کاردار سابق ایران در بیروت دو جریان سیاسی منطقه ای و بین المللی که در تحولات اخیر لبنان تاثیر گذارند را تشریح کرد.

محمد ایرانی که در میزگرد بررسی سفر احمدی به لبنان در کافه خبر سخن میگفت به تشریح وضعیت لبنان و منطقه پرداخت و گفت: لبنان به دلیل ساختار طائفی و سیاسی خاص خود و نقش نیروهای منطقه ای و بین المللی که از طریق این طوائف در داخل لبنان ایفای نقش می کنند، همواره در معرض تحولات بیش از حجم جغرافیایی خود بوده است. تحولاتی توام با برهم ریختن صحنه داخلی لبنان و آمادگی برای ایجاد فتنه های داخلی. 

وی ادامه داد: بر همین اساس تحولات لبنان بر تحولات منطقه تاثیر دارد. هرگونه تحولی در داخل لبنان امتداد بیرونی دارد. دو جریان سیاسی منطقه ای و بین المللی هستند که در تحولات اخیر لبنان تاثیرگذارند. یک جریان معتقد است که در شرایط فعلی صحنعه لبنان نیاز به ثبات و آرامش دارد و باید از هرگونه درگیری و فتنه داخلی پرهیز شود. این جریان شامل سوری ها، عربستان به دلیل نقشی که در تشکیل دولت فعلی لبنان بر عهده داشته و حامی دولت سعد حریری است، امریکاییان که بدنبال آرام سازی کلیه پرونده های مطرح در منطقه هستند، گروه های مقاومت و در راس آن حزب الله، طرفداران حضور سوریه در لبنان، جریان میشل عون، برخی احزاب کوچک لبنان می شود. 

ایرانی به جریان دوم اشاره کرد و گفت: جریان دوم حفظ وضع موجود را به نفع خود نمی بیند و درصدد است به شکلی معادله را برهم بریزد. انتهای نگاه این جریان این است که ادامه وضعیت فعلی به حضور موثر سوریه در عرصه لبنان و تقویت مقاومت خواهد انجامید. طرح این جریان برهم ریختن آرامش لبنان است. در راس این جریان اسرائیلی ها قرار دارند. در عین حال دو جریان داخلی نیز در همین راستا فعال هستند؛ اول بخشی از گروه 14 مارس به خصوص مسیحیان افراطی و دوم گروه های تند سلفی هستند. این دو گروه به لحاظ اعتقادی با هم بسیار فاصله دارند اما در بسیاری از تحولات داخلی لبنان در کنار هم هستند. 

کاردار سابق سفاتر ایران در لبنان بر وجود تداخل هایی در تقسیم بندی محورهای فعال در منطقه و جریان های داخلی لبنان تاکید کرد و ادامه داد: از گذشته جریان مقاومت و جریان مخالف مقاومت در منطقه شکل گرفته است. در منطقه خط کشی ها روشن است اما تحولات لبنان به دلیل شرایط طائفه ای پیچیده است. بعضا شاهدیم که برخی جریان های مخالف مقاومت ممکن است امروز موافق آرامش در لبنان باشند و برعکس. 

او در ادامه به سفر رئیس جمهور و اهداف آن پرداخت و به تشریح پارادیم های مطرح در صحنه منطقه و لبنان که بر سفر احمدی نژاد تاثیر خواهد داشت پرداخت و گفت: تقویت جریان مقاومت می تواند یکی از اهداف سفر آقای احمدی نژاد باشد اما پارادایمی در صحنه داخلی لبنان و منطقه وجود دارد که شرایط را تاحدودی پیچیده کرده و برنامه ریزی سفر به لبنان را از حالت معمول خارج کرده است. این پارادایم این است که در صحنه منطقه ای برخی مانند عربستان و امریکا بدنبال حفظ ثبات در منطقه و لبنان هستند و هم بدنبال عدم تقویت حزب الله و مقاومت هستند. در صحنه داخلی لبنان نیز آقای حریری به عنوان نخست وزیر در شرایط سختی گرفتار است. ایشان از یک طرف به دنبال حفظ دولت خود و حفظ ثبات در لبنان است و از سوی دیگر مجبور است بحث دادگاه ترور پدرش را پیگیری کند که به معنای برهم ریختن ثبات لبنان است.این پارادایم ها شرایط لبنان را بسیار سخت و پیچیده و غیر قابل پیش بینی کرده است. علی القاعده سفر آقای احمدی نژاد باید در راستای تقویت محور مقاومت و ثبات در لبنان تفسیر شود.

مشروح میزگرد بررسی سفر رئیس جمهور به لبنان را در صفحه سیاسی بخوانید.

کد خبر 98140

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین