به گزارش خبرآنلاین، در انتخابات هيات رئيسه سومين سال از مجلس دهم، به دور دوم کشیده شدن انتخاب رئیس، خبرسازترین رخداد بود. رقابتی که در نهایت علی لاریجانی با 147 رای از عارف و حاجی بابایی پیشی گرفت. (اینجا)
در انتخابات هيات رئيسه سومين سال از مجلس دهم، علي مطهري و مسعود پزشکيان از سوي فراکسيون اميد و عبدالرضا مصری از فراکسيون ولايي و هادي قوامي از فراکسيون مستقلين براي کرسيهاي نايب رئيسي مجلس رقابت کردند.
در این رقابت از 279 رای ماخوذه، مطهری 143 رای، پزشکیان 157رای، مصری 134 رای و 81 قوامی رای کسب کردند. به این ترتیب مطهری و پزشکیان بر رقبایشان پیشی گرفتند.
سال گذشته نیز آقايان علي مطهري و مسعود پزشکيان از سوي فراکسيون اميد و حميدرضا حاجي بابايي از فراکسيون ولايي و هادي قوامي از فراکسيون مستقلين براي کرسيهاي نايب رئيسي مجلس رقابت کردند. در نتیجه انتخابات پارسال پزشکيان و مطهري به ترتيب با کسب 179 و 163 راي به عنوان نواب رئيس اول و دوم انتخاب شدند. از ميان 253 راي ماخوذه در اين انتخابات، حاجي بابايي و قوامي به ترتيب با 107 و 67 راي، رقابت را به نامزدهاي فراکسيون اميد واگذار کردند. فاصله آراي آنان گوياي شکست سنگين فراکسيون ولايي و فراکسيون مستقلين در برابر فراکسيون اميد بود.
پیش از آن نیز پزشکیان و مطهری در دو انتخابات هیات رئیسه موقت و هیات رئیسه دائم سال اول مجلس دهم نيز نامزدهای فراکسیون امید بودند و حاجی بابایی و دهقان نیز رقبای آنها در هر دو انتخابات گذشته از فراکسیون ولایی به شمار میرفتند. رقابتی که در مرحله اول (انتخابات هیات رئیسه موقت) با نتیجه یک-یک، مساوی به پایان رسید و دو روز بعد -11 خرداد سال 95- در انتخابات هیات رئیسه دائم، با نتیجه دو بر یک به نفع فراکسیون امید خاتمه یافت. (اینجا)
مقایسه آرای دو نواب رئیس اجلاسیه سوم مجلس دهم، گویای ریزش آرای هر دو آنهاست. پزشکیان 22 رای و مطهری 20 رای کمتر از سال گذشته کسب کردند. 20 رایی که مستقیما به سبد آرای رقبایشان رفته بود. چرا که مصری و قوامی نیز با همین نسبت رشد آرا داشتند.
در جدول زیر چهار دوره رقابت برای کسب کرسی نواب رئیس در مجلس دهم با یکدیگر مقایسه شدهاند:
اسامی انتخابات |
نامزدهای پیروز/ آرا |
نامزدهای مغلوب/ آرا |
هیات رئیسه موقت مجلس دهم |
پزشکیان/ 154 دهقان/ 136 |
مطهری/ 132 حاجی بابایی/ 122 |
هیات رئیسه دائم سال اول |
پزشکیان/ 158 مطهری/ 133 |
حاجی بابایی/ 123 دهقان/ 118 |
هیات رئیسه دائم سال دوم |
پزشکيان/179 مطهري/163 |
حاجي بابايي/107 قوامي/67 |
هیات رئیسه دائم سال سوم |
پزشکيان/157 مطهري/143 |
مصری/ 134 رای قوامی/81 رای |
2727
نظر شما