اینکه جمعیت تهران بیش از حد اندازه است و روند مهاجرت به این شهر بسیار غیر اصولی و زیاد است، یک موضوع اثبات شده است و حرفی در آن نیست ولی به هرحال راه حل مقابله با آن خارج کردن کارمندان از تهران نیست.
داریوش قنبری، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان مطلب فوق میگوید: اگر موضوع مهاجرت زیاد به تهران را ریشه یابی علمی کنیم، فقط به این علت می رسیم که جاذبه های زیاد شهر تهران باعث مهاجرت زیاد شهرستانیها به تهران شده و معلول جمیعت زیاد این شهر را به وجود آورده است. موقعیت خاصی که تهران از لحاظ اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و ... دارد آن را به مرکز فعالیتهای آموزشی، دانشگاهی و ... تبدیل کرده است و جای تعجب نیست که چرا سالانه به تعداد زیادی مهاجر وارد این شهر می شود، چرا که همانقدر که در تهران این امکانات زیاد است، به همان میزان هم در شهرستانها این امکانات کم است.
وی معتقد است: شاید زمانی توسعه شهر تهران، وابسته به ادارات و تشکیلات دولتی آن بود، ولی اکنون این وزارتخانه های کلانشهر تهران نیستند که مردم را تشویق به مهاجرت می کنند، بلکه فرصتهای اشتغال، رفاه نسبی و جاذبه های اقتصادی تهران است که مردم را از شهرهای کوچک وادار به کوچ می کند. کسی که این بحثها را برای کاهش ترافیک تهران و بهتر شدن وضعیت آب و هوای پایتخت مطرح می کند یا متوجه نیست مردم در شهرستانهای کوچک چه می کشند و یا خود را به خواب غفلت زده است. ریشه مهاجرت در تمرکز اداری دستگاه های تهران نیست، بلکه وضعیت نابسامان زندگی در شهرهای دورافتاده و محروم است.
به گفته قنبری، تنها راهکار علمی ای که برای مقابله با این مشکل به نظر می رسد، ایجاد امکانات و فرصتهای برابر در شهرستانها و مناطق دور افتاده کشور است نه انتقال مردم از تهران به شهرستانها.
جزییات بیشتر را در اینجا بخوانید.
نظر شما