تیتر سه وبلاگ‌ها

  • وعده‌های محال و دور از دسترس نامزدها

    وعده‌های محال و دور از دسترس نامزدها

    امسال هم مانند ادوار گذشته انتخابات، بخشی از نامزدهای ریاست جمهوری کار خود را در میدان رقابت با شعارها و وعده‌های بزرگ آغاز کرده‌اند.

  • اقتصاد تولید محور تقویت‌کننده روابط دولت و ملت

    اقتصاد تولید محور تقویت‌کننده روابط دولت و ملت

    صحبت‌های رهبر انقلاب در تبیین شعار سال، هم در حوزه داخلی و هم در حوزه بین‌الملل بر توان ملی تاکید داشت.

  • عجالتاً وزیر جنگ واقعی شمایید!/ پاسخی به معاون وزیر خارجه دولت اصلاحات
  • نامه‌ای به سعید حجاریان و جریان اصلاح‌طلبان

    نامه‌ای به سعید حجاریان و جریان اصلاح‌طلبان

    مدیردفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در نامه‌ای خطاب به سعید حجاریان تاکید کرد: شما نیز مانند برخی دیگر از نیروهای تندرو اصلاح‌طلب به دنبال آشکار و عادی ساختن ارتباطات با دوستانتان در خارج کشورید و تصور می‌کنید این بر عرض و طول جریان شما خواهد افزود. همچنین در این نامه ضمن دعوت به یک مناظره، تاکید شده است: چگونه می‌توان پرچم امنیت بخشی به جامعه را به دوستان شما بسپارند که گاه در برابر گردن‌کشی‌های آمریکا مردم را  به ذلت دعوت نموده و گاه بر طبل جنگ کوبیده‌اند.

  • آثار مخرب دادوستدهای برخی نمایندگان مجلس

    آثار مخرب دادوستدهای برخی نمایندگان مجلس

    در مورد این ‌که گفته می ‌شود ممنوعیت بیش از سه دوره متوالی نمایندگی خلاف قانون اساسی است، باید بگویم که خیر؛ زمانی مجلس تصویب کرد هر کس که می‌خواهد نماینده شود باید حداقل فوق‌لیسانی داشته باشد. این مصوبه مصداق بارز ایجاد محدودیت بود.

  • چه‌طور کشورهای غربی را به التماس بیاندازیم؟

    چه‌طور کشورهای غربی را به التماس بیاندازیم؟

    سخت بودن یا نبودن سال ۹۸ بستگی به تلاشمان دارد و اینکه در مواجهه با سختی‌ها چه رویکردی را در پیش بگیریم. تصور می‌کنم اگر قوه مجریه مانند سفر به عراق تحرکات جدی و تلاش‌های موثری را در این زمینه داشته باشد به سهولت می‌تواند تحریم‌های آمریکا را از پیش رو بردارد و سال ۹۸ را به سال مثبتی تبدیل کند. البته این موضوع به معنای این نیست که سختی نخواهیم داشت. اما زمانی که ملت مشاهده کند کشور در حال فائق آمدن بر سختی‌ها است؛ روحیه نشاط و مثبتی پیدا می‌کند.

  • انتقاد از خود یا اصرار بر خطا؟

    انتقاد از خود یا اصرار بر خطا؟

    «انتقاد از خود» در یک روایت عنوان «گفت‌وگویی بی‌پرده»! با آیت‌الله منتظری توسط فرزندشان (سعید) در سال ۱۳۸۵ و در فرازی دیگر «مشتمل بر چهارده پرسش و پاسخ در ارتباط با مسائل سیاسی و اجتماعی پرابهام تاریخ معاصر» عنوان شده است.

  • فتنه ۹۸ و شکست آمریکایی‌ها

    فتنه ۹۸ و شکست آمریکایی‌ها

    عباس سلیمی‌نمین: کسانی که بحث فتنه ۹۸ را به صورت قطعی مطرح می‌کنند باید قرائنی ارایه بدهند تا قطعیت آن را ثابت کند.

  •  چیستی و کیستی امیرانتظام

     چیستی و کیستی امیرانتظام

    عباس سلیمی‌نمین: مگر آقایانی که امیرانتظام تعبیر مجرمانه «خون‌آشام» را در مورد آن‌ها به‌کار می‌برد جرمشان جز آن بود که از اسناد به دست‌آمده از سفارت، جاسوس بودن آقای امیرانتظام را استنباط کردند؟ این‌که فردی سخاوتمندانه هرکسی را که مواضعش به مذاق وی خوش نمی‌آید وقیحانه «خون‌آشام» می‌خواند آیا خود دلالت بر احساس برخورداری از پشتیبانی بیرونی‌اش نمی‌کند؟

  • رسانه ملی؛ میلی به مصالح ملی

    مدیریت جمعی و چرخشی بر پایه به‌رسمیت شناختن آرای گوناگون در کنار برکات فراوانش زمینه‌ها و بسترهای برخی واگرایی‌ها را نیز به مثابه آفت فراهم می سازد، به ویژه در جوامعی که تمرین چشمگیر و سابقه مشارکت گسترده آحاد ملت در سرنوشت خود را ندارند. در چنین شرایطی به جایگاه فوق‌العاده ارزش‌های والای معنوی -که هم‌چون چتری فراگیر از قابلیت تقویت هم‌گرایی و گردهم آوردن صاحبان سلایق مختلف برخوردارند- بیشتر واقف می‌شویم.

  • مذاکره با آمریکا یا معلق نگه‎داشتن کشور؟

    علت آن‌که برخی نیروهای غرب‎گرا نامه مذاکره مستقیم با آمریکا را نوشتند این بود که آن‌ها نمی‌خواهند کشور در مسیر استقلال از غرب حرکت کند. بنابراین می‌کوشند ایران همیشه معطل تصمیماتی در حوزه مذاکره با غرب بماند.

  • چرا ترامپ نمی‌تواند ذائقه ملت‌ها را تغییر دهد؟

    با هماهنگ شدن کشورهای شاخص جهان سرمایه‏ داری ذیل فرماندهی یک عنصر نا متعادل ، فرضیه افرادی که می‏ کوشیدند ترامپ را صرفاً حاصل عوام‏گرایی(پوپولیسم) قلمداد سازند و نه خروجی یک نظام سیاسی کهنه‌کار، کاملاً رنگ باخت.

  • اقناع حداکثری را مقدم بداریم

    زمانی که جامعه از بسته بودن رهایی می‏یابد و هر روز تمایل به حرکت در فضای بازتری نسبت به گذشته پیدا می‏کند همه سلایق و گرایش‏های موجود در آن به خود حق می‏دهند تا دیدگاه‏هایشان را ترویج کنند و بعضاً به هر نحو مقتضی حاکم سازند.

  • کار مدیران

    کار مدیران هر صبحگاه با مطالعه پوشه ‏ای آغاز می‏ شود که ظاهراً با هدف آگاه ‏سازی آنان(البته به صورت فشرده)از روند امور سیاسی کشور توسط مشاوران تهیه می‏ شود. عمده حجم این محصول فرهنگی به روز کننده!! را بریده یا خلاصه انتقادات اصولی یا غیراصولی نیروهای طیف رقیب تشکیل می‏دهد.

  • اقناع حداکثری را مقدم بداریم

    زمانی که جامعه از بسته بودن رهایی می‏یابد و هر روز تمایل به حرکت در فضای بازتری نسبت به گذشته پیدا می‏کند همه سلایق و گرایش‏های موجود در آن به خود حق می‏دهند تا دیدگاه‏هایشان را ترویج کنند و بعضاً به هر نحو مقتضی حاکم سازند.

  • گناه این "ابراهیم" نیر بت شکنی است

    کمتر در تاریخ مکتوب یا به تصویر در آمده، قساوت و خشونت کشورهای سردمدار سرمایه‏داری، در معرض قضاوت در آمده است.چنین رویه‏ ای آیا به این دلیل است که آنان بدون تجاوز به حقوق دیگران به ثروت‏ های نجومی دست یافته اند یا این‏که به‏ ویژه در قرون اخیر بخش اعظم اعمال ضدانسانی برای تسلط بر داشته‏های دیگر ملت‏ها به صورت نیابتی صورت گرفته است؟

  • دفاعیه علیه اظهارات جدید احمد منتظری درباره حاج سید احمد خمینی

    در آستانه بیست و سومین سالگرد رحلت حجت الاسلام سید احمد خمینی(اسفند1373)، طرح ادعاهایی از سوی آقای احمد منتظری علیه این فرزند سفر کرده امام خمینی(ره) یک بار دیگر شیوه و روش تخریب‏ها در خاطرات تنظیمی برای آیت‏الله منتظری را زنده ساخت...

  • حماسه جبران همه ضعف‌ها

    یکی از شاخص‏های ارزیابی قابلیت سیاست‏مداران را می‏بایست زمان سنجی، قالب‏سنجی و مکان سنجی آنان دانست. این مسئله، هم در سیاست داخلی و هم در سیاست خارجی نقش قابل توجهی ایفا می‏کند.

  • بن‌بست‌نشینی

    خواهران و برادران عزیز طلبه و دانشجوی عدالت‌طلب حامی بست‌نشینی با سلام، عدالت‌خواهی شما که در مکتوبتان شاخص است ستودنی، اما دنباله‌روی از گروه‌ها و جریانات سیاسی آزموده شده برای نیل به این منظور قابل تأمل است...

  • پاسخ سلیمی‌نمین به یادداشت «انتخاب» درباره «کاخ مرمر»

    در تاریخ ۱۳ مهر ۱۳۹۶ مطلبی بدون امضا در نقد یادداشتی از اینجانب بر روی سایت این پایگاه خبری قرار گرفت. خواهشمند است طبق قانون توضیحات ذیل را در معرض قضاوت کاربران معزز خویش قرار دهید.

