۰ نفر
۲۵ تیر ۱۳۹۱ - ۱۶:۲۸

فیس بوک و سایر پلت فرم‌های اجتماعی چت‌های کاربران خود را به منظور جلوگیری از اعمال مجرمانه نظاره کرده و اگر کوچکترین رفتار مشکوکی را مشاهده کنند، آن را به پلیس اطلاع خواهند داد.

 این فرایند غربالگری با استفاده از یک نرم افزار اسکن کننده آغاز می شود. این نرم افزار چت ها را برای یافتن هر لغت یا عبارتی  که معنای بی مورد و مشکوکی بدهد، مثل استفاده از عبارت های عامیانه یا انتقال اطلاعات شخصی ، به دقت مشاهده می کند.
این برنامه به خصوص در مواردی حساس تر عمل می کند که گفت و گو اینترنتی بین افرادی اتفاق بیفتد که اتصال  باثباتی به سایت ندارند و یا کسانی که برخی از اطلاعات پروفایلشان به وضوح غلط باشد مثلا یک شکاف سنی خیلی زیاد در پروفایل خود داشته باشند.
این برنامه همچنین می تواند به صورت هوشمند عمل کند یعنی به دنبال عباراتی می گردد که پیش از این در گفت و گو های مجرمان گزارش شده است. اگر این برنامه چیز مشکوکی پیدا کند آن را به اطلاع کارمندان امنیتی فیس بوک می رساند و آنها  هستند که باید تصمیم بگیرند آیا این اطلاعات را به پلیس گزارش بدهند یا خیر؟
دور نگه داشتن اکثر چت های اسکن شده از چشم کارمندان فیس بوک می تواند انتقادات طرفداران حفظ حریم خصوصی به این کمپانی را کاهش دهد اما هنوز مشخص نیست که چت ها نظاره شده پاک می شوند یا در جایی ذخیره خواهند شد؟
تازه ترین جزئیات درباره نحوه مونیتورینگ فیس بوک از مصاحبه ای که  اخیرا خبرگزاری رویتر با  جو سالیوان، رئیس ارشد بخش امنیت فیس بوک انجام داده است بدست آمده. به گزارش رویتر، در تمام مدتی که فیس بوک از این برنامه مونیتوریگ استفاده کرده تنها یک مورد عمل مجرمانه گزارش شده است.
هنگامی که از این کمپانی خواسته شد تا نظر خود را در این باره بیان کند، تنها جواب فیس بوک، اشاره دوباره به گفته های جو سالیوان بود: ما هرگز به دنبال این نبودیم که محیطی ایجاد شود تا کارمندان ما ارتباطات خصوصی مردم را مشاهده کنند. اما این واقعا مهم است که ما از تکنولوژی استفاده می کنیم که نرخ مثبت کاذب آن –  یعنی نتایجی که به اشتباه مثبت ارزیابی می شوند ( false-positive rate)- بسیار پایین است.
در واقع فیس بوک خود معتقد است که با مجریان قانون همکاری می کند. این کمپانی در یکی از صفحات وب سایت خودش نوشته است: ما تا جایی که قانون اجازه بدهد امنیت افرادی که از فیس بوک استفاده می کنند را تضمین می کنیم.
در این صفحه نوشته شده: ما اگر از طرف دادگاه یا مرجع قانونی احضاریه و دستوری دریافت کنیم و تشخیص دهیم که پاسخ دادن به این احضاریه مستلزم فاش کردن چنین اطلاعاتی است این کار را خواهیم کرد. همچنین اگر از طرف حوزه های قضایی خارج از ایالات متحده نیز چنین احضاریه هایی دریافت کنیم و باور داشته باشیم که اطلاعاتمان می تواند به آنها کمک کند ، بنابر استاندارد ها و قوانین بین المللی این اطلاعات را در اختیارشان قرار خواهیم داد.
همچینن اگر بدانیم که می توانیم با به اشتراگ گذاشتن این اطلاعات ، از کلاهبرداری ها و سایر اعمال مجرمانه جلوگیری کرده و از شما و خودمان در برابر کسانی که بیانیه حقوق و مسئولیت های فیس بوک را نقض می کنند محافظت کنیم ، باز هم حتما چنین کاری را خواهیم کرد. بنابراین ممکن است مجبور شویم این اطلاعات را با سایر کمپانی ها ، وکلا، دادگاه ها و یا حتی دولت ها به اشتراک بگذاریم.
در واقع فیس بوک پیش از این هم در تحقیقات پلیسی بسیار همکاری کرده است. به عنوان مثال این کمپانی در ماه آپریل  با ارسال کپی وال پست ها ، تصاویر و نیز اطلاعات  IP یک قاتل مشکوک، از اداره پلیس بوستون حکم جلب او را گرفت.
شما درباره این شیوه مونیتورینگ فیس بوک چه فکر می کنید؟ آیا این کمپانی حق اعمال چنین نظارتی را دارد؟
Mashable/ماندانا سجادی
40121
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 228231

