همدان قدیمیترین شهر ایران و از کهنترین شهرهای جهان است که به خاطر جذابیت هایش به عنوان یکی از مقاصد گردشگری ارزشمند در آسیا معرفی شده است. در گزارش زیر تصاویر زیبایی از این شهر را می بینید.
آرامگاه باباطاهر: باباطاهر از شعرای مشهور و از بزرگان طریقت، در اوایل قرن پنجم هجری یعنی در دوران باروری دانش و معرفت ایران، در همدان به دنیا آمد. اما تاریخ دقیق تولد او مسجل نشده است. آرامگاه باباطاهر بر فراز تپهای در شمال غربی همدان قرار دارد.
عمارت احدی: این عمارت که مربوط به اواخر دوره قاجار است، هم اکنون در تملک یک بازرگان است که در ایران نیز زندگی نمی کند و در کش و قوس بین مالک و میراث فرهنگی بلاتکلیف و در حال تخریب است.
غار علیصدر: غار شگفتانگیزی که طولانیترین غار آبی جهان لقب گرفته است. غار علیصدر یکی از بی نظیرترین و خوش منظره ترین غارهای طبیعی قابل قایقرانی جهان است که در روستای علیصدر از توابع بخش گل تپه شهرستان کبودراهنگ و 75 کیلومتری شمال غربی شهر همدان؛ به طول جغرافیایی 48 درجه و 18 دقیقه و عرض 35 درجه و 18 دقیقه و ارتفاع 1900 متر از سطح دریا واقع شده است.
نمای سقف آرامگاه باباطاهر: بنای این آرامگاه را میتوان جزء نمونههایممتاز و بدیع معماری عصر حاضر دانست که با تلفیقی از معماری قرن هفتم و هشتم هجری، به محلی برای علاقهمندان به ادبیات و این شاعر نامی، تبدیل شده است.
تپه هگمتانه: تپه باستانی هگمتانه در مرکز شهر همدان قرار دارد و از مکانهای دیدنی و تاریخی همدان بشمار میرود. بسیاری از باستان شناسان "تپه هگمتانه" را وسیع ترین تپه باستانی ایران دانسته و آن را بقایای ابنیه کاسی، مادی، هخامنشی و بعد از آن می دانند. مساحت تپه هگمتانه حدود 30 هکتار است، که با در نظر گرفتن بخش هایی که جزو محدوده تپه باستانی بوده، ولی اینک ساختمانهای مسکونی بر روی آن ساخته شده، به بیش از 40 هکتار نیز می رسد.
گنبد علویان: گنبد علویان در چهار باغ علویان در نزدیکی میدان امامزاده عبدالله شهر همدان قرار دارد. این اثر یکی از شاهکارهای معماری و گچبری بعد از اسلام در همدان است، این گنبد یکی از یادمانهای متعلق به اواخر دوره سلجوقیان در قرن ششم هجری است که توسط خاندان علویان ابتدا به عنوان مسجد احداث شده بوده است. در دورههای بعد با ایجاد سردابی در زیر زمین به مقبره آن خاندان تبدیل شده است
تپه هگمتانه: تپه باستانی هگمتانه در مرکز شهر همدان قرار دارد و از مکانهای دیدنی و تاریخی همدان بشمار میرود. بسیاری از باستان شناسان "تپه هگمتانه" را وسیع ترین تپه باستانی ایران میدانند.
مسجد جامع همدان: بناي فعلي مسجد با توجه به مشخصات معماري و کتيبه هاي موجود، متعلق به 1253 ه- ق و بعد از آن است؛ اما با مطالعه منابع تاريخي مي توان گفت که بناي اوليه مسجد جامع همدان، متعلق به قرون اوليه اسلام است. بناي فعلي مسجد با شکل نامنظم هندسي داراي صحن مستطيل شکل در ميان، 3 ايوان در جهات جنوبي، شرقي و شمالي ، چندين شبستان، گنبد و گنبدخانه، 6 مناره و چند حجره است.
