تیتر سه وبلاگها
-
دولتهای تمدنی، ژئوپلیتیک قطببندیهای کنونی
متن زیر خلاصه بخش سوم سخنان دکتر محمد مسجدجامعی است که در تاریخ ۲۸ مهر ۱۴۰۳ در نشست مجازی کلاب علوم سیاسی با عنوان «دولتهای تمدنی؛ ژئوپلیتیک قطببندیهای کنونی» ایراد شد. در این بخش استاد مسجدجامعی به بیان مصادیق دولتهای تمدنی پرداختند.
-
دولتهای تمدنی؛ ژئوپلیتیک قطببندیهای کنونی
چین صریحاً میگوید که در رابطه دوجانبه هدفش برد – برد است و نه برد یک جانبه. صریحاً میگوید که در پی جهانی توسعهیافتهتر و خوشبختتر است. اجرای برنامههای توسعهای زیربناییاش با سرعت و دقت به پیش میرود و البته با قیمتی به مراتب ارزانتر از نوع غربی آن و به همین دلیل در مدتی کوتاه در عموم کشورهای جهان سوم، از قاره افریقا گرفته تا امریکای لاتین نفوذ کرده است. نفوذی که در حال افزایش و عمقیابی است و عملاً رقبای غربی خود را به چالش کشیده و میکشد و در عین حال سخنی تحریکآمیز نمیگوید و حساسیتها را برنمیانگیزد.
-
آخرین بازماندگان نسلی در حال غروب
در سوگ آیت الله صلواتی
-
میراث معنوی امام علی(ع)
آنچه غالبا در مورد امیرمومنان(ع) بیان میشود در چارچوب زندگی سیاسی اجتماعی حضرت است، بهویژه مسائل و مشکلاتی که ایشان در دوران خلافت با آنها مواجه بودند.
-
حضرت زهرا(س) و مسئله «زن» بودن و «زن ماندن»
این نوشتار برگرفته از مجموع مباحث و گفتگوهای جناب آقای دکتر محمد مسجدجامعی در مورد حیات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی چهارده معصوم(ع) است و چگونگی شرایطی که این بزرگواران در آن میزیستهاند. آنچه ملاحظه میفرمایید خلاصهای است از آنچه که به زندگانی و جایگاه و بالاخره شهادت حضرت زهرا(س) مربوط میشود که توسط آقای دکتر محمدطاهر رفیعی، گردآوری و تنظیم شده است.
-
عربستان و ناسیونالیسم سعودی؛ دین، سیاست و ملیت
آنچه ذیلا خواهد آمد گزارشی است کوتاه درباره چگونگی شکلگیری ناسیونالیسم سعودی و تحولات و فراز و نشیبهای مختلف آن؛ بدین منظور که وضعیت موجود را توضیح دهد.
-
اوکراین۲۰۲۲؛ خطر نادیده گرفتن تاریخ
اوکراین غربی به شدت اروپاگراست و متمایل به الحاق به اروپا و بخش شرقیاش مخصوصا آنهایی که نزدیک به مرزهای روسیه هستند که بسیاری از آنها هم روستبار هستند، خواهان نزدیکی به روسیه هستند
-
به یاد یک فرزانه خدمتگزار
جامعه ایران بواقع جامعهای است پیچیده و غیر قابل پیش بینی.
-
جنگ اوکراین؛ پیامدهای منطقهای
بحران اوکراین صرفاً جنگ بین روسیه و اوکراین نیست بلکه یک رویارویی تمامعیار بین روسیه و مجموعه غرب برای تسلط بر آینده جهان است.
-
بحران اوکراین؛ عربستان و شیخ نشینها
بعد از فوت امیر امارات، قدرتهای بزرگ برای آمدن و تسلیت گفتن، مسابقه گذاشته بودند!
-
درخشانترین استاد
در سوگ یکی از درخشانترین اساتید ادب عربی، استاد دکتر احمد مهدوی دامغانی.
-
بررسی دیدار نمایندگان حوزه علمیه قم با پاپ در گفتوگو با محمد مسجدجامعی
آنچه می خوانید گفت وگوی «سایت مباحثات» با دکتر محمد مسجدجامعی است. در این گفت وگو به بررسی ملاقات هیئتی از حوزه علمیه قم با پاپ به ریاست آیت الله اعرافی پرداخته شده است.
-
هند و راستگرایی هندویی
هند در طی دو سه دهه اخیر تحولات فراوانی را شاهد بوده است. این دگرگونیها عموم کشورهای آسیای دور و خصوصاً چین و اندونزی و تایلند و مالزی را نیز در برمیگیرد و هند هم بهمثابه همسایه شرقی این منطقه، چنین تحولاتی را تجربه کرده و یا در حال تجربه آن است.
