دبیر شورای عالی مسجد جمکران طی سخنانی با اشاره به اظهارات حجت الاسلام دکتر جعفریان در خبرآنلاین گفت: " گمان می‌کنم گاهی هر چیزی نیاز به فتوا و استفتا ندارد."

حجت‌الاسلام مرتضی وافی که در دوازدهمین نشست از دوره دوم سسله نشست‌های عاشورا پژوهی سخن می گفت تاکید کرد:
" برخی مواقع تحقیق‌ها، پژوهش‌ها، نظرات و نقدها جدای از یکدیگر در رسانه‌ها منتقل می‌شود بدون اینکه قبل از انعکاس آن در رسانه‌ها رایزنی، نشست صمیمی یا تتبعی با دیگر اهل نظر و صاحب نظران و اندیشمندان انجام شود. این موضوع جز اینکه موج‌های آسیب زننده را در جامعه بیشتر می‌کند به هیچ وجه به عنوان یک نظریه پردازی به حساب نمی‌آید. "

دبیر شورای عالی مسجد مقدس جمکران با اشاره به اشکالات دکتر جعفریان در خصوص عریضه نویسی در مسجد جمکران افزود: "جدای از صحت و سقم مسئله و حواشی آن، بنده گمان می‌کنم گاهی نه هر چیزی نیاز به فتوا و استفتا دارد."

وی با بیان اینکه فضای فتوا و استفتا فضای خاصی است،‌ ابرازداشت: هر فتوا و استفتا با هر دلیل امکان پذیر نیست به عنوان مثال اگر این شبهه با این عنوان مطرح شد که برای نفع عَلم و عَلم‌برداری بگویم که از آهن سرد چه کاری برمی‌آید طبیعتا ما با همان دلیل نفی ضریح کردیم.

وافی با اشاره به اینکه در رابطه با عریضه نویسی و توسل به ساحت معصومین باید دقت لازم انجام شود، تأکید کرد: کسانی که در مباحث تاریخی ورود پیدا می‌کنند باید از مباحث اجتماعی و مردم شناسانه اطلاع کامل داشته باشند.
وی ادامه داد: باید دلیل، وضعیت و موقعیتی لازم برای رفتن به سمت فتوا و استفتا و رجوع به علما و مراجع را بدانیم و این راه نیز بدانیم هر جایی، جای رجوع به مراجع و علما نیست.
وافی افزود: اگر چه مراجع و علما به عنوان متخصص و اهل علم و اهل اطلاع می‌توانند در مورد مسایل و موضوعا نظر بدهند اما فتوا صادر کردن و حکم دادن طبیعتا نیاز به فضا و موقعیت خاص خود را دارد.

 

کد خبر 80063

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =