تیتر سه وبلاگ‌ها

  • راهبرد ترامپ: تشدید شکاف فراآتلانتیکی

    اعلان راهبرد شش‌گانه ترامپ مبنی برتشدید تحریم‌ها علیه ایران و حتی تهدید مجدد به خروج کامل از برجام در صورت عدم اعمال خواسته‌های وی از سوی کنگره و یا در صورت بی‌توجهی شرکای اروپایی به اتخاذ مواضع مشترک در آینده، سرانجام این توافق چندجانبه بین‌المللی را در شرایط سخت پیچ تاریخی خود قرار داده است.

  • سیاست خاورمیانه‌ای ترامپ: از شعار تاعمل

    چیرگی دونالدترامپ بر رقیب سنتی و با تجربه خود هیلاری کلینتون دموکرات، علاوه بربهت حیرت جهانی می‌تواند دگردیسی‌های عمده‌ای رادر عرصه داخلی و سیاست خارجی آمریکا در پی داشته باشد.

  • عملیات موصل؛ مقدورات ومحذورات دولت عراق

    عملیات برق آسای نیروهای دولتی عراق به همراه نیروهای الحشد ا لشعبی و پیشمرگان کرد وعشایر سنی در موصل به رغم دشواری های موجود، ازجمله تلاش گروه تکفیری داعش برای ایجاد مانع از طریق ایجاد سپهر انسانی ونیز حرکت های ایذایی درحمله به دیگر شهرهای عراق برای کاستن از فشارهایی فزاینده وبه منظور برهم زدن تمرکز نیروهای دولتی ،( خرابکاری درکرکوک ) وارد فاز جدیدی شده است .

  • از ائتلاف‌سازی تا انزوای منطقه‌ای

    خاورمیانه به عنوان یکی از مناطق ژئو ا ستراتژیک وژئو کالچر وژئو اکونومیک دنیا، همواره بدلیل نفوذ قدرت های خارجی واختلافات میان بلوک های مختلف قدرت با نابسامانی سیاسی وتنش های متعدد نظامی روبروبوده است. و برعکس دنیای غرب که با هویت لبیرال دمکراسی وارزش های دسته جمعی تعریف شده توانستند به یک گفتمان مشترک رسیده وبردامنه همگرایی وهمکاری های متعدد خود بیافزایند .

  • آینده روابط تهران-ریاض

    از زمان مرگ ملک عبدالله پادشاه محافظه کار عربستان وجلوس ملک سلمان برادر وی بر تخت سلطنت عمده تلاش وی در منطقه جلوگیری از نفوذ طبیعی ایران وبرهم خوردن توازن قوا به نفع آن شکل گرفته است.

  • آنکارا - کرملین در دوره پسا کودتا

    کودتای نافرجام ارتش ترکیه علیه دولت اردغان، علاوه بر تغییردرساختار قدرت در داخل برمناسبات خارجی آن هم تاثیر گذار بوده ونیز واکنش بازیگران عرصه بین ا لمللی نسبت به این اقدام در رویکرد جدید دولت ترکیه تاثیر بسزایی داشته است .

  • معمای ماندن یا رفتن بشار اسد

    از زمان وقوع ناآرامی های فراگیر سوریه و ورود بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای به این بحران یکی از مسایل بغرنج که به ناکامی تلاش های نهادهای بین المللی انجامیده، چگونگی تغییر ساختار قدرت سیاسی این کشور و تقسیم مجدد آن میان جریان های موافق دولت و معارضین سوری بود.

  • موانع همکاری های منطقه ای

    از دیدگاه ژئوپلیتیکی، نظریه های گوناگونی درباره منطقه گرایی ارایه شده، در این میان هدف منطقه خاص و تلاش برای تامین اهداف مشترک ذکر شده است. در یک همکاری منطقه ای کنشگر اصلی دولت هاست. همچنین منطقه گرایی با واژگانی چون ناسیونالیسم و ملت گرایی در تضاد بوده و به جای منازعه و ستیز برای کسب منافع بر همکاری و همگرایی کشورها تاکید دارد.