بر اساس پیش‌بینی سازمان ملل، در سال‌های 2011 تا 2050، ایران از نظر سرعت پیر شدن جمعیت، رتبه سوم جهان را به خود اختصاص می‌دهد. اینفوگرافیک زیر نمایانگر پیرترین کشورهای دنیا و منطقه است.

فهیمه‌ حسن‌میری: جمعیت‌شناسان مدتی است درباره بحران جمعیتی ایران و ورود آن به مراحل میانسالی و سالمندی هشدار می‌دهند. به اعتقاد آنها، تا 30 - 20 سال آینده، کشور ما وارد دوران کهنسالی جمعیت می‌شود. سازمان ملل هم پیش‌بینی کرده جمعیت بالای 60 سال ایران در سال‌های 2011 تا 2050 با رشد 26 درصدی به 33 درصد کل جمعیت کشور برسد و ایران از نظر سرعت پیر شدن جمعیت، رتبه سوم جهان را به خود اختصاص دهد.

توجه به این هشدارها از آن جهت اهمیت دارد که می‌تواند تبعاتی همچون افزایش هزینه‌های درمانی و کاهش تعداد نیروی کار مولد را در پی داشته و اقتصاد هر کشور را تحت‌الشعاع قرار دهد. توسعه اقتصادی هر کشور به میزان زیادی به کمیت و کیفیت نیروی کار آن کشور وابسته است. زمانی که افراد پنجمین دهه از زندگی خود را پشت سر می‌گذارند، احتمال مشارکت آنها در کار و فعالیت اجتماعی کاهش می یابد و از سوی دیگر پیری جمعیت زنگ خطر را برای ظهور یک چالش خطرناک دیگر به صدا درمی‌آورد و آن هم گسترش موج بیماری‌های غیرواگیردار است.

در حال حاضر، بیماری‌های غیرواگیردار عامل 60 درصد از مرگ و میرها و حدود نیمی از کاهش طول عمرها را تشکیل می‌دهند. این بیماری‌ها دلیل اصلی مرگ و میر افراد سالخورده و غیرسالخورده در کشورهای فقیر و غنی جهان محسوب می‌شوند. مهمترین بیماری‌های غیرواگیردار عبارتند از بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان، دیابت و بیماری‌های مزمن تنفسی.

اما پیری جمعیت تنها مختص کشور ما نیست و کشورهای دیگر هم با آن دست به گریبانند. اینفوگرافیک زیر نمایانگر پیرترین کشورهای دنیا و منطقه و درصد و رتبه جهانی آنها است. در این اینفوگرافیک می‌بینیم که ایران با 5 درصد در رده 138 قرار دارد و با توجه به هشدارهای کارشناسان و سازمان ملل، لازم است در کنار توجه به امور جوانان، از حالا برای جمعیت سالمندی که در پیش رو خواهد بود برنامه‌ریزی کنیم تا ناگهان غافلگیر نشویم.

 

برای دیدن اینفوگرافیک در ابعاد بزرگ، روی تصویر بالا کلیک کنید.

 

47234

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام US ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
    51 6
    برنز خوبه ديگه!!!
  • mohsen IR ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
    129 5
    یه جور میگید آدم خندش میگیره ،آخه الان که این همه نیروی جوان و مولد در کشور هست کار براشون وجود داره !!!! همه یا بی کارند یا در راه مهاجرت به خارجند . جای این گزارشا یه گزارش از آمار مهاجرت همین نیروی جوان و مولد بنویس که اگه اینا مهم بوند و کسی بهشون اهمیت می داد این جور راهی نمی شدند!!!!
    • داود GB ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
      19 72
      والا به خدا منم شرایط رفتنم محیا شده اما نمی تونم.... حس می کنم نامردیه... عذاب وجدان میگیرم.... کشورم هزینه تحصیلم و داده خودم می دونم خیلی خرج برداشتم مخصوصا ما که رشته مخابرات و فناوری اطلاعات می خونیم دانشگاه دولتی... دلم نیاد کشورم خرجم را بده اما یه جای دیگه بیاد استفادش را ببره... گیج شدم . خودمم نمی دونم چرا اینارو اینجا گفتم...
    • بدون نام IR ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۲
      41 0
      حالا فکر نکن اگه بری مرزای علم و جابه جا میکنی...شانس بیاری یه کاری پیدا کنی به رشتت بخوره و صورت حسابات پرداخت کنی....اگه خیلی به فکر کشورتی برو اونجا تجربه بیشتری کسب کن وقتی 50 سالت شد و شرایطت اونجا خوب بود و ایده آل بود اگه تونستی دل بکن بیا اینجا بدهیتو بده و استاد دانشگاه شو و واسه دولت کار کن.......
  • بدون نام IR ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
    85 5
    اونا پیرن ولی از زندگی لذت میبرن
  • امیر IR ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
    87 1
    شما نگران این هستین که 40 سال دیگه جمعیت پیر بشه و نیروی کار مولد کم بشه و چرخ صنعت بخوابه؟؟؟؟؟نه این که الان همه دارن کار میکنن و چرخ صنعت با سرعت تمام در حال چرخشه!!!!اگه مردین نگران وضع معیشت و کار نسل جوان الان باشین نه 40 سال دیگه.خیلی از نیروی کار ما مفت و مجانی داره از کشور میره حالا برید به فکر 40 سال دیگه باشید!!!!
  • بدون نام IR ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
    35 1
    ضمنا، در کشورهای پیشرفته چون امید به زندگی وجود دارد، مثلا بلژیک که ته نمودار بالاست، 18 درصد مردم آن بالای 65 سال هستند، در صورتیکه در ایران 5 درصد جمعیت یعنی نزدیک به 4 میلیون افراد بالای 65 سال هستند. نیروی جوان در ایران به دلایل مشکلات معیشتی زود دنیا را ترک می کند.
  • Farshad IR ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
    33 0
    وضع اقتصادی خانوار ها از جمله از اقشار متوسط رو به پایین جامعه این اجازه رو بهشون نمیده که بخوان بچه هاشونو به نحو احسن ساپورت کنند چطور میشه انتظار داشت که میل به افزایش فرزند داشته باشند !
  • احسان US ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
    54 3
    ما دهه شصتی ها توی اون دنیا هم فکر کنم بدبخت باشیم.
  • پرهام IR ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۲
    28 0
    .بابا همین جوونوایی که دارینو بهشون کار بدین نمی خواد به فکر 40 سال دیگه باشین الان خیلی از مردم دارن بافقر دست و پنجه نرم می کنن یعنی مرگ تدریجی یک انسان و خانوادش پس لطفاً یه خورده تو برنامه هاتون به فکر مردم بدبختم باشین اگه اشکالی نداره...........
  • بدون نام IR ۲۲:۵۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۲
    19 0
    چقدر خوب بود همین الان جمعیت کشور پیر میشد تا یه کاری گیر ما می اومد اما برای آینده هم باشه خوبه حداقل آینده ها از ما بدبختتر نمیشن.
  • بدون نام IR ۰۹:۰۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۴
    8 8
    به نظر ایران رتبه سوم در منطقه داره نه جهان
  • مریم اکبری IR ۱۵:۳۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۷
    28 4
    پیری که به سن وسال نیست رفاه که باشه ادم 70 ساله هم جوونه مثلا پیرهای ما رو با سوئد مقایسه کنید
  • رضا IR ۱۳:۱۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    8 1
    نگاهی گذرا به صدر لیست پیرترین کشورهای جهان نشان می دهد که هیچگونه نگرانی از بابت پیری جمعیت وجود ندارد، ای کاش اقتصاد کشور ما هم در آینده مثل ژاپن، آلمان ، سوئد و.... شود
  • کیانوش مسعودی IR ۱۸:۱۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۷
    1 0
    من فکر میکنم آمار اشتباه باشه وقتی با رشد 26 درصدی مواجه هستیم به علاوه 5 درصد فعلی میشیم 31 نه 33 در ضمن خانم حسن میری لطفا منبع را اعلام کنید و خلاف روزنامه نگاری عمل نکنید