تیتر سه وبلاگ‌ها

  • دو عامل تأثیرگذار در مبارزه با فساد

    دو عامل تأثیرگذار در مبارزه با فساد

    اساساً می‌توان عدم وجود شفافیت و سیاست‌زدگی فرآیندهای تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در مفهوم جناحی و حزبی آن را از عوامل اصلی و زیربنایی ایجاد فساد در یک سیستم حاکمیتی دانست.

  • اتفاق مبارک برای متهمان سیاسی

    اتفاق مبارک برای متهمان سیاسی

    طبق اصل ۱۶۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، رسیدگی به جرایم سیاسی و مطبوعاتی باید با حضور هیأت منصفه و به طور علنی برگزار شود.

  • اصول چالش‌برانگیز در قانون اساسی

    اصول چالش‌برانگیز در قانون اساسی

    طی ۴۰ سالی که از انقلاب گذشته، برخی از اصول قانون اساسی بوده اند که از جهات مختلف موضوع بحث‌ها و چالش‌هایی بوده اند.

  • اگر مجلس و دولت برای معرفی دو وزیر جدید به تفاهم نرسند

    اگر مجلس و دولت برای معرفی دو وزیر جدید به تفاهم نرسند

    اگر وزارتخانه‌ای به دو وزارتخانه تقسیم می‌شود هر یک از وزرای این وزارتخانه‌ها باید از مجلس رای اعتماد بگیرند، چراکه دامنه فعالیت دو وزارتخانه تغییر می‌کند بنابراین ممکن است فرد دیگری برای وزارت در وزارتخانه جدید مناسب باشد.

  • تأملی در حکم انتصاب رئیسی

    تأملی در حکم انتصاب رئیسی

    حضور حجت‎الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در رأس قوه قضائیه با سابقه فعالیت قضایی و تحصیلات حقوقی، اتفاق مثبتی است. اما شاخصه‎های تجربی و علمی که در ادامه عنوان رئیس جدید قوه قضائیه به کار برده می‌شود، اگرچه شرط لازم ریاست دستگاه قضایی است ولی شرط کافی به شمار نمی‎آید.

  • برخورد حقوقی با جنایات آل‌‌سعود در یمن

    در رابطه با اقداماتی که در سطح بین المللی به‌‌وسیله دولت ها یا به‌واسطه آنها انجام می شود، مانند حمله اخیر عربستان سعودی به صنعا، دو مساله قابل طرح است؛ یکی این موضوع که احیانا این اقدامات چه وصف مجرمانه ای دارد و آیا یک جنایت بین‌المللی محسوب می شود یا خیر. نکته دوم این‌که به فرض احراز عنوان مجرمانه خاص چه راه هایی برای پیگرد مساله در محاکم داخلی کشورها یا محاکم بین المللی وجود دارد.

  • مشکل رسیدگی به جرایم عربستان

    طبق مقررات و موازین بین‌المللی هر دولتی با دادن روادید به اتباع دولت دیگر جهت ورود به آن کشور تعهد می‌کند نسبت به افرادی که وارد کشور می‌شوند رعایت موازین و مقرارت را داشته و آنان را مشمول تبعیض‌های ناروا قرار نداده و جان، مال و آبروی افراد، مورد حمایت دولت پذیرنده باشد.

  • کرامت انسان و حقوق بشر

    در مساله حقوق‌بشر، بین انسان‌شناسی، کرامت انسان و حقوق‌ بشر ارتباط مستقیم وجود دارد و تفکیک این مقولات، ممکن نیست بنابراین باید اول به تعریف بشر پرداخت تا براساس آن به تعریف کرامت انسان و حقوق‌بشر اقدام کنیم، لذا مبحث حقوق‌بشر با موضوع انسان‌شناسی به‌طور نزدیک با یکدیگر گره خورده است.