روزنامه وقایع اتفاقیه نوشت: «شرط «تاهل» و «مرد بودن» به اولویت سیستم استخدامی کشور تبدیل خواهد شد. تهدیدی که بار دیگر همزمان با تدوین طرح اصلاح‌شده «جمعیت و تعالی خانواده» برای نیمی از جمعیت فعال جامعه یعنی زنان احساس می‌شود، دورشدن هر چه بیشتر آنها از بازار کار و تلاش برای بازگشت گفتمان «زنِ متعلق به اندرونی» بر ساختار اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعه ایران است.

طرح جمعيت و تعالي خانواده که در مجلس قبل تدوين و به دلايلي از دستور کار خارج شد، اخيرا و در مجلس دهم با اصلاحات تازه‌اي تقديم مجلس شده است. نگاهي بر مواد مندرج در اين طرح نشان مي‌دهد با وجود نرخ پايين مشارکت اقتصادي زنان در سال 95 و فاصله زياد زنان تا دستيابي به عدالت جنسيتي در بازارکار، سياست‌گذاران طرح‌هاي جمعيتي همچنان با نگرشي يک سويه به نقش زنان در جامعه، اقدام به تهيه و تدوين طرح‌هايي مي‌کنند که هدف نهايي آن دور کردن هرچه بيشتر زنان از بازار کار است.
تبديل تهديد نسلي به تهديد جنسيتي
تدوين قانون جامع جمعيت در سال 1391 و در پي آن صورت گرفت که کارشناسان از به صفر رسيدن رشد جمعيت تا 1420 خبر دادند. اطلاعات حاصل از سرشماري نفوس و مسکن در سال 1390 نشان داد که ميزان باروري کل در کشور به کمتر از 1,2 به ازاي هر زن کاهش يافته است و اين مسئله مي‌تواند زنگ خطر را براي حرکت کشور به سمت رشد سالخوردگي به صدا درآورد. بااين‌حال، بازشدن پنجره‌هاي جمعيتي از سال 85 اين فرصت را به سياست‌گذاران داد تا به تبيين برنامه‌هايي در جهت افزايش مواليد بپردازند. پنجره جمعيتي درواقع بازه زماني بود که به گفته جمعيت شناسان از 1385 تا 1425 به مدت چهار دهه باز خواهد ماند و فرصتي طلايي را براي همسان‌سازي سياست‌هاي فرزندآوري، بالابردن سطح اشتغال، رفع موانع آموزشي و مسائل فرهنگي در اختيار سياست‌گذاران قرار خواهد داد.
در دوره قبل مجلس نيز طرحي با همين عنوان از سوي اعضاي کميسيون فرهنگي و کميسيون بهداشت و درمان مجلس و با هدف اصلاح سياست‌هاي جمعيتي کشور و جلوگيري از پيري جمعيت تهيه شده بود که پس از بحث و بررسي‌هاي مکرر و اصلاحات چند باره، در نهايت در صحن مجلس به تصويب نرسيد. اين طرح به علت پس‌گرفتن امضاي تعدادي از نمايندگان مسترد شد. اما حالا و در مجلس دهم اين طرح با امضاي 85 نماينده جهت طي مراحل قانوني تقديم مجلس شده است.
دراين طرح نيز بخش‌هايي که مورد نقد جدي فعالان حوزه زنان قرار داشت اصلاح نشده و سياست‌هاي يکسويه‌اي براي افزايش جمعيت و در پي آن تثبيت زنان در نقش‌هاي مبتني‌بر تعاريف جنسيتي در نظر گرفته شده است. اولويت استخدام با مردان متاهل، داراي فرزند و منحصر کردن زنان متاهل به مشاغل خدماتي چون پرستاري و معلمي در بحث استخدام و همچنين تأکيد بر مرخصي‌هاي طولاني مدت زايمان و دورکاري از جمله اهداف اين طرح است.


