چند روزی است که فصل تولید کشمش طلایی در استان کردستان آغاز شده است.
نحوه تولید این فراورده باغی در کردستان که به "بولاو" معروف است از روزگاران قدیم در این منطقه رایج بوده است. با این روش سنتی سالانه ۲۰۰ تن کشمش طلایی دراستان تولید میشود. روستای دولاب در جنوب شهر سنندج در دامنه کوه «اوالان» بین شهر سنندج و کامیاران به عنوان مرکز تهیه کشمش در این استان نام برده میشود. در روش سنتی باغداران این منطقه برای تهیه کشمش خاکستر چوب را با آب جوشانده و بعد از سرد شدن در ظرف گذاشته تا ته نشین شود، مادهای که بدست میآید، خوشاب نام دارد. تیزاب باید با حرارت ۸۰ تا ۹۰ درجه جوشانده شود، تا کشمش با کیفیتی تهیه شود، بعد از بدست آمدن خوشاب، انگورها را به آن آغشته میکنند، سپس انگور آغشته به خوشاب را بر پشت بام در مقابل نور خورشید قرار می دهند تا خشک شود. منبع: ایسنا
266 256
نظر شما