شبکه خبری پرس تیوی خبر داده ولید جنبلاط رئیس حزب دروزی لبنان با غضنفر رکنآبادی سفیر ایران در بیروت دیدار و از آغاز «فصلی جدید» در روابط دو کشور خبر داده است. گفته می شود این دیدار مقدمهای برای سفر آینده جنبلاط به ایران به شمار می رود.
جنبلاط را می توان نماد سیاستمدارانی دانست که هیچ گاه قابل پیش بینی نیستند.
دروزی ها که عمدتا سکولار هستند یکی از 14 گروه عضو ائتلاف 14 مارس به حساب می آیند.ائتلاف احزاب سیاسی ضد سوری لبنان که یک ماه پس از ترور رفیق حریری در سال ۲۰۰۵ شکل گرفت. اعضای این ائتلاف معتقد بودند سوریه مقصر اصلی در زمینه ترور حریری هستند.همین زمینه ها بود که موجب شد او دو سال بعد در جمع هوادران خود، رئیس جمهور سوریه را "مار" و "مستبد" بخواند. اظهار نظری که بعدا آن را پس گرفت. این تغییر موضع تا آنجا پیش رفت که فروردین سال جاری او با بشار اسد در سوریه دیدار کرد و گفت که روابط خوب با سوریه می تواند به ثبات لبنان کمک کند.
این شیوه موضع گیری از رهبر دروزی ها چندان غریب نبود. چه آنکه چند سال قبل جنبلاط در پی ناآرامیها در لبنان خواستار اخراج سفیر جمهوری اسلامی از این کشور شده و گفته بود که «نباید به هواپیماهای ایران اجازه نشست و برخاست در فرودگاه بیروت داد»
او سال 87 هم در پی سخنان نیکولا سارکوزی در دمشق از وی به دلیل خودداری از گفتگو با ایران انتقاد کرده و در جریان یک سخنرانی عمومی گفت که لبنانیها نیاز ندارند که رییس جمهور فرانسه از دمشق ایران را تهدید کند. از آن پس بود که رابطه وی با حزب الله لبنان هم بهتر شد و حتی کار به جایی رسید که او در گفت و گو با شبکه فرانسوی فرانس 24 تصریح کرد که «لبنان به حزب الله نیاز دارد.»
گفته میشود وی که پس از توافقنامه دوحه میان طرفهای متخاصم لبنانی، معادلات تازه منطقهای را احساس کرده است، تلاش کرده با بهبود بخشیدن به روابط خود با تهران و حزبالله لبنان، مانع از انزوای سیاسی خود شود. حالا دیدار وی با سفیر کشورمان در بیروت می تواند مقدمه همان زیرکی سیاسی رهبر سیاسی دروزی ها باشد.
روابط تهران - بیروت به دنبال درخواست میشل سلیمان رئیس جمهور لبنان از ایران برای تجهیز ارتش این کشور با سلاحهای مدرن، وارد مرحلهای تازه شده است و با سفر آتی احمدی نژاد به بیروت قطعا وارد مراحل جدیدی می شود.
نظر شما