«بعد از طی مراحل قضایی و بسته شدن این بازداشتگاه عوامل حادثه کهریزک شناسایی و محاکمه شدند».

این یادآوری رئیس دستگاه قضا درباره یکی از جنجالی ترین پرونده های سالهای اخیر است که روز یکشنبه در جلسه مسئولان عالی قضایی به آن اشاره شد.

آیت الله صادق آملی لاریجانی در این نشست با اشاره به مصاحبه وزیر خارجه و وزیر خزانه‌داری آمریکا با رسانه‌ها درباره اعمال محدودیت‌های مالی و مسافرت برای بعضی مسئولان کشورمان،افزود: وضع این نوع محدودیتها به بهانه نقض حقوق بشر به علت برخورد با عوامل آشوبهای انتخابات سال گذشته، بحثی انحرافی و دروغی بزرگ است.

وی با اشاره به مقایسه برخورد جمهوری اسلامی ایران با فاجعه کهریزک و عملکرد مسئولان آمریکایی با زندان گوانتانامو به تناقض های عملکردی مسئولان آمریکایی پرداخت.

تعطیلی سریع این بازداشتگاه با دستور مستقیم رهبر انقلاب و تاکید ایشان بر رسیدگی قاطع به این پرونده نقطه آغاز معروف شدن بازداشتگاهی در جنوب تهران شد که برای نگهداری اشرار در نظر گرفته شده بود.
مرگ فرزند عبدالحسین روح الامینی یکی از حامیان انتخاباتی محسن رضایی در جریان اتفاقات این بازداشتگاه، هم موضوعی بود که موجب شد روند رسیدگی به آن تشدید شود. هر چند ارائه گزارش کمیته منتخب مجلس در این زمینه در سال 88 چند ماهی به طول کشید اما در نهایت در زمان ارائه گزارش به مجلس این کمیته از دادستان وقت تهران به عنوان مقصر شماره یک این فاجعه نام برد.

هزاران صفحه پرونده رسیدگی نشده
تاخیر در برگزاری دادگاه عوامل اصلی این حادثه موضوعی بود که موجب شد 30 مرداد ماه سال جاری عبدالحسین روح الامینی در گفت و گویی از هزاران صفحه پرونده ای سخن گفت که به طور طبیعی باید به به صورت متمرکز رسیدگی شود.

در نهایت صادر شدن احکام متهمان این حادثه تلخ موجب شد در اوائل  شهریور ماه جاری 216 تن از نمایندگان مجلس در بیانیه ای از حمایت‌های مقام معظم رهبری و اقدامات قوه قضائیه برای رسیدگی به پرونده جنایت کهریزک تشکر و بیفزایند:«رسیدگی به پرونده متهمان در دادگاه نظامی و دادگاه انتظامی قضات و حکم اخیر تعلیق دادستان سابق و 2 قاضی متهم پرونده، نسیم التیام بخشی از سوی قوه قضائیه به کشور وزیده است».

وعده های عملی نشده
موضوعی که لاریجانی درباره آن تصریح کرده است:بعد از دستور معظم‌له و بعد از طی مراحل قضایی و بسته شدن این بازداشتگاه عوامل این حادثه شناسایی و محاکمه شدند.این قضیه را با نحوه برخورد مدعیان حقوق بشر در آمریکا مقایسه کنید. آنها با بانیان و عاملان شکنجه زندانیان زندانهای ابوغریب و گوانتانامو چه برخوردی کردند؟ گفته می‌شود از میان پانزده متهم این جریان فقط یک نفر مجازات شده است و آیا بعد از وعده اوباما رئیس جمهور آمریکا بر تعطیلی آن زندانهای مخوف، وعده‌ها عملی شده است؟ اگر چه رسانه‌های وابسته به صهیونیست این تناقضها را می‌پوشانند اما بالاخره مردم دنیا حقایق را می فهمند و فجایع اتفاق افتاده و نحوه برخورد مسئولان آمریکایی از حافظه ملتها محو نخواهد شد.

توصیه هایی برای پیگیری مجازات آمران
دیدار خانواده قربانیان حادثه کهریزک با آیت الله جوادی آملی و توصیه ایشان به بخشش عاملین یکی دیگر از فرازهای این پرونده بود. این استاد عالی حوزه علمیه قم در آن جلسه ضمن اعلام همدردی با خانواده کشته شدگان، ماجرای کهریزک را بسیار پر هزینه برای نظام دانست و در پاسخ به سوال خانواده کشته شدگان کهریزک تاکید کرد از گناه سربازان نیروی انتظامی و مجازات تعدادی از مقصرین گذشت کنند، اما با تمام قوت مجازات مقصرین اصلی این حادثه، را که در حال حاضر مسئولیت اجرائی دارند پی گیری کنند. همین توصیه بود که در نهایت موجب شد خانواده‌های قربانیان باصدور بیانیه‌ای عاملان را مورد عفو و خواستار پیگیری «آمران» جنایت شوند.

کد خبر 99361

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین