تعداد کل گردشگران در جهان چه قدر است ؟ این تعداد گردشگر چه قدر در اقتصاد جهان تاثیر گذارند ؟

هادی معیری نژاد- گردشگری به درستی صنعت هزاره سوم نامگذاری شده است چرا که هم اکنون با پیشرفت ارتباطات و زیر ساختهای مسافرتی در اکثر کشورهای جهان این صنعت بسیار بیشتر و راحت تر از قبل بوی منفعت و سود می دهد.

بر اساس آخرین گزارشهای سازمانهای بین المللی مرتبط با گردشگری با افزایش 43 میلیونی گردشگران در سال قبل، تعداد کل گردشگران جهان حدود 1.2 میلیارد نفر است

تعداد کل گردشگران جهان هر ساله در حال افزایش است بعید نیست این تعداد با افزایش و پیشرفت وسایل حمل‌ونقل عمومی گسترش ارتباطات تا سال ۲۰۳۰ به ۱.۸ میلیارد نفر برسد. بنا به گزارش وورد توریسم ریپورت تعداد گردشگران هر سال به طور میانگین ۴۳ میلیون نفر افزایش می‌یابد.

انتظار می‌رود با تغییر مقاصد گردشگری برتر جهان، کشورهای در حال توسعه آسیایی، پاسیفیک، آفریقایی و خاورمیانه شاهد بیشترین میزان گردشگر باشند.

اروپا هم با حفظ جایگاه پیشتاز خود در جذب گردشگران قاره‌های مختلف، میزان سفرهای هوایی افزایش خواهد یافت و این سفرها به رایج‌ترین نوع سفر تبدیل خواهد شد. هم‌اکنون سفرهای هوایی کمترین میزان سفر را در جهان تشکیل می‌دهد.

در حال حاضر کشورهای زیر بیشترین آمار گردشگر را به خود اختصاص داده اند؛

ردیف کشور تعداد گردشگر ورودی
1 فرانسه 85 میلیون
2 آمریکا 70 میلیون
3 چین 58 میلیون
4 اسپانیا 57 میلیون
5 ایتالیا 47 میلیون
6 ترکیه 36 میلیون
7 آلمان 35 میلیون
8 انگلیس 30میلیون
9 روسیه 26 میلیون
10 مالزی 25 میلیون


اژدهای مهربان چینی در آسمان گردشگری

از هر 10 گردشگر جهان یک نفرچینی است که تنها درسال گذشته میلادی، 129 میلیارد دلار پول به کشورهای مختلف سرازیر کردند.با این حال این میزان گردشگر هنوز 4 درصد از کل جمعیت میلیاردی چین است.

به گزارش خبرگزاری میراث فرهنگی  طبق بررسی‌های منتشر شده ازسوی موسسه تحقیقات گردشگری چین در آلمان، تعداد پروازها از کشور چین به نقاط مختلف جهان اکنون به بیش از 97.3 میلیون در سال 2013 رسیده است که 9 برابر بیشتر از سال 2000 است.

برای درک بهتر این رقم سرسام آور بهتر است درنظرآوریم که این میزان به معنی آن است که از هر 10 گردشگر بین‌المللی درجهان یک نفر چینی است.

چینی‌های مسافر همچنین حدود 129 میلیارد دلار در سال 2013 درکشورهای مختلف جهان، پول خرج کردند که 26 درصد بیشتر از سال گذشته بود. این رقم همچمنین به مراتب بیشتر از 86 میلیارد دلار پولی است که گردشگران امریکایی درهمان سال خرج کردند. بنابراین گردشگران عاشق سفر چینی اکنون بیش از هر کشور دیگری در سال پول خرج می‌کنند.

پس اکنون قابل درک است که چرا گردشگران چینی مبدل به یک کالای پرسود شده‌اند که هرکشوری می‌کوشد بیش از پیش سهمی از آن بردارد.


