زنان در سیستان و بلوچستان مسئولیتی سنگین تر از مردان دارند. یکی از کارهای آنها پخت انواع نان؛ تافدون، لواش، کهر، چپاتی و قتلمه به روش سنتی و با استفاده از غلات است.

 

 

زنان نانوا، خمیر را ابتدا زواله (چانه) می کنند و با استفاده از لوبندک (رفیده) همراه بر روی دیوار داغ تنور می چسبانند، لوبندک را بیرون می آورند، دست خود را با آب خیس و دوباره بر روی نان می کشند تا خمیر کامل به دیواره تنور بچسبد و در آتش نیافتد.
زنان قبل از اختراع آسیاب برقی و ماشینی، کار آرد کردن غلات را به صورت سنتی و دستی انجام می دادند.
در سیستان و بلوچستان معمولاً نان را به شکل دایره بزرگ می پزند که آن را تافدون می گویند.

 

عکس ها: ایرنا
23282

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمدرضا A1 ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۶
    16 23
    خب سیستم های جدید اونجا معرفی شه این بنده های خدا از کت و کول نیفتند. چند نفر هم کار پیدا میکنن.
    • بی نام A1 ۲۰:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۷
      1 0
      هیچ چیز جای زیبایی این سنت ها رو نمیگیره.. در ضمن پخت در تنور گلی خواص خودش رو داره...
  • بی نام A1 ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۶
    41 0
    چه نانی
  • سمیرا A1 ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۶
    38 0
    سلام لطفا نام عکاس را هم در زیر عکس ها بگذارید. فکر می کنم عکاسی که عکس های به این قشنگی گرفته حق این را دارد که به غیر از نام ایرنا نام خودش زیر عکس هاش باشه و مردم اون را بشناسن.
  • بی نام A1 ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۶
    33 0
    خسته نباشيد اي زحمتكشان وطن
  • بی نام A1 ۱۱:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۶
    27 0
    این نون ها تو آبگوشت خیلی خوب میشه
  • بی نام IR ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۶
    170 4
    باید بوسه زد به این دستهای زحمتکش.هر روز که میریم نانوایی دو دقیقه صف وامیستیم هزار تا غر میزنیم.قربون غیرت این شیرزنا برم.خدا به همشون سلامتی بده
  • بی نام A1 ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۶
    129 4
    به به سفره هاتان پر نان تان گرم و آب تان سرد هم وطنان عزیزم
  • مرتضی A1 ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۶
    59 1
    باید بوسه زد بر دستان روستاییان زحمتکش. ما خیلی از مواد غذایی ای که تو شهر مصرف می کنیم حاصل زحمات این عزیزان است. خدا خیرتان بدهد. سلامت باشی هموطن
  • فرهاد A1 ۱۴:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۶
    76 3
    نان تافدون سیستانی بسیار خوشمزه است.من این نان رو خوردم مخصوصا اگه با آبگوشت خورده بشه واقعا لذیذه.دست مریزاد به همه زنان میهن
  • ت A1 ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۶
    58 1
    بفرمایید منفی از از احساس حقارت است یا حسادت .
  • زابلی IR ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۶
    14 0
    بریکلا
  • بی نام IR ۰۴:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۷
    33 0
    سبک خیلی خوبیه برای حفظ این سنت تنور گاز سوزبرای جلوگیری از سوزاندن درختان وبوته های مراتع منطقه دراختیارشون قرار بگیره این طرح در روستاهای اطراف اصفهان در یک مقطع زمانی انجام شده .
  • بی نام IR ۰۹:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۷
    5 0
    سلامت وسربلند باشی ایران من که زنان ومردانت برای سربلندیت در کنارهم با مشکلات کنار می آیند وهمچنان عاشقانه دوستت دارند .
  • دوست IR ۰۹:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۷
    11 1
    با سلام منظور از سیستان همان استان سیستان و بلوچستان است؟