-
امام علی (ع) در نگاه مسیحیان
در این نوشتار، دربارۀ تلقی «مسیحیان عرب» از امام علی(ع) سخن به میان میآید و اینکه آنان چرا و چگونه با امام(ع) آشنا شدند و نتیجۀ این آشنایی چه بود.
-
گفت وگوی دینی و تکنولوژیهای جدید برای بهبود روابط انسانی
«گفت وگوی دینی و واقعیت های نوین» عنوان سخنرانی دکتر محمد مسجدجامعی، عضو شورای سیاست گذاری و هماهنگی گفتگوی ادیان است.
-
بحران اوکراین؛ زمینههای دینی
مرزی نامرئی و در عین حال بسیار تعیین کننده و تأثیرگذار کشورهای شرق اروپا و منطقه بالکان را از یکدیگر جدا میسازد. این مرزی است فرهنگی – دینی و بهتر است بگوئیم مرزی است تمدنی.
-
آیتالله صافی، خلاقیت و شجاعت
پنج مساله در ارتباط با شناخت روش ها و ویژگیهای آیت الله صافی گلپایگانی
-
روسیۀ امروز؛راستگرایی سیاسی و دینی
تنها خطری که از ناحیۀ راستگرایی در روسیه، واقعی و ملموس و غیرانتزاعی به نظر میرسد، راستگرایی اسلاوهای غربگرا است.
-
نقش دختر پیامبر در روزهای پس از رحلت پیامبر(ص)
حوادثی که پس از رحلت پیامبر اتفاق افتاد در مجموع متأثر از شرائطی بود که مدینه در روزها و بلکه هفتهها و ماههای پایانی عمر حضرتش میگذرانید.
-
چین امروز؛ راستگرایی سیاسی و دینی
راستگرایی در چین از نظام حاکم سرچشمه میگیرد و به بدنۀ جامعه سرریز میشود؛ جامعهای که خود خواهان راستگرایی است و آن را در راستای سربلندی ملی خویش میبیند.
-
آیت اللهی که ترجیح میداد به او «آقا رضی» بگویند
هفته گذشته آیتالله سید رضی شیرازی دار فانی را وداع گفت. در طی کمتر از یک سال تهران بخش مهمی از روحانیون معتبر و معمّر و مردمی خود را از دست داد.
-
الهیات عملی و نسبت آن با جامعه ایران
بحث درباره الهیات عملی است که البته بحث مفصلی است. میکوشم موضوع را در چند محور و با توجه به چگونگی پیدایش و تحولات آن خدمتتان ارائه دهم.
-
تحولات افغانستان
پس از سقوط کابل، افغانستان به یکی از مهمترین و حساسترین نقاط پرتنش و پرچالش تبدیل شده است.
-
مکتب تشیع و نظام تعلیمات امام صادق(ع)
مکتب تشیع به عنوان یک نظام عظیم، مرتبط و متین فقهی و کلامی و معرفتی عمیقاً مرهون تعلیمات امام صادق (ع) است.
-
تحولات افغانستان و موقعیت طالبان
با پیشروی طالبان در افغانستان و توجه رسانهها و افکار عمومی بدین مسئله، پرداختن به ریشهها و شکلگیری و تحولات این کشور و این گروه لازم مینمود.
-
طالبان؛ اسلامگرایی و رابطه متقابل
آنچه که می خوانید گفتوگو با دکتر محمّد مسجدجامعی، دیپلمات و سفیر اسبق ایران در واتیکان و مراکش دربارهی طالبان و اسلامگرایی آنها است که در مؤسّسه مطالعات اسلام معاصر(مرام) انجام شده است.
-
جنگ یازدهروزه و پیامدهای آن
جنگ یازده روزه غزه را میتوان محصول سیاستهای افراطی «ترامپ و نتانیاهو» در منطقه دانست.
-
چگونه دیدار با آیتالله سیستانی پاپ را متحول کرد؟
در مورد سفر پاپ فرانسیس به عراق و همچنین اهمیت آن فراوان صحبت کرده اند و نیز درباره پیامدهای سیاسی و اجتماعی و دینی آن؛ به خصوص دیدار با آیت الله سیستانی که در کانون توجهات قرار داشت.
-
پاپ در عراق؛ دیدار با آیتالله سیستانی
واتیکان یک دولت است و سفر پاپ به عراق مانند سفرهای رسمی رؤسای سایر کشورهاست.
-
دین و سیاست در دولت بایدن
حجت الاسلام و المسلمین دکتر«محمد مسجد جامعی» استاد دانشگاه و سفیر پیشین ایران در واتیکان و مغرب با اشاره به آشفتگی درسیاست خارجی آمریکا ناشی از خرابکاری های« دونالد ترامپ» و تیم او ،تاکید کرد دولت بایدن برای پایان دادن به این وضعیت،ترمیم شرایط و جبران خرابی ها به زمان زیادی نیاز دارد.