سهم ایران از کیک

متاسفانه قطعه ایران از کیک پر حجم و خوش طعم گردشگری یک برش بسیار باریک بیشتر نیست.

مسئولان گردشگری کشور از ورود چهار میلیون و 126 هزار گردشگر خارجی در ده ماهه اول سال 92 به کشور خبر می دهند این آمار نشان می دهد که میزان ورود گردشگران خارجی به کشور نسبت به مدت مشابه، 21 درصد رشد داشته است.

بر اساس این گزارش کشورهای اول در تعداد گردشگر خارجی ورودی، عراق آذربایجان، افغانستان، ترکیه، پاکستان، ترکمنستان، عربستان سعودی، کویت و هندوستان بوده استاز این تعداد حدود دو میلیون و 500 هزار نفر از آنها با منظورهای خاص گردشگری به کشور آمده اند که سفر به منظور زیارت در اولویت آنها بوده است.

این آمار نشان می دهدکه سهم ایران از تعداد رو به تزاید گردشگران جهان حدود 0.33 تا 0.34 درصد است.

جدول زیر وضعیت  5 کشور برتر خاورمیانه را نشان می دهد. گفتنی است که آمارهای مصر و کشور سوریه در دو سال اخیر کاهش جدی داشته و ایران به دلیل خروج سوریه از لیست به جمع 5 کشور اول رسیده است؛

ردیف کشور گردشگر ورودی
1 عربستان 17 میلیون
2 مصر 10 میلیون
3 امارات 9 میلیون
4 اردن 5 میلیون
5 ایران 4 میلیون

ایران همچنین از حدود 70 تا 80 میلیون گردشگر چینی که هر سال به قصد مسافرت از کشور خارج می شوند سهم اندکی دارد در صورتی که با جذب گردشگران خوش خرج چینی و با وجود به قراردادهای بی شمار گردشگری بین دو کشور می توان امیدوار بود که این صنعت تعیین کننده در کشور ما از رکود و رخوت چندین ساله خود به در آمده و جایگاه شایسته خود را در سطح جهان پیدا کند.

