ایلنا نوشت:
افزایش دما و درجه حرارت محیط رشد و تکثیر ارگانیسمهای مولد اسهال را میکند و در صورتی که مواد غذایی یا آب با این میکرو ارگانیسمها برخورد کنند با انتقال ارگانیسمها و سمومهای تولید شده توسط آنها به بدن اسهال ایجاد میشود.
شیرین سیاحفر، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: میکروارگانیسمهای مولد اسهال اغلب بسیار مسری هستند و میتوانند از طریق دستهای آلوده، آب و غذای آلوده، حیوانات خانگی مثل جوجه و لاک پشت، تماس مستقیم با مدفوع از طریق تعویض پوشک شیرخوار، تماس با اشیاء با سطوح آلوده به عوامل عفونی مثل اسباببازی یا سطوح آشپزخانه که با گوشت یا سبزی آلوده در تماس هستند، انتقال یابند.
وی افزود: 3 عامل ویروسها، باکتریها و عوامل انگلی میتوانند مولد اسهال در شیرخواران و کودکان باشند.
به گفته وی عفونتهای ویروسی در کودکان بسیار مسری بوده و به راحتی در مهد کودکها و مدارس و محیطهای بازی قابل انتقال است ویروسهای مولد اسهال معمولا اسهالهای حجیم و آبکی ایجاد میکنند و میتوانند در سنین پایین تر به سرعت سبب کم آبی بدن شوند.
وی افزود: یکی از راههای مهم انتقال عفونتهای باکتریابی استفاده از غذای کاملاً پخته نشده و آلوده نظیر همبرگر، مرغ، تخممرغ، مصرف میوه شسته نشده، استفاده از استخرهای آلوده و بازی با حیوانات خانگی است.اسهالهای باکتریای معمولاً با تب و دل درد و دل پیچه همراه است و ممکن است در مدفوع بیمار خون و بلغم مشاهده شود.
این فوق تخصص اطفال گفت: انگلها نیز میتوانند در کودکان اسهال ایجاد کننده مثلاً عفونت با ژیاردیا به خصوص در بچههایی که در مهد کودک نگهداری میشوند بسیار شایع است و راههای انتقال انگل همان راههای ذکر شده فوق است.
وی خاطر نشان کرد: چون در فصل تابستان امکان انتقال ویروسها و باکتریها از چنین راههایی افزایش مییابد به همین دلیل شیوع اسهال نیز بیشتر میشود و نباید گرمازدگی را دلیل چنین اسهالهایی دانست.
نظر شما