  • چرایی رویگردانی سلطنت‌طلبان از شجریان

    هنرمند را بدون چشمداشت ارج نهیم

    هنرمندان عموماً شخصیت‌هایی بسیار عاطفی و احساسی‌اند و این ویژگی در خلق آثار هنری توسط آنان نقش بسیار مهمی دارد. در این میان هنرمند متعهد با درک و هضم مسائل جامعه به همان میزان سعی در بارورسازی قدرت تدبر خویش برای مقابله با ناهنجاری‌ها و تقویت هنجارها دارد و به دلیل همین لطافت روحی، کشاندن این قشر به عرصه رقابت‌های حزبی و گروهی هم ظلم به هنرمند متعهد و هم جامعه است، زیرا کشش سیاست‌ورزی به حرفه‌ای شدن و پیوندش با صاحبان مهارت‌های "دور از دسترس ساختن حقیقت" ، تشخیص ترفندهای پیچیده رقابت برای قدرت را مشکل می‌سازد.

  • چنین سیاست‌مدارانی آیا شایسته اعتمادند؟

    «فردی که برای عدم پذیرش شکست خود در سال ۸۴ حتی آقای خاتمی را که بیشترین حمایت‌ها را از او به عمل آورد متهم به خیانت در آرای مردم می‌کند، آیا شایسته اعتماد است؟»

  • پرداخت هزینه افراط و تفریط، از کدام محل؟!

    بررسی چرخش مواضع سیاسی شماری از چپ‌های دهه 60 و دانشجویان خط امام..

  • نمایندگان سبک‌سر در مجلس بی‌سر

    علی‌رغم گذشت چند روز از آن چه در حاشیه مراسم تحلیف گذشت متأسفانه تا کنون هیئت رئیسه مجلس در قبال برخی رفتارهای سبک‌سرانه نمایندگانی در خانه ملت، موضع شایسته‌ای اتخاذ ننموده است.

  • عذر بدتر از گناه

    آن چه در قوچان توسط یک مقام قضایی صورت گرفت این سؤال را به‌جد مطرح می‌سازد که آیا قوه محترم قضاییه مسئولیت تصمیمات منصوبان خود را به عهده می‌گیرد یا خیر؟ به عبارت دیگر، اگر صدور حکمی مبنای دقیق حقوقی نداشت آیا با صادرکننده آن برخورد انضباطی صورت خواهد گرفت یا الزاماً شاکی خصوصی می‌بایست راه دادسرای انتظامی قضات را در پیش گیرد که البته بسیار پرهزینه است؟

  • خاطرات شفاهی و سعه صدرها

    مرحوم آقای هاشمی در روزانه‌نویسی سال ۶۸ مدعی است: "موسوی خوئینی‌ها آمد؛ خودم ایشان را خواستم ... از رهبری رنجیده، به خاطر این‌که ایشان را رئیس قوۀ قضائیه نکرده است."

  • وطن همواره وطن خواهد ماند

    فوت یک استعداد ریاضی برجسته ایرانی در آمریکا خبری بسیار تأسف‌بار بود و می‌توانست به‌ویژه برای جوانان تأمل‌برانگیز باشد، اما برخی واکنش‌های حسابگرانه و حاشیه‌پردازی‌ها، سعی بر آن داشتند تا عبرت‌آموزی‌ها از یک حادثه تلخ به حداقل ممکن تقلیل یابد.

  • ایراد کار در کجاست؟

    عباس سلیمی‌نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در یادادشتی با عنوان «ایراد در کجاست؟» نوشت که در دولت یازدهم برخی مفاسد بانکی رخ نمود که پشتوانه سیاسی آنها برادر رئیس‌جمهور تشخیص داده شد؛ این واقعیت تلخ توسط مراجع مختلف از قبیل رئیس سازمان بازرسی، کمیسیون اصل نود و... مطرح شد، اما برخوردی با شخصی که در بالاترین سطوح قوه مجریه راه را بر متخلفان باز کرده بود صورت نگرفت.

  • پاسخی به میراث آیت‌الله

    « میراث آیت الله، دانشگاه آزاد چگونه تاسیس شد و فراز و فرودهای آن چه بود؟ » عنوان مطلبی است از هفته نامه صدا(شماره 117) که تصویری خود خواسته از تاریخچه این دانشگاه ارائه می دهد؛ به دلیل ایرادهای فراوان تاریخی، دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در مقام نقد این نوشتار برآمد، آنچه در ذیل مطالعه می کنید ابتدا مطلب درج شده در هفته نامه صدا(شماره 117) و سپس پاسخ آن به قلم عباس سلیمی‌نمین است که در هفته نامه صدا(شماره 118) به چاپ رسیده است.

  • با نفی مبانی، جامعه به کدام سو خواهد رفت؟

    اولین نشست مطبوعاتی رئیس جمهور بعد از مشخص شدن نتیجه انتخابات، این سؤال را به طور جدی مطرح ساخت که آقای‌‌‌ روحانی می‌خواهد فضای تعاملات سیاسی و به طور کلی کشور را به کدام سو ببرد؟