جوزف بایدن معاون رئیس‌جمهوری ایالات متحده وارد بیروت پایتخت لبنان شد.

درست چند هفته باقی مانده با برگزاری انتخابات در لبنان بایدن به بیروت می‌آید تا در ژستی کاملاً دیپلماتیک از برقراری انتخاباتی آزاد در لبنان حمایت کند. حال آنکه بر هیچ‌کس پوشیده نیست که ایالات متحده و همراهان غربی‌اش تمام تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا قدرت در دست رهبران فعلی لبنان باقی مانده و از حزب‌الله و متحدانش فاصله بگیرد. از سه دهه پیش تاکنون هیچ‌کدام از معاون‌های اول رؤسای جمهوری پیشین ایالات‌متحده تا دیروز به بیروت سفر نکرده‌بودند. بایدن را اما همه تافته جدا بافته‌ای می‌دانند که یکی از اصلی‌ترین بازیگران دستگاه دیپلماسی ایالات متحده است. پیش ا ز بایدن خانم شماره یک وزارت امور خارجه این کشور هم به بیروت سفر کرده بود و در شرایطی که قرار بود با سعد حریری رهبر مخالفان حزب‌الله دیدار نکند به بهانه ملاقات از آرامگاه رفیق حریری نخست‌وزیر فقید لبنان با پسر او هم در بحبوحه انتخابات دیدار کرد. در حال‌حاضر طیف حامی سعد حریری کنترل اکثریت در پارلمان را عهده دار است اما به نظر می‌رسد که شمارش معکوس برای روی کار آمدن حزب‌الله آغاز شده‌ است. تحلیلگران بر این باورند که سفر دو مقام امریکایی در فاصله کمتر از یک ماه به لبنان بی‌تعارف نشان‌دهنده نگرانی امریکایی‌ها از تحولاتی است که در بیروت در حال شکل‌گیری است. کاخ سفید اما در این میانه ادعا می‌کند که سفر بایدن تنها نشان‌دهنده تأکید ایالات متحده بر برگزاری انتخابات در فضای آزاد و به دور از تنش در لبنان است.

کمتر از دو هفته به زمان برگزاری انتخابات در لبنان زمان باقیست و این در حالی‌است که رأی‌دهندگان لبنانی از هم‌اکنون به دو دسته تقسیم شده‌اند؛ تیمی که حامی سیدحسن نصرالله روحانی مقتدر و محبوب لبنانی و حزب‌الله هستند و طیف مقابل که هم حامی برقراری رابطه بیشتر دیپلماتیک با غرب و ایالات متحده هستند و هم از حمایت ساکنان کاخ سفید و قاره سبز‌نشینان برخوردار هستند. بیشتر اهل تسنن لبنان در طیف دوم پناه گرفته‌اند.

حزب الله لبنان در حال حاضر از حق وتو در ساختار دولت برخوردار بوده اما به دنبال تحکیم این جایگاه است. در حال حاضر سهم این گروه از کرسی‌های پارلمان تنها چهارده کرسی است. حزب الله که از شاخه نظامی نیز برخوردار است، در حال حاضر از محبوبیت بالایی در میان لبنانی برخوردار است و انتظار می‌رود که بتواند در این دور از انتخابات تعداد بیشتری از مجموع 128 کرسی پارلمان را به خود اختصاص دهد.

از سال 2006 تاکنون یعنی درست از زمانی که دامنه فعالیت‌های اجتماعی حزب‌الله افزایش چشمگیری یافت تاکنون ایالات متحده سالانه میلیون‌ها دلار را راهی لبنان کرده‌است و 410 میلیون دلار صرفاً خرج کمک‌های نظامی و خرید تجهیزات برای ارتش لبنان شده‌است. بایدن اما قرار است در این سفر از اختصاص بیشتر کمک‌های نقدی ایالات متحده به لبنان خبر دهد. حزب الله لبنان با انتقاد از این سفر بایدن آن را گامی در راستای دخالت در مسائل داخلی این کشور دانست. فرودگاه بیروت میزبان هواپیمایی بود که بایدن را از تور جنوب شرفی اروپا به لبنان رساند. پیش از این کشور بوسنی و صربستان نیز میزبان معاون اول رئیس‌جمهوری ایالات متحده بودند. میشل سلیمان رئیس‌جمهوری لبنان میزبان بایدن در چند ساعت حضور او در بیروت بود. پس از او هم نخست‌وزیری لبنان و رئیس پارلمان با بایدن دیدار کردند.

کد خبر 8909

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین