۰ نفر
۱۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۳:۳۰

یک کارشناس اقتصادی معتقد است: «رکود در اقتصاد وجود ندارد، زیرا هنگامی که نرخ رشد اقتصاد مثبت باشد، در نتیجه رکودی وجود ندارد. رکود در دولت نهم و دهم وجود داشت، زیرا نرخ رشد اقتصاد منفی بود و اقتصاد در سرپایینی قرار گرفته بود.»

مهدی تقوی، اقتصاددان در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در پاسخ به این پرسش که بهتر است در شرایط کنونی برای این‌که تیم اقتصادی دولت بهتر عمل کند، نهادگراها روی کار باشد یا لیبرال‌ها؟ در واقع اقتصاد کشور بهتر است دست چه جریان فکری بیفتد؟ گفت:‌ اصلا نمی‌دانم اکنون لیبرال‌ها و یا نهادگراها در جامعه چه کسانی هستند، بنابراین دولت باید برنامه‌ریزی کند که کدام گروه (لیبرال‌ها یا نهادگراها) چه قسمت و بخشی را اداره کنند.

وی افزود: اما باید در نظر داشت که لیبرال‌ها ممکن است اقتصاد را مانند نظام سرمایه‌داری اداره کنند که برای ممانعت از این مساله، دولت می‌تواند ترکیبی از این گرو‌ه‌ها را تشکیل داده و امور را به آنها بسپارد. 

این اقتصاددان درباره این موضوع که گفته می‌شود شاهد رکود در بسیاری از بخش‌ها هستیم، ‌تاکید کرد: رکود وجود ندارد، زیرا هنگامی‌ که نرخ رشد اقتصاد مثبت باشد، در نتیجه رکودی وجود ندارد؛ رکود در دولت نهم و دهم وجود داشت، زیرا نرخ رشد اقتصاد منفی بود و اقتصاد در سرپایینی قرار گرفته بود.

مهدی تقوی

عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در مورد نوسانات نرخ ارز و سکه و طلا ادامه داد:‌ در مورد افزایش نرخ طلا و سکه باید گفت این مساله به طور معمول متاثر از نرخ بازارهای جهانی است که امکان دارد در سایه آن قیمت سکه و طلا افزایش یابد، اما در مورد بالا رفتن نرخ ارز باید گفت در گذشته صرافان ارز می‌فروختند و اگر کسی برای خرید دلار مراجعه می‌کرد، بسیاری از این صرافان می‌گفتند دلار نداریم؛ در حالی که در میادین و... عده‌ای از جوانان بیکار با سر و وضع معمولی مشغول فروختن دلار بودند و در نیتجه صرافان با این گفته که دلار ندارند، زمینه‌های افزایش قیمت دلار را فراهم کردند و قیمت ارز را بالا بردند.

تقوی تصریح کرد: ‌در نهایت با بدتر شدن اوضاع بازار ارز،‌ بانک مرکزی وارد ماجرا شد و نرخ ارز را به ۴۲۰۰ تومان تغییر داد؛ البته در این مسیر به عهده‌ای نیز دلار ۴۲۰۰ تومانی نیز پرداخت شد، اما اکنون دلار در بازار به قیمت ۱۱ هزارتومان خرید و فروش می‌شود.

وی خاطر‌نشان کرد: در روز ۱۱شهریور نرخ خرید دلار ۱۰هزار و ۹۰۰ تومان بود و دلار در این روز به قیمت ۱۰هزار و ۹۹۰ تومان به فروش رسید و حتی ممکن است نرخ دلار در روزهای آینده باز هم  بالاتر رود که این مساله از نظر اقتصادی اصلا توجیه ندارد.

این اقتصاددان بیان کرد: ‌براساس بررسی‌های بنده در تاریخ ۲۳ اسفند ۹۶ هر دلار استرالیا ۳هزار و ۸۵۰ تومان خریداری شده و به قیمت ۳هزار و ۸۸۰ تومان به فروش رسیده؛ در حالی که در ۱۰ شهریور ۹۷ دلار استرالیا به قیمت ۸هزار و ۵۰ تومان خرید و فروش شده و دلار آمریکا نیز اکنون به قیمت  ۱۰هزار و ۹۰۰ تومان خریداری شده و به قیمت ۱۰هزار و ۹۹۰ تومان به فروش می‌رسد که نرخ‌هایی بسیار عجیب و غریب و دور از ذهن است.

تقوی در مورد تاثیر ابلاغ و اجرای بسته ارزی دولت برای کنترل نرخ بازار گفت:‌ احتمالا اگر مردم حرف‌های دولت را قبول داشتند، ‌دلارهای خود را به بازار می‌آوردند و بدین صورت نرخ ارز کاهش می‌یافت، اما عکس این ماجرا اتفاق افتاد و حتی ممکن است در روزهای آینده نرخ ارز بالاتر رود.

