به گزارش خبرآنلاین، مهم ترین بخش های سخنان علی لاریجانی که در آستانه روز جهانی قدس در جمع خبرنگاران سخن گفت را در ادامه بخوانید:
-
مسئله روز قدس که حضرت امام خمینی (ره) آن را پایه گذاری کردند صرفاً یک نامگذاری نیست بلکه اگر به شرایط آن مقطع توجه داشته باشیم، این یک تغییر فاز و نقطه عطفی برای مسئله فلسطین است. آن زمان یعنی بعد از سال 1948 که رژیم صهیونیستی عملاً خودش را به عنوان رژیم مطرح کرد، تا سال 1973 چندین جنگ رخ داد و خودشان را در سرزمینهای عربی بسط دادند.
-
این رژیم با کمک امریکا، انگلیس و فرانسه قسمتهایی از اراضی کشورهای عربی را به آن قسمت اولیه ای که کانون اصلی این فتنه بود، ضمیمه کرد.
-
از سال 1973 یک فریب جدید به وجود آمد. این فریب با عنوان مذاکرات صلح به خصوص در آن شرایطی که رژیم صهیونیستی آن اراضی را گرفته بود و با یک شگرد می خواست فضا را تغییر دهد و ذهنها را منحرف کند به وجود آمد.
-
رژیمی که همه این شرایط سخت را به مردم منطقه تحمیل کرده بود حالا عملدار مسئله صلح شده بود و این فریبکاری وسیع آن زمان بود. در آن شرایط می خواستند مسئله فلسطین را دائماً محدود و ابتدا آن را از مسئله ای اسلامی به مسئله ای عربی و سپس به مسئله صرفاً فلسطین تبدیل کنند.
-
بعضی از کشورهای منطقه هم بدشان نمی آمد که این بار را از روی دوششان بردارند و مسئله فلسطین را به یک نزاع بین فلسطینیها با مثلاً یهودیهای صهیونیست تبدیل کنند و این موضوع را خود فلسطینیان در مذاکرات حل کنند.
-
بعد از اینکه رژیم صهیونیستی سرزمینهای عربی را گرفت و وضع خودش را تثبیت کرد می خواست فریبی دهد تا در درون مذاکرات صلح این موضوع را خفیف کند و در حد یک مذاکرات فلسطینی درآورد.
-
البته هم بعضی از کشورهای منطقه به آن تن داده بودند و هم مسیری به وجود آمده بود که به برخی از افراد داخل فلسطین هم حالت سازشکاری دست داده بود هر چند خیلی بروز نداشت.
-
اقدام امام راحل در نامگذاری روز قدس در واقع شرایط را کاملاً تغییر داد و آن را از یک حالت بسته و محدود به موضوعی در متن فکر اسلام تبدیل کرد. یعنی قدس، بیت المقدس و مسئله فلسطینیان از حالتی که آنان می خواستند به یک نزاع فلسطینی تبدیلش کنند به مسئله اصلی مسلمانان دنیا تبدیل شد و این حادثه خیلی مهمی بود.
-
راهپیماییهایی هم که راه می افتاد عملاً این پدیده سازش را دچار سایش می کرد به همین دلیل با غیظ به مسئله قدس برخورد می کردند.
-
اکنون نیز، هم رژیم صهیونیستی و هم کشورهای غربی و هم بعضی از عناصر ضدانقلاب با مسئله قدس با یک غیظ رفتار می کنند. حادثه ای هم که در حال حاضر و در شرایط کنونی در واشنگتن در حال رخ دادن است، مفتضح تر از پدیده سایش در قبل است.
-
مذاکرات کمپ دیوید، اسلو، مادرید و غیره هر کدام صورت و ظاهری داشتند؛ حداقل موضوعات مورد بحثشان برای همان سازشکاران مورد توجه بود. حتی در آناپولیس که بوش این کار را کرد، چتر وسیع تری از کشورها را دعوت کرد.
-
به نظر من حادثه ای که در واشنگتن رخ داده خیلی مفتضح است و معلوم است که با دستپاچگی چنین جلسه ای را برگزار کرده اند. پنج نفر در آنجا جمع می شوند و می ایستند و بعد قدم می زنند و جلو می آیند؛ مگر ما احتیاج داشتیم که برای فلسطین تئاتر بازی کنند.فلسطین امروز به این احتیاج دارد که حقوق مردمانش داده شود و احتیاج به بازی تئاتر ندارد.
-
کدام یک از این پنج نفر در مسئله خاورمیانه صاحب نفوذ هستند که حالا در واشنگتن جمع شده اند و می خواهند برای فلسطین تصمیم بگیرند.
-
فکر می کنم این طراحی خیلی عقب افتاده است؛ شاید می خواستند بگویند آقای اوباما هم در مسئله فلسطین کاری کرده است زیرا خیلی درباره فلسطین شعار می داد که می خواهد حقوق فلسطین را برگرداند یا اینکه یک جهت گیری جدید دارد.
-
این زایشی که صورت گرفته است برای آقای اوباما واقعاً فضاحت است و بعید می دانم بتواند از این نردبان برای انتخابات بالا برود.
-
مذاکرات سازش در واشنگتن کاری سخیف و مرده متولد شده است. این شرایط اهمیت کار را برای مسلمانان دوچندان می کند؛ مسلمانان متوجه می شوند که مسئله فلسطین این قدر برای آنها سبک گرفته شده که می توانند این طور برایش نقش بازی کنند.
-
مسئله قدس اسباب بازی نیست که فکر کنند با یک کار نمایشی می توانند آن را حل کنند. باید بدانند که در مسئله فلسطین با موضوعی بسیار دقیق و روشن طرف هستند، یعنی باید حقوق مردم فلسطین را به آنها برگردانند.
-
با این بازیها و مانورها هم نمی توانند سرگرم سازی در منطقه به وجود آورند بنابراین حضور مردم پاسخ فوق العاده روشنی است.
-
فکر می کنم نخست وزیر مردمی فلسطین هم در صحبتهایش به اهمیت روز قدس امسال توجه داد.
-
آنهایی که در صحنه سیاسی رصد می کنند نیز متوجه هستند امسال از این جهت روز قدس پراهمیت است که این چند نفری که آنجا جمع شده اند تصور نکنند با پدیده کوچکی طرف هستند.
نظر شما