نشریه آمریکایی فارینپالیسی با اشاره به سیاست دوگانه آمریکا در زمینه حقوق بشر از اقدام اخیر کاخ سفید در تحریم 8 مقام ایرانی انتقاد کرد.
فارینپالیسی در این مقاله به جنایات و شکنجه های زندانیان دربند آمریکا اشاره کرد و نوشت: ظاهراً تاریخ معاصر خود آمریکا در زمینه تجاوز و اشغال دو کشور خارجی، آدم ربایی، بازداشت نامحدود و بدون اتهام و شکنجه جسمی و روحی هزاران نفر از جمله در مکان هایی مانند گوانتانامو، بگرام و ابوغریب با ادعاهای آمریکا و جنگ روانی و تبلیغاتی جاری واشنگتن بر ضد ایران بی ارتباط است. زندانیانی که آمریکا در افغانستان و گوانتانامو نگهداری می کند افزون بر آنکه با زنجیر از سقف آویزان می شوند و به دست و پایشان غل و زنجیر زده می شود چنانچه خون دست و پایشان بند می آید لخت و با پاکتی روی سرشان چند روز بی خواب نگهداری می شوند و با کتک زدن آنها را از خوابیدن محروم می کنند و در بازجویی هایشان گاهی آنها را آنقدر شکنجه می کنند که می میرند. از پانزده سرباز آمریکایی که به شکنجه زندانیان متهم شدند همگی به جز سه نفر تبرئه شدند. آن سه نفر نیز توبیخ کتبی و حداکثر 75 روز به سبب جرائمشان زندانی شدند.
فارینپالیسی سپس به اقدام مسئولان جمهوری اسلامی ایران برای برخورد با متخلفان در بازداشت گاهها اشاره کرد و نوشت: در ایران برعکس آمریکا پس از انتشار گزارش هایی درباره شکنجه در زندان کهریزک دولت به سرعت این بازداشتگاه را به سبب غیراستاندارد بودن و برای حفظ حقوق افراد بازداشت شده تعطیل و تحقیقات را درباره ادعاهای مطرح شده آغاز کرد. در همان زمان 140 نفر از زندانیان به درخواست رئیس قوه قضائیه از زندان آزاد شدند.
افزون بر آن به نوشته فایننشال تایمز در 25 ژوئن 2009 چندین دانشجو که در جریان تظاهرات راهپیمایی ها و شورش های پس از انتخابات بازداشت شده بودند آزاد شدند تا بتوانند همراه با 3 میلیون نفر از جوانان دیگر ایران در آزمون ورودی دانشگاه ها شرکت کنند.
این نشریه آمریکایی در ادامه با اشاره به معیارهای دوگانه در سیاست آمریکا نوشت: در حالی که اوباما همچنان ادعا می کند مایل است دستش را به سوی دولت ایران دراز کند به نظر می رسد که او فراموش کرده است ابتدا خون روی دستش را بشوید».
نظر شما