سال 1360 بود که در شرایطی که تنها 27 ساله داشت فرمانده سپاه شد.محسن رضایی که بعدا در میان بچه های جبهه به «آقا محسن» معروف شد هنوز هم ظاهرا این عنوان را با خودش دارد چرا که همه سرداران سالهای دور او را با همین نام می شناسند.
این سالها دیگردر جبهه نظامی نیست اما هنوز نسبت به آن روزها حساسیت دارد و از هر فرصتی برای پاسخ گویی به ابهامات دوران دفاع مقدس استفاده می کند.
رضایی در گفت و گویی مفصل درباره همه ابهام های سالهای جنگ سخن گفته است. اختلاف سیاسی در پشت جبهه ها؛ انتقاد ازتحریف ها و حملات به دوران دفاع مقدس؛ معامله ایران و اسرائیل بخشی از موضوعاتی است که او آخری را «شایعه» می خواند اشاره او به ماجرای مک فارلین است.
پایان جنگ وپذیر ش قطعنامه از فراز های مهمی است که هنوز در تاریخ سیاسی ایران محل مجادله است.
رضایی که شرایط پذیرش قطعنامه از سوی امام را «تلخ» می خواند درباره ان می گوید: حضرت امام در شرایط تلخی یک تصمیم تاریخی گرفتند هم آگاهانه و هم با پذیرفتن همه پیامدهای این تصمیم گیری ایشان بخاطر مصلحت اسلام و انقلاب اسلامی قطعنامه را در آن شرایط پذیرفتند و به آن با تعبیر، جام زهر گفتند، و این یک تصمیم تاریخی امام بود».
او معتقد است:« آن جام زهری که امام نوشید خدای متعال آن را تبدیل به پیروزی برای ایران درهفته های بعد کرد و لذا یکماه بعد امام فرمودند ما دراین جنگ حتی یک لحظه هم نادم و پشیمان نیستیم، این جمله امام تعبیر جام زهر را منسوخ کرد».
نظر شما