ماده 10 و چالش‌هاي جنسيتي
شايد يکي از چالش‌برانگيزترين بخش‌هاي اين طرح جامع جمعيت و تعالي خانواده ماده 10 اين طرح باشد که به اولويت‌بندي شرايط استخدام مي‌پردازد. در اين ماده اولويت استخدام در تمام بخش‌هاي دولتي و غيردولتي در شرايط مساوي با مردان متاهل داراي فرزند و سپس مردان متاهل بدون فرزند در نظر گرفته شده است.
اين ماده با يک تبصره درباره اولويت‌هاي استخدام در گروه علوم پزشکي و آموزش‌وپرورش براي زنان مستثني مي‌شود. در تبصره يک اين ماده آمده است: «مشاغل گروه علوم پزشکي، پرستاري و معلمي که به‌لحاظ ويژگي تفکيک جنسيتي استخدام زنان در آنها اولويت دارد از شمول اين ماده مستثني هستند.» بااين‌حال، اشتغال زنان در اين رشته‌ها هم منوط به تاهل آنان است که بازهم با اولويت زنان داراي فرزند و سپس زنان بدون فرزند طبقه‌بندي مي‌شود.
تدوين‌کنندگان اين طرح، درحالي اولويت استخدام را در مراکز مختلف به مردان متاهل داده‌اند که آمار و ارقام رسمي کشور از وضعيت نامساعد زنان در بازار کار ايران حکايت دارد. نتايج طرح آمارگيري نيروي کار مرکز آمار در سال 95 نشان مي‌دهد، 39,4 درصد جمعيت در سن کار در فعاليت‌هاي اقتصادي کشور مشارکت داشته و از اين ميان سهم مردان 64,1 درصد و سهم زنان تنها 14,9 درصد است. چنان که همين آمار نشان مي‌دهد به‌لحاظ توزيع جنسي بازار کار همچنان در وضعيت نابرابري قرار دارد. نرخ بيکاري زنان در سال 95 نشان مي‌دهد که وضعيت اشتغال زنان در کشور به‌هيچ‌وجه مناسب نيست. براساس نتايج آمار نرخ بيکاري سال جاري، نرخ بيکاري زنان 20,7 درصد است که نسبت به سال قبل از آن 1,3 واحد درصد افزايش پيدا کرده است. عمده اين زنان يعني رقمي حدود 52,8 درصد در بخش خدمات مشغول به فعاليت هستند و تنها 25,2 درصد از آنها در بخش صنعت مشغول هستند. اين درحالي است که تراکم جمعيت شاغلان مرد در بخش صنعت به تقريبا دو برابر اين سهم مي‌رسد. در چنين شرايطي تدوين‌کنندگان طرح تعالي خانواده به جاي پيشنهاد طرح‌هايي که بتواند اقتصاد کشور را در جهت تأمين نيازهاي خانوارها توانمند کند و در پي آن افراد با اطمينان‌خاطر بيشتري اقدام به فرزندآوري کنند به اتخاذ سياست‌هايي مي‌پردازد که در پي آن يک گروه بر مبناي جنسيت و کليشه‌هاي جنسيتي که بر ساخت جامعه است از عرصه عمومي کنار گذاشته شوند.

 


دوباره دورکاري؛ دوباره مرخصي زايمان
چالش‌هاي جنسيتي اين طرح محدود به بحث اشتغال زنان جوياي کار نمي‌شود و زنان شاغل نيز با تهديد‌هاي ديگري در بازارکار همراه خواهند شد. تدوين‌کنندگان اين طرح در ماده 20 تأکيد کرده‌اند که مدت مرخصي زايمان براي کارکنان زن شاغل در دستگاه‌هاي اجرايي دولتي، غيردولتي و مشمولان قانون کار از مرخصي 9 ماه زايمان برخوردار خواهند شد. اين مورد براي زناني که فرزند دوقلو به دنيا مي‌آورند به 12 ماه مرخصي ارتقا مي‌يابد. اين درحالي است که براي پدران اين مرخصي‌ها از دوهفته تا در نهايت يک ماه متغير است. گرچه تدوين‌کنندگان اين طرح در تبصره دو همين ماده تأکيد کرده‌اند که امنيت شغلي زنان در مدت مرخصي آنان از سوي دستگاه‌هاي اجرايي بايد تأمين شود اما هيچ سازوکار مشخصي در اين تبصره براي تضمين امنيت شغلي زنان پس از مرخصي زايمان تبيين نشده است.
تأکيد بر اتخاذ روش‌هايي که منجر به دورکاري زنان باردار مي‌شود، مانند انعطاف در کاهش ساعت کاري آنان، کار نيمه‌حضوري و حضور در جلسات ضروري از طريق ويدئوکنفرانس از ديگر مواردي است که در اين طرح و در بحث زنان شاغل به آن تأکيد شده است. همچنين در ماده 23، شرايطي براي صندوق‌هاي بيمه‌اي فراهم مي‌کند که بتوانند زنان داراي سه فرزند به بالا را با حداقل 10 سال سابقه کار مفيد، بازنشسته کنند. مجموعه اين طرح‌ها درحالي در آينده نزديک ‌در‌دستور کار نمايندگان مجلس قرار خواهد گرفت که به باور بسياري از فعالين اجتماعي عملا امکان حذف زنان از عرصه فعاليت‌هاي اجتماعي و اقتصادي با توجه به گسترش شهرنشيني امکان‌پذير نيست. در چنين حالتي، تصويب و اجراي چنين طرح‌هايي به حذف تدريجي زنان از بازار کار رسمي منجر خواهد شد و آنان به ناچار به سمت بازار کار غيررسمي سوق داده خواهند شد. زنانه‌شدن فقر و استثمار و سوءاستفاده گسترده از زنان در محيط‌هاي کارگري غيررسمي از مواردي است که فعالان اجتماعي بارها نسبت به حذف زنان از عرصه اقتصادي با توجيه حفظ کيان خانواده هشدار داده‌اند.


اضافه کردن دو درس با اولويت مفهوم خانواده
هدف اين طرح چنان که در ماده يک آن هم آمده است، رساندن نرخ باروري به 2,5 در رشد کمي جمعيت تا 1404 است که کليه مفاد آن پس از تصويب در مجلس به‌عنوان قانون جامع در تمام سطوح اجتماعي به اجرا در خواهد آمد. اين درحالي است که بر‌اساس تعريفي که خود اين طرح به دست مي‌دهد، برنامه جامع برنامه‌اي است که در آن تمام زمينه‌هاي اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي و سياسي متناسب با يکديگر در جهت نيل به سياست‌هاي اجرايي ارتقا يابند.
فصل دوم اين طرح به ضرورت کاهش سن ازدواج اشاره دارد وطي آن وزارتخانه‌هاي علوم، آموزش‌وپرورش و وزارت بهداشت موظف شده‌اند تا ضمن ارتقای سطح آگاهي دختران و پسران در مقاطع مختلف تحصيلي در زمينه ازدواج، سطح دانش آنان را درباره مسائل جنسي دوران بلوغ و ازدواج بالا ببرند.
اضافه کردن درس‌هايي چون «سبک زندگي ايراني و اسلامي و خانواده متعالي» و «دانش خانواده و جمعيت» درراستاي ارتقای مهارت‌هاي ازدواج و فرزندآوري در ميان دختران و پسران از جمله طرح‌هايي است که در دستور کار اين وزارتخانه‌ها قرار خواهد گرفت. وزارتخانه‌هاي علوم و بهداشت موظفند، تمامي متون و آموزش‌هايي را که در جهت کاهش جمعيت تدريس مي‌شود، حذف و سياست‌هاي خود را در راستاي افزايش جمعيت براي سال‌هاي آينده برنامه‌ريزي کنند.