4746

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 48
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حامد A1 ۰۴:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    مالزی 25 میلیون؟ آخه مگه مالزی چی داره؟ از هیچی دارن پول در میارن. ولی ما ...
    • خضیراوی IR ۰۵:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
      تمام مالزی مثل گلستان ماس هست جنگل و دریا ثانیا ...........نمیشه گفت شاید زیر15 سال اینجا نگاهی بندازه
    • قندک IR ۰۵:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
      147 4
      عقل، مدیریت، آینده نگری و نگرش باز
    • حامد A1 ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
      37 16
      جناب خضیراوی فکر نکنم کسی به خاطر جنگل و دریا بره مالزی. چون که اکثر توریستهای ثروتمند از کشورهای غربی و آمریکا و در چند سال اخیر چین هستن که اونها به اندازه کافی از این چیزها در کشور خودشون دارن. توریستها به خاطر چیزهایی به کشورهای دیگه میرن که جاهای دیگه نباشه. مثلا بناهای باستانی، فرهنگهای خاص و ... البته طبیعت هم هست. ما هم کم از این نعمت خدادادی نداریم. کویر و بیابون هم جز طبیعت هستن. کوهستان و آبشار هم جز طبیعت هستن و خیلی از کشورها هم از اینها بهترین استفاده رو میکنن. منظورم از اون حرفی که زدم این بود که مالزی مثل ما تاریخ ویژه ای نداره، طبیعت چهارفصل نداره، این همه تنوع در فرهنگ و لباس و آداب و رسوم نداره. وگرنه خودم میدونم که مدیریت و دانشگاه های اونها از ما بهتره.
    • یکی A1 ۱۷:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
      22 5
      چرا هم وطنان دلواپس نظری ندارن؟بی صبرانه منتظریم
  • دامون IR ۰۵:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    127 3
    آیا این چیزِ عجیبی ست؟ ... فکر نمی کنم.
  • بی نام A1 ۰۵:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    اون عدد عربستا ن همگی ایرانی هستد .ترکیه اسلامی نه افراطی .اینجا ما خودون می رویم از یک موزه بازدید چند نفر بیکاره می ایند همش میگن خانم روسری تو بکش جلو یا به دیگر اعظای خانواده تذکر می دهند همش ادم در ترس به سر میبره ما خودمون از ایران بازدید نکردیم .این جا همه چیز ترس داره
    • بی نام A1 ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
      هر کس که حتی یک بار به یک سفر خارجی و حتی به کشورهای نه چندان پیشرفته مثل امارات و تایلند و مالزی و ترکیه رفته باشه قسم میخوره که دیگه هیچ وقت به سفر داخلی نره و پول و وقت خودش رو دور نریزه و شده 10 سال پولش رو جمع کنه و به یک سفر خارجی دیگه بره و ببینه که دنیا یعنی چی و ما ایرانیها تو چه روستای ما قبل تاریخی داریم زندگی میکنیم تازه این توصیف مربوط به شهر تهرانه حالا وای به حال شهرستانها .
    • بی نام IR ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
      27 2
      زمانی که سر دفن کردن فرد خارجی که بخش زیادی از عمرش را صرف ایران شناسی کرده دکتر فرای در این کشور ماه ها بحث و جدل و برخورد های آنچنینی وجود داشته خوب معلومه که مردم دنیا در مورد ایران چه جوری فکر می کنند و پاشون را در این کشور نمی گذارند این تازه یک نمونه کوچک است و مشت نمونه خروار است.
    • بی نام FR ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
      50 6
      البته باید پاکستانی ها و یکی دو ملیت دیگه این آمارها را جدا کرد و در ردیف جداگانه ای تحت عنوان توریسم گدایی طبقه بندی کرد اون وقت فکر کنم آمار گردشگر واقعی پول خرج کن و درآمدزا میشه مثلا 500 هزار نفر.
  • بی نام A1 ۰۵:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    168 5
    جايي كه به خاطر شاد بودن اين همه داستان داريم، اين تعداد هم عجيبه. البته احتمالا تعداد زيادي از اين افراد هم از كشورهاي اسلامي هستند. آقايان مي تونن دلواپسيشون را بيان كنند ولي ما نمي تونيم دلواپسيمون رو از اين همه درآمدي كه الان وارد كشور نميشه نمي تونيم بيان كنيم و تو همين كامنت ها هم سانسور مي شيم.
