ایسنا نوشت:

فرزانه طاهری مدیر عامل بنیاد گلشیری گفت: «در صورتیکه شرایط صدور مجوز و انتشار آثار داستانیبهتر شود، جایزه‌ «هوشنگ گلشیری سالانه برگزار می‌شود؛ دوسالانه برگزار شدن جایزه‌ تصمیمی مقطعی بود که بنا به شرایط پیش‌آمده به ما تحمیل شد.»

مدیرعامل بنیاد گلشیری درباره‌ مخالفت‌هایی که با دوسالانه شدن جایزه‌ گلشیری صورت گرفته، اظهار کرد: «تصمیم دوسالانه‌ شدن جایزه‌ ادبی هوشنگ گلشیری در شرایطی گرفته شد که داوران می‌خواستند با توجه به وضعیت انتشار آثار ادبی، برای مدتی جایزه برگزار نشود و علت این نظر آنها، تعداد اندک کتاب‌های داستانی بود که در طول سال منتشر می‌شد و همین سبب می‌شد کیفیت رقابتی جایزه و داوری آثار پایین بیاید و در واقع در انتخاب‌ها به کیفیت بالایی نمی‌رسیدند. نطفه‌ این تصمیم از آنجا بسته و تصمیم گرفته شد به‌جای برگزار نکردن جایزه، آن را دو سالانه کنیم.»

طاهری همچنین افزود: «این انتقادها و بحث‌ها درباره‌ دوسالانه شدن جایزه در این شرایط که آثار داستانی بیشتری منتشر می‌شود، مطرح است و رفته رفته بعد از اتخاذ آن تصمیم، شاهد آن بودیم تعداد کتاب‌های منتشرشده بیشتر شد، اما ما کار اجرایی دوسالانه‌ شدن جایزه را از مدت‌ها پیش آغاز کرده بودیم و نمی‌توانستیم کار را به این شکل رها کنیم. معتقدم این انتقادها در این شرایط قابل قبول است، اما ما کار اجرایی را آغاز کرده‌ایم و امسال، رمان‌های دو سال اخیر را بررسی می‌کنیم و سال آینده هم ناگزیر مجموعه‌های داستان دو سال را مورد بررسی قرار می‌دهیم. در صورتیکه روند صدور مجوز و انتشار آثار ادبی به همین نحو باشد و شرایط بهتری را شاهد باشیم، می‌توانیم در سال آینده، علاوه بر بررسی و داوری مجموعه‌های داستان دو سال اخیر، رمان‌های منتشرشده طی یک سال را نیز در رقابت شرکت دهیم و به روند سابق یعنی سالانه برگزار شدن جایزه برگردیم.»

این مترجم آثار ادبی درباره‌ دیدگاه برخی از منتقدان که معتقدند دوسالانه شدن جایزه‌ گلشیری نشان از زوال آن است، یادآور شد: «من چنین اعتقادی ندارم و با این رویکرد موافق نیستم. از سویی با دوسالانه شدن جایزه، کتابی حذف نمی‌شود، هرچند کتابی که بعد از دو سال یا یک سال و نیم به عنوان اثر برگزیده معرفی می‌شود، دیگر نفعی به حالش ندارد؛ با این حال، دو سال برای یک کتاب خوب و ماندگار زمان زیادی نیست.»

او در پایان عنوان کرد رمان‌های سال‌های 87 و 88 در مرحله‌ی نظرخواهی هستند. کاندیداهای جایزه تا پایان مهرماه معرفی می‌شوند و نتایج نیز آخر پاییز اعلام می‌شود.

کد خبر 94334

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین