هر ساله با آغاز محرم و ایام عزاداری شهادت امام حسین علیه‌السلام و شهدای کربلا، در طول ده شب اهالی فین بندرعباس حلیم نذری خاصی طبخ می‌کنند.

پختن حلیم در خُمره های سفالین سنتی آیینی منحصر به فرد اهالی فین است که هر محرم در هشت نقطه از فین اجرا می‌شود.‌

سابق خمره‌های گلی را به ترتیبی ویژه ابتدا جداره خمره‌ها را با موی بز، تخم مرغ و گِل اندود می‌کردند تا بر اثر حرارت ترک بر ندارد. سپس خمره‌ها را در زمین می‌کاشتند. خمره‌های حلیمی را در فین "جُم" گویند.

عکس‌ها: مهر
۶۱۲۸۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۳
    0 0
    قبول باشه