 


پررنگ کردن نقش مادري در تلويزيون
يکي از مواردي که مورد تأکيد تدوين‌کنندگان اين طرح قرار گرفته است، استفاده از ظرفيت رسانه‌هاي تصويري براي تثبيت کليشه‌هاي جنسيتي در راستاي اين طرح است. بر‌اساس اين طرح، نقش‌هاي پدري، مادري و ترغيب خانواده‌ها به فرزند آوري توسط کليه رسانه‌ها (به‌ويژه تلويزيون) بايد پررنگ‌تر ديده شود. در اين راستا، تدوين‌کنندگان اين طرح صداوسيما را موظف کرده‌اند تا از ترويج نقش‌هايي غير‌از نقش مادري زنان خودداري کند و منافع مرتبط با تحکيم بنيان خانواده و نقش مادري زنان را در اولويت قرار دهد.
بر اين اساس، صداوسيما و حوزه سينما بايد در‌اين‌زمينه در جهت ترويج ازدواج آسان، ضدارزش بودن طلاق و تبيين آسيب‌هاي اجتماعي ناشي از آن برنامه‌هايي را تهيه کند. در‌اين‌راستا رسانه‌ها موظف شده‌اند از ظرفيت‌هاي حوزه علميه در راستاي ترويج سبک زندگي ايراني و اسلامي که در آن نقش زن در خانواده پررنگ‌تر از ساير نقش هاست اقداماتي را در دستور کار قرار دهند.

 

 

 