    • بی نام IR ۱۰:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
      21 3
      این تعداد هم از عراق برای زیارت مشهد می آن. هر کی یه بار مشهد رفته باشه می فهمه.
  • بی نام US ۰۵:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    128 2
    مهمان خارجی داشتم 3 شب یکشب بیشتر هتل جا پیدا نکردم چه انتظاری دارید؟؟؟؟؟؟
  • گردشگر RO ۰۶:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    108 3
    این 4 میلیون مسافر هستند و نه گردشگر. تعداد گردشگر های واقعی کمتر از 500 هزار هستند.جای تاسف داره.
  • amir A1 ۰۶:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    79 23
    آخه اردن دیگه چی داره؟؟؟
    • ند EU ۰۶:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
      49 5
      آقاي امير يكي از چيزهايي كه اردن داره: سرچ كن «پترا»
    • بی نام EU ۰۷:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
      69 5
      شهر تاریخی و شگفت انگیز پترا در دل کوه و آثار رومی همچنین عزم مسئولان برای کسب درآمد
  • بی نام IR ۰۶:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    33 18
    حضور گسترده گردشگران خارجی در این چند وقت اخیر کاملا واضح و نمایان بوده اما نباید به شرایط خودمون غره بشیم هنوز هم بهترین هتل های کشور ما سایت اینترنتی بسیار نازلی دارند که از حداقل امکانات برخوردار نیست و شرایط هنوز با ایده آل فاصله دارد نباید بگذاریم وقتی گردشگر میاد با ناخوشنودی ایران رو ترک کنه این خیلی مهمه که بر اساس آمارها یک گردشگر راضی 3 نفر رو به سفر به جایی که رفته تشویق میکنه اما فرد ناراضی 15 نفر رو به نرفتن به اونجا تشویق میکنه
  • بی نام RO ۰۶:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    ترکیه نصف ما آثار تاریخی نداره اون موقع جز ده تای اوله حجابو برای توریست ها آزاد کنید
    • بی نام A1 ۲۰:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
      5 10
      همه که بخاطر دیدن آثار تاریخی و باستانی مسافرت نمیرن، اکثرا برای جاذبه های طبیعی هست که مسافرت میرنهمه
    • بی نام A1 ۰۵:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۷
      10 1
      نه عزيز من براي آثار تاريخي هم ميرن منتها هدف اصليشون نه جاذبه هاي طبيعي هست نه آثار باستاني بلکه گذراندن تعطيلاتشون با آرامش و در آزادي هست.حالا يه جا که آثار باستاني و جاذبه ي طبيعي هم داشته باشه که بهتره.ايران هم از لحاظ جاذبه هاي طبيعي جز بهترين کشور هاست.چون 4 فصل رو داره و جنگل و کوه و صحرا و ... رو داره.
    • بی نام IR ۰۵:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۷
      3 17
      از شماها هم آثار باستانی خیلی بیشتری داره. نرفتی ندیدی نظر نده
  • بی نام A1 ۰۷:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    93 3
    برادر دوستم یه 30 سالی هست که ساکن هلنده ، ده سال قبل آمد ایران ، بردنش مازندران را نشونش بدهند ، رفتند کنار ساحل ، در ماشین را بازکرد تا پیاده بشه ، خروار خروار آشغالهای انباشته شده و ریخته شده در کنار ساحل را که دید ، در را بست و گفت بریم ، همین قدر بسه ، از ایران رفت و تا حالا دیگه برنگشته ، این باباایرانی بود ، حالا حساب کنید خارجیها را
    • ندا A1 ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
      70 3
      الان بیاریش مازندران، میبینه تو این 10 سال هیچ فرقی نکرده... تو همین سواحل وقتی قدم میزنی یهو گشت ارشاد جلوت سبز میشه والا آلرژی گرفتیم. چرا ازین طبیعت نباید اسفاده کرد ؟؟ حداقل واسه ایرانی ها زمینه تفریح رو فراهم کنند
  • نقی IR ۰۷:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    47 6