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 19
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد FR ۱۶:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۵
    93 7
    بس کنین دیگه ! هر روز میگیردین درباره این فیسبوک خبرای منفی میزارین ! یعنی همه کارتون این شده ! واقعا که ...
  • بدون نام IR ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۵
    67 2
    نکته اینه که طبق قانون و اصول جرم تعریف شده نه سلیقه شخصی. اعمال مجرمانه ای مثل قتل، ترور و امثالهم. تفتیش عقیده نمیکنن که! پس مشکلی نداره، میتونه مفید هم باشه...
  • حسین GB ۱۷:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۵
    71 3
    مهم نیست!
  • بدون نام IR ۱۹:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۵
    18 1
    نه اینکه اینجا خیلی محکم اطلاعات آدم حفظ میشه مثلاً همین اپراتورهای همراه با حکم قاضی مگر پرینت تماس و پیامک ها رو نمیدن از اون حرف ها بود ها
  • کیان IR ۱۹:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۵
    12 1
    ایراد نداره چیزی گیرش نمیاد بزار بخونه
  • علي IR ۱۹:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۵
    13 3
    خوب بخونن مگه چه ميگيم تو فيس بوك شما فيلترش نكنيد ....
  • محمد IR ۱۹:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۵
    10 1
    طرف عكس ناجور از خودش ميزاره باكش هم نيست. ديگه 4 تا حرف بي محتوا و دوستانه و فريبكارانه و عاشقانه و ... رو بخونه واسه ملت فرقي ميكنه ؟ طرف خيلي ادعاش ميشه عاقل هست و حرفاش مهمه و نبايد شنود بشه كه نميره فيسبوك. وقتي اف بي آي به اون راحتي مياد مگا آپلود رو ميبنده و ... ديگه به فيسبوك و ... دسترسي نداشته باشه !!!
  • بدون نام AM ۲۰:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۵
    16 2
    وای این فیس بوک چقده بده خیلی بدجنس هستن به خدا
  • بدون نام A1 ۲۰:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۵
    22 2
    خبرآنلاین حیا کن فیسبوک رهاکن
  • مرتضی EU ۲۱:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۵
    14 0
    فیس بوک هرکاری بکنه حق داره درضمن اینکار بیشتر واسه کشور آمریکا لحاظ میشه نا ایران که تحریم هست درضمن مفت و مجانی داره خدمات میده چیکار باید بکنه که دست از سرش بردارین شماها ؟؟
  • سهیل IR ۲۱:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۵
    13 1
    از سری مطالب کینه توزانۀ خبرآنلاین دربارۀ فیس بوک!
  • ali MY ۲۲:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۵
    17 2
    مگه با ساختن ایمیل ملی‌ همین اتفاق نمیفته چرا دارید فیس‌بوک رو بهونه میکنید واقعا برام سوال
  • بدون نام IR ۲۳:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۵
    13 1
    عجب بدبختیه اقا ول کنین این فیس بوکو... شما واسه جوونا کار درس کن به جای ایراد گرفتن برا فیس بوک
  • عماد IR ۲۳:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۵
    10 1
    با اجازه تون ما فارسی چت میکنیم تا نتونن ترجمه کنن. تازه این آمریکایی های خاک بر سر مثل ما تند و تیز نیستن که! تنبلن! تا ترجمه کنن ما بارمون رو بستیم!
  • خسرو US ۰۰:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۶
    17 3
    هرچقدر نکات منفی از فیس بوک بیشتر بگذارین بر طرفدارانش افزوده میشه.
  • تسوکه IR ۰۵:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۶
    11 1
    آخ آخ آخ. راست میگین. با این تفاسیر فکر کنم از فردا میلیون ها ایرانی فیس بوک، این سایت را ترک کنند :)
  • متولد ماه مهر IR ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۶
    4 4
    عزیزان هرچیزی خوب و بدش بستگی به این داره که ازش چطور استفاده کنی، با یه مداد هم میشه مقاله و کتاب نوشت، هم میشه کردش تو چشم یه نفر!! کنترل چنین چیزی در اختیار کاربره، این خود کاربره که رفتار اینترنتیش حالا تو هرسایتی میزان امنیت، شناخت، ارتباط، صمیمیت، موضع گیری و ... رو تعیین میکنه. عین همون اتافقی که تو زندگی روزمره می افته و رفتارمون هست که باعث قضاوت دیگران در مورد شخصیتمون میشه یا اجازه میده ازمون سواستفاده بشه. تو دنیای مجازی هم همین اتفاق می افته ولی چون مخاطبان و رهگذران زیادترن، باید بیشتر مراقب بود. خب اون خوشدلی که تو وال پستش مینویسه ما برای یه هفته داریم میریم مسافرت، داره به دزدای عزیز خوشامد میگه! البته اگه از این طریق بشه مجرمان، جانیان و متخلسین گیر بیفتن، خیلی هم عالیه!
  • بدون نام IR ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۶
    20 1
    شما خواهشا فکر بی امنیتی و اختلاصای خودتون باشید.مردم خودشون شعور دارند..
  • حسن IR ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۶
    6 1
    مگه من مجرمم آدم با سواد اونجا گفته به منظور جلوگیری از جرم فهمیدی مثلا داری حق مطلبو ادا میکنی آدم مسلمون واقعن که :((((