نوری مالکی نخستوزیری عراق همچنان بیپروا مطالبات ایالات متحده از دولتش را یک به یک مختومه میکند . نخست وزیری که در سال نخست حضورش در قدرت به بیدرایتی و ناتوانی در برابر کاخ سفید متهم شده بود حالا به راحتی تن به هر درخواستی از جانب امریکا نمیدهد . مالکی بر خلاف بسیاری از رهبران بینالمللی که باراک اوباما را متفاوتتر از بوش میدانند اصرار دارد که وداع بوش و حضور اوباما در کاخ سفید تاثیری بر استراتژیهای کلان این کشور در حوزه سیاست خارجی نگذاشته است.
مالکی که بر خلاف حامد کرزای رئیسجمهوری افغانستان توانسته است نظر مساعد باراک اوباما را به سمت خود جلب کند در ادامه افزود: باراک اوباما به دنبال حل مشکلات بر اساس مذاکره است و شاید در همین یک مورد با رئیسجمهور پیشین متفاوت باشد.
نخستوزیری عراق در گفتگو با شبکه خبری بی بی سی زمان تخمینی بازگشت کامل آرامش به کشورش را سه سال دیگر اعلام کرد. مالکی با اشاره به وجود مشکلاتی میان دولت مرکزی و کردها ابراز امیدواری کرد که تا سه سال دیگر با پایان یافتن اختلافهای داخلی در عراق هم آرامش میهمان شهروندان شود.
ایالات متحده با وجود مخالفت نوری مالکی با شریک کردن اعضای حزب بعث در قدرت همچنان بر تحقق این امر اصرار دارد . مالکی از فرصت این مصاحبه هم استفاده کرده و با رد هر گونه تقسیم قدرت با بعثیها گفت: من همچنان بر شعار آشتی ملی تاکید دارم اما این آشتی به معنای پذیرش حزب بعث نیست؛ بلکه دربرگیرنده افراد از طوایف مختلف است که تنها با روند سیاسی اختلافاتی دارند. حزب بعث از نظر قانون اساسی رد شده است و هر کسی که به نوعی با حزب بعث در رابطه باشد، از نظر ما قابل قبول نیست. تنها بعثیهایی که افکار حزب بعث را دنبال نمیکنند و خواهان بازگشت به روند سیاسی هستند از نظر ما قابل قبول هستند.
نخستوزیری دومین کشوری که در طول حضور جورج بوش در قدرت هدف حمله قرار گرفت در خصوص خروج نیروهای امریکایی از عراق طبق جدول زمانبندی گفت: این عقبنشینی تاثیری بر اوضاع امنیتی عراق نخواهد گذاشت. عراق دیگر مدتهاست که به تانک و خمپاره نیازی ندارد ما تنها به یک سلسله فعالیتهای اطلاعاتی نیاز داریم.
نظر شما