۴۲۴۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 685850

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۶:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
    13 10
    این قدر زن زن نکنید بیشتر اختلافات و مشکلات خانوادگی و طلاقها به دلیل بیکاری ومشکلات مالی مردان هست ولی هیچ طلاقی به خاطر بیکاری زن انجام نمی شود . در ضمن هیچ کس نمی گوید زن نباید کار کند فقط می گوید اولویت با مردان متاهل است پس در این اوضا و احوال که وضع جامعه به دلیل نبود کار نامناسب و بحرانی است ادای روشنفکرها را درنیاورید .این حرفها مال زمانی است که همه چیز خوب و روی روال عادی خودش باشد .
    • فمینیست A1 ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
      7 6
      شما نشسته اید به انتظار روز خوبی که هرگز نمی آید آن روز خوب وقتی می آید که همه در برابر قانون برابریم. و فرصتها و حقوق برابر داریم. درغیراینصورت به احتمال زیاد اولویت استخدام با آقازاده هاست چون همان دلایلی که ثابت میکند زن و مرد برابرند ثابت میکند آقا زاده و رعیت برابرند. اگر فکرمیکنی زن و مرد برابر نیستند پس باید قبول کنی که ما یک مشت رعیتیم و حق استخدام با آنهاییست که پارتی دارند. راستی من یک دوستدار روشنگری هستم و ادایش را در نمی آروم افتخارم این است که به دنبال آگاهی ام. و خجالت نمیکشم بگویم که احتمالا خیلی بیشتر ازآنچه فکرمیکنم نادانم ولی خوشبختانه دارم سعی میکنم روزبه روز بیشتر به نادانیهام پی ببرم
    • فمینیست A1 ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
      6 6
      ضمنا دوست عزیز چطور به روال عادی خواهیم رسید؟ وقتی همه ی مردها سرکاربروند؟ و حقوق ماهیانه بگیرند؟ ولی احتمالا بعدش تورم زیادمیشه و قیمتها میره بالا. و دزدیهای میلیاردی سرجای خود باقی است. و تاوقتی رابطه ایران با دیگر کشورها بد باشد مشکلات اقتصادی مربوطه به قوت خود باقی است. چی باعث شده فکرکنید اشتغال زنان باعث بیکاری مردهاست؟ درحالیکه درواقعیت این فساد اقتصادی است که باعث بیکاری همه ی ماست. چی باعث شده شما به زنان اعتراض کنید درحالیکه همه ی ما باید به مسببان اصلی اعتراض کنیم. ماجرا داره یه جور دیگه نشون داده میشه و امیدوارم فریب نخوریم. حتی اگه نتونیم کاری کنیم لااقل واقعیتها رو ببینیم و به هم زخم نزنیم.
  • بی نام A1 ۰۶:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
    17 1
    این مردم، مردم دهه 60 نیستن که فریب بخورن یه عالم دسته گل بیارن اینا بزور ازدواج می کنن بزور بچه دار میشنشما وضعیت اقتصاد درست کن همه چی درست میشه
  • بی نام IR ۰۶:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
    6 8
    از قدیم و ندیم میگن "پزشک محرم انسانه" حتی تا همین ده بیست سال پیش نصف سزارینها توسط آقایون انجام میشده پس کلا قضیه تفکیک جنسیتی در حوزه علوم پزشکی هم بی معناست.بطور کلی قاعده اینه که کار و اشتغال در وهله نخست جوهره وجودی آقایونه و اگه مشاغلی بی متقاضی موند میشه از خانم های واجد شرایط استفاده نمود امیدوارم این کامنت منتشر بشه تا آزادی بیان و احترام به حقوق شهروندی خدای ناکرده خدشه دار نگردد
  • بی نام IR ۰۷:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
    20 2
    به زور میخوان ملت رو مجبور به ازدواج و بچه دار کردن کنن ، حالا آینده اون بچه هرچی شد، شد،
  • فمینیست A1 ۰۷:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
    7 4
    به عنوان یه زن، دیگه نگران اسخدام نشدن نیستم. به نظرم این قضیه بیشتر ازاینکه تهدید برای زنان باشه تهدید برای آینده ی کشوره. اینکه شایسته سالاری در اولویت نیست و کم کم وضعیت سازمانها بدتر میشه. معلوم نیست هدف دولت از استخدام کردن چیه؟همه جای دنیا هدف از استخدام نیروی کار، افزایش تولید و بهره وریه ولی بنظر میاد توو ایران مهم نیست کی خوبتر کار میکنه مهم اینه که مردها باید پول در بیارن و متاهل ها هم بیشتر پول دربیارن. حتی اگر به قیمت نابود شدن اقتصاد کشور باشه توصیه م به کسانیکه واقعا شایسته هستند و دارن ناامید میشن اینه که دست از تلاش برندارند. بالاخره یه جای دنیا برای ما کار پیدا میشه اونجایی که لیاقتشو داریم و قدرمونو میدونن و به تخصص و پشتکارمون نگاه میکنن نه به جنسیت و تاهل و عقایدمون.
    • فمینیست A1 ۱۴:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
      6 2
      ولی عملا چنین نیست. پس در عقلانی ترین حالت بایدقانون رو تغییربدیم و زنان رو هم ازنظر مالی متعهد کنیم.ضمن اینکه کی تضمین میکنه مردی که حقوق میگیره همه رو صرف خانواده میکنه بعضیا صرف اعتیادو چیزهای بد میکننهمینقدر احتمال برای خانمهاهم هستپس دربهترین حالت هم زنان هم مردان باید کار کنند تا هرکس میخواد ولخرجی اضافی کنه فقط به خودش لطمه بزنه نه به دیگران.تکرارمیکنم آیا هدف خوب کار کردن هست یا هدف خوب حقوق دادن به مردهاست؟ اگر دومی مهمتر از اولیه خب اصلا مردها سرکار نیان و دولت بهشون پول مفت بده نه؟ اینجوری بهتره تااینکه یک آدم نالایق بی تخصص یا باپشتکار کم بره سرکار و آدمهای لایقتر ازاو بشینن توو خونه. چی به سر این کشور میاد؟ همون چیزی که الان داریم توو اداره ها میبینیم
    • فمینیست A1 ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