223225

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 802076

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 21
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • دانشجو GB ۰۳:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۴
    24 3
    پرسیدن نداره چون مردم اعتماد ندارند ... دلارشون بیارند به کی بدهند؟؟ یا بعدش تو جیب کی ها میره؟؟؟
  • محمد US ۰۳:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۴
    19 1
    چرا مردم دلارها را به بازار نیاوردند؟ زیرا مردم اعتماد ندارند .
  • بی نام A1 ۰۳:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۴
    19 1
    نمیدونم چرا سعی دارم همه چی رو گردن مردم بندازید مگه خود آقای روحانی نگفت که دارن کار احتیاطی میکنن
  • بی نام A1 ۰۳:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۴
    21 1
    این آقا در ایران زندگی میکنه یا سوئیس؟ رشد اقتصادی داریم الان ما؟ چرا ریال ایران از پول ملی عراق و کویت و بحرین و عربستان و.... پائین تر هست؟ چرا در بازار جنس پیدا نمیشه؟
  • بی نام IR ۰۴:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۴
    5 1
    "اما در مورد بالا رفتن نرخ ارز باید گفت در گذشته صرافان ارز می‌فروختند و اگر کسی برای خرید دلار مراجعه می‌کرد، بسیاری از این صرافان می‌گفتند دلار نداریم؛ در حالی که در میادین و... عده‌ای از جوانان بیکار با سر و وضع معمولی مشغول فروختن دلار بودند و در نیتجه صرافان با این گفته که دلار ندارند، زمینه‌های افزایش قیمت دلار را فراهم کردند و قیمت ارز را بالا بردند." چقدر تحلیل آبکی
  • نوری IR ۰۴:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۴
    16 2
    با سلام: این اقتصاد دان با چشم بسته غیب می گوید.
  • بی نام A1 ۰۴:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۴
    7 1
    دو عامل باعث خدشه دار کردن اعتماد مردم به بانک مرکزی شده یکی عدم پرداخت سپرده های ارزی در دولت قبل دومی طرح مجلس مبنی بر عدم تحویل سکه های فروخته شده.
  • بی نام IR ۰۵:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۴
    17 1
    با این کارشناسان اقتصادی، این وضعیت اقتصادی عجیب نیست.
  • بی نام IR ۰۵:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۴
    12 1
    كه شما بخوريد و يك اب روش
  • بابک US ۰۵:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۴
    16 1
    متاسفانه اين مطلب اصلا ارزش خوندن نداشت
  • بی نام A1 ۰۵:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۴
    7 1
    فقط دولت دلارهای مردم را به بازار تزریق نکند تا مفت خورها دوباره آنها را جمع کنند. بالاخره در این مملکت باید با ریال کار کرد و روزی باید این دلارها به ریال تبدیل شود. مردم عادی صدمه نبینند کافیه.
  • بی نام A1 ۰۵:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۴
    8 1
    چه تحلیل نسنجیده ای در مورد رکود اقتصاد کردن این استاد محترم
  • بی نام IR ۰۵:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۴
    11 1
    سلام من اقتصاد دان نیستم ولی می خواهم بدانم این استاد عالیقدر چگونه در مورد اقتصادی که داد و ستدی با خارج ندارد صحبت میکنند جزیره ای شده ایم که افراد خاص باداشتن دلارهای مملکت که با رانت بدست آورده اند با جان ملت وفرزندانش بازی میکنند اقتصادی که نمی شود برای فردای آن برنامه ریزی کرد نامش دلالی است نه اقتصاد که اقتصاد دان بخواهد
  • بی نام A1 ۰۵:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۴
    2 2
    ما الان بیش از گذسته نیازمند راهکار هستیم، همه می دونیم اوضاع مناسب نیست ، اقتصاد دانان بهتره راه های برون رفت از وضع موجود رو بررسی و اعلام کنن
  • بی نام DE ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۴
    6 1
    این اقتصاددان بیان کرد: ‌براساس بررسی‌های بنده در تاریخ ۲۳ اسفند ۹۶ هر دلار استرالیا ۳هزار و ۸۵۰ تومان خریداری شده و به قیمت ۳هزار و ۸۸۰ تومان به فروش رسیده؛ در حالی که در ۱۰ شهریور ۹۷ دلار استرالیا به قیمت ۸هزار و ۵۰ تومان خرید و فروش شده و دلار آمریکا نیز اکنون به قیمت ۱۰هزار و ۹۰۰ تومان خریداری شده و به قیمت ۱۰هزار و ۹۹۰ تومان به فروش می‌رسد که نرخ‌هایی بسیار عجیب و غریب و دور از ذهن است. خسته نباشی دلاور خدا قوت پهلوان .اخبار رو هر روز از صد جا میشنویم. تولید اخبار بی ارزش و فاقد قدرت تحلیلی
  • محسن A1 ۰۸:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۴
    3 1
    بازار جهانی که توی این دو ماه افت کرده ، متاثر از قیمت دلاره، تیترتون رو درست کنید
  • مرادی A1 ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۴
    4 3
    اقای دکتر نرخ رشد اقتصادی منفی شده است قطعاً رکود داریم. با این سودهای نجومی سپرده ها بانکها قطعاً رکود تورمی هم در پیش هست.
  • بی نام A1 ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۴
    8 1
    این یارو کجا زندگی
  • بی نام IR ۰۸:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۵
    5 1
    بالاخره چرا مردم دلارها را نیاوردند ؟ استاد جواب که نداد یک سری امار و اخبار که همه می دانند ؛ وضع کارشناسی تو کشور ما همین طوری هست که هیچی درست نمی شه
  • بی نام A1 ۱۷:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۶
    3 1
    دوست داشتن
  • بی نام A1 ۱۷:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۶/۱۶
    3 1
    دلشون می خواد