    جالبه یه نفر نمی پرسه چرا ما ایرانی ها نباید مسفارت خارجه بریم؟ فقط توریست باید اینجا ما نباید بریم اونجا؟ قیمت سفر آنتالیا بدون تور چرا اینقدر گرونه؟ چند درصد ایرانی ها می تونن یه بار برن آنتالیا؟
  • بی نام A1 ۰۷:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    99 2
    ترکیه با درامد توریستی خودش اندازه نفت ما پول در میاره ، کشور ما هم با محدودیت هایی که داره مردم خودشم فراری میده تا برسه کشورهای دیگه
    • بی نام A1 ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۷
      6 1
      ترکیه سالی 45میلیون توریست داره با50میلیارد دلار درآمد که توچشم انداز 2023می خوان این عدد را ده برابر بکنن ودارن زیر ساخت هاشو آماده می کنن اونوقت ما اندرخم یک کوچه ایم
  • بی نام TR ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    49 4
    ما تو همه چیز عقبیم. زیر ساخت نداریم. هتل به اندازه کافی نیست. کشورهای دیگه از یک درخت درآمدهای زیادی بابت جذب گردشگر کسب می کنند. اما ایران هر شهر یا شاید روستاش پر از جاذبه های گردشگری است و ناشناخته
  • بی نام FI ۰۷:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    62 3
    بحث راجع به توريسم بين المللي در ايران بحث اضافي و بيهوده اي است. . مسايلي هست اساسي و بنيادي كه با توريسم به شكل ساير كشورها كاملا در تضاده. بنابراين اصلا قابل بحث نيست حتي ربطي به ضعف مديريت هم نداره
  • بی نام FI ۰۸:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    174 5
    اگر دوستان سفري به مسكو و رم و استانبول و وين و امثالهم كنن مي بينن انصافا شهرهاي ايران هيچ حرفي براي گفتن ندارند. درسته شهرهاي ما بناهاي تاريخي خوبي دارند اما نرسيدن به اين بناها و نبود زيرساختها و هتل ها و رستورانهاي مناسب بين المللي و كم بودن فرهنگ توريسمي ايرانيان و عدم استفاده از تكنولوژي اطلاعات در شهرها و همچنين نبود ازادي هاي فردي باعث ميشه وجود اين اماكن تاريخي هم هيچ كمكي نكنه. واقع بين باشيم.
    • بی نام IR ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
      77 3
      صد تا لایک
    • بی نام EU ۰۲:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۷
      12 18
      من خودم پارسال سفري به مسكو داشتم و در يكي از بهترين هتل ها پنج ستاره اونجا اقامت داشتم مي تونم بگم شهري مثل اصفهان از نظر آثار باستاني و هتل هاش خيلي راحت با آنجا برابري مي كند.علت اصلي كمبود توريست در ايران تبليغات منفي غرب مي باشد.وگرنه با سر زدن به اصفهان و شيراز و يزد و پاسارگاد ميشه متوجه غني بودن كشور از حيث اماكن تاريخي شد.
  • مهدی IR ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    94 5
    ما که خودمون ایرانی هستیم رقبتمون رو برای گردشگری تو مملکتمون از دست دادیم.دردناکه ولی عدم امنیت فردی ، ممنوعیت شادی ، راه های نا امن ، فقر فرهنگی و ... باعث شده ماندن در خانه و تفریح در حیاط منزل رو به گردش و تفریح پر ریسک ترجیح بدیم.
    • علیرضا A1 ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
      13 1
      شیرمادرت حلالت...
  • محمدرضا IR ۰۸:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    43 5
    حیف نیست ایران با این همه جاذبه...؟
  • امیرحسین پارسی IR ۰۸:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    72 2
    برای تبلیغ گردشگری در هر نقطه از جهان باید بسترهای زیادی تامین بشه و اولیش آزادی برای هرنوع مذهب و پوشش هست وقتی رئیس جمهور یه مملکت خارجی و رو مجبور میکنیم یه روسری الکی بندازه رو سرش که میخواد بیاد با ما تعامل کنه و یا گفتگو کنه چه انتظاری از گردشگرهای کشورهای دیگه داریم احتمالا یه گشت ارشاد میزاریم براشون هر روز با ون بیان ببرنشون....
  • بی نام A1 ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    57 9
    با این همه چاقو کشی و گروگانگیری و ... ما خودمون جرات نمیکنیم بریم مسافرت حالا خارجی ها بیان ایران؟؟؟
    • بی نام A1 ۱۹:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
      10 2
      راس گفتی
  • مقیم شانگهای CN ۰۹:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    54 2
    من خیلی تلاش میکنم که دوستای چینی و خارجی رو به بازدید از ایران ترغیب کنم. اما یکی بحث ویزا هستش که برای بعضی کشورهای اروپایی یه کم سخت میگیریم. یکی هم تو ایران زیرساختها، هتل ها ، حمل و نقل و ... ضعیف هستیم. اجباری بودن حجاب برای خانمهای خارجی هم یکی از دلایل کم بودن گردشگر هستش. اما هر گردشگر محاله از صمیمیت و مهمان نوازی مردم عزیزمون خاطره خوش نداشته باشه
    • بی نام A1 ۰۵:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۷
      7 6
      عزيز من چرا حرف الکي مي زني.ايران يکي از کشور هايي هست که گرفتن ويزاش خيلي آسونه حتي تو فرودگاه ايران ويزا صادر ميکنن.فقط کافيه فرد سابقه ي سياسي و اطلاعاتي نداشته باشه .فقط به افغانيا که هدفشون موندن تو ايرانه کمي سخت ويزا ميدن ولي همين الان چند تا توريست آمريکايي و آلماني مي خواي نشونت بدم.
    • بی نام A1 ۱۵:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۷
      5 3
      من نميدونم چرا بايد ندانسته نظر بديم.ايران يکي از راحت ترين ويزاهاي جهان رو داره منتها خيلي کسي حاظر نيست سفر کنه.
  • بی نام A1 ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    56 8
    خارجی ها یه چیز عجیبی داند به اسم عقل
  • مردادی IR ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    37 8
    یکی از دوستان اروپاییم رو برای سفر ده روزه دعوت کردم، گفت بهترین هتل تهران رو برام رزرو کن. منم بهترین 5 رو برای براش گرفتم. شب سوم سرویس بهداشتی اتاقش خراب شد و اومد تو اتاق. زنگ زده بود مدیریت، بهش گفتن دیگه اتاق خالی نداریم. با عرض تاسف؛ فردای اون شب از ایران رفت و گفت دیگه حاضر نیستم بیام ایران :
  • من A1 ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    39 9
    ایران به لحاظ طبیعی بهشته .تو کدوم یکی از این کشورها شما صبح میتونید تو شمشک و دیزین اسکی کنید و عصر تو سواحل کیش افتاب بگیرید اما کو مدیریت؟ کو دلسوزی ؟کو اهمیت به گردشگر و معرفی ایران به جهان .فقط و فقط به فکر میز هستن و اینکه تا هفت نسل بعد رو با همون یه میز ببندن و برن حالا بقیه اش دیگه اصلا و ابدا مهم نیست...
    • بی نام A1 ۰۵:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۷
      5 3
      درست مي فرماييد مثلا تو استان فارس تو فروردين ميتونيد بريد پيست پولاد کف و اسکي بازي کنيد بعد چند کيلومتر بيايد شيراز و از آثار باستاني و فرهنگي و آب و هواي بهاري و شکوفه هاي درختان لذت ببريد و به لارستان برويد آب و هواي گرم رو تجربه کنيد .به تخت جمشيد و بيشابور و پاسارگاد و فيروزآباد و ايزدخواست هم برويد و از آثار تاريخي لذت ببريد.شب هم بليت بگيريد ظرف1 ساعت بريد کيش و يا قشم از اين دو جزيره زيبا لذت ببريد.پيست پولاد کف هم که جنوبي ترين پيست اسکي در ساعت بريد کيش و يا قشم از اين دو جزيره زيبا لذت ببريد نيم کره ي شمالي کره زمين هست .
  • مهبد A1 ۱۷:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    18 4
    من ساکن قزاقستان هستم، می شه گفت در اینجا هیچ جاذبه طبیعی و تاریخی وجود نداره. ولی مسئولان مصمم هستند تا سال 2018 همه ساله 10 میلیون نفر رو به عنوان گردشگر به اینجا بکشونند. یکی از جاذبه هایی که در حال ساخت در شهر آستانه است، شهر بازی بزرگتر و مهیج تر از دیسنی لند هنگ کنگ و پاریس است و همچنین منطقه ای به نام "باراووی" به مانند لاس وگاس. و همینطور دهها طرح دیگر. اگر درایت و مدیریت و عزم وجود داشته باشد، خیلی از کارها امکان پذیر است.
  • بی نام IR ۱۷:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    13 4
    هتلها رو درست كنيد تا گردشگرا جذب شن
  • بی نام A1 ۱۸:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    35 5
    گردشگر علاوه بر فرهنگ و تاریخ ، خوشگذرانی هم می خواد که نیست