مسجد جامع همدان: اين بنا در ابتداي خيابان اکباتان و نزديک ميدان امام خميني همدان واقع شده و قديمي ترين و معتبرترين مساجد همدان است.
کتیبههای گنجنامه: این دو کتیبه جز آثار مهم باقی مانده از دوران حکمرانی هخامنشیان هستند و نزدیک به ۲۵۰۰ سال را از دیده گذراندهاند و از قلب تاریخ با ما سخن می گویند. ترجمه های فارسی و انگلیسی این سنگ نوشته ها در سال ۱۳۷۳ بر روی دو تخته سنگ، کنده کاری شد و آنها را در ضلع دیگر این محوطه قرار دادند.
غار آکواریوم گنجنامه: آغاز پروژه غار آکواریوم گنج نامه در سال ۱۳۹۰ توسط گروه مشترکی از مهندسان و پیمانکاران ایرانی و خارجی با هدف خلق محیطی متفاوت و به منظور جذب هرچه بیشتر گردشگر و مهیا کردن محلی برای تحقیقات و ارتقا سطح آموزش و با تلفیق دو عنصر متفاوت، صخره و کوهستان با اعماق آبهای دریا و با الهام از غار علیصدر شروع به طراحی شد. و مجموعهای از بهترین نمونه های نادر زیست محیطی و خزندگان سراسر جهان در طبقه دوم غار وجود دارد.
بازار صحاف خانه همدان: این راستا معروف به بازار صحاف خانه در خیابان اکباتان پشت مسجد جامع همدان واقع شده و محل فروش لوازم التحریر بحساب می آید.
تپه عباس آباد همدان: در نزدیکی و مشرف به میدان قائم، میدان داریوش سابق، قرار دارد . این تپه به دلیل مشرف بودن به شهر همدان ، همواره از موقعیت ویژه ای برخوردار بوده و یکی از پارک های زیبا و دیدنی شهر، به ویژه مناسب برای میهمانان تابستانی است.
میدان آرامگاه بوعلی: مقبره یکی از مهمترین دانشمندان ایرانی که شهرتی جهانی دارد. در این آرامگاه موزهای نیز وجود دارد که به معرفی بوعلی سینا و علم طب می پردازد و می توانید از آن نیز بازدید کنید. در بازدید از آرامگاه می توانید از فضای سبز مجاور آن نیز لذت ببرید و لحظاتی خوش را در کنار حوض و فواره ها سپری کنید.
تالار همایش های قرانی و بین المللی همدان: پروژه تالار قرآن همدان در سال 83 در سفر مقام معظم رهبری تصویب شده و در سال 85 عملیات اجرایی این پروژه پس از مطالعات و جانمایی در بلوار ارم همدان آغاز شد. ساختمان این پروژه مراحل پایانی خود را طی کرده و آماده بهرهبرداری است ولی مشکل اساسی آن پوشش گنبد دواری است که سالهاست بدون پوشش در این منطقه معطل مانده است.
نمایی از پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین "همدان"
میدان امام زاده عبدالله(ع): این مکان مقدس محل دفن امامزاده احمد(ع) (پدر) و عبدالله(ع) (پسر)، ولیکن شهرت این بارگاه به امامزاده عبدالله(ع) مشهور است.
عمارت نظری: باغ نظری در خیابان عارف قزوینی، چهار راه نظری واقع شده، در محوطه این باغ یک ساختمان زیبا و مجلل مربوط به اواخر دوره قاجاریه احداث شده است.
آبشار گنجنامه: آبشار گنجنامه با ۱۲ متر ارتفاع در مسیر صعود به ارتفاعات کوه الوند و در کنار کتیبههای گنجنامه قرار دارد. این آبشار دارای آب دائمی است و در زمستانها نیز در جریان است. متوسط میزان آب این آبشار 200 لیتر در ثانیه است که از دره زیبای عباس آباد و گنج نامه میگذرد. وجود قندیلهای یخی در فصول سرد، زیبایی این آبشار را دوچندان و خیل عظیمی از یخ نوردان را به خود جذب میکند.
عکس ها: ایسنا
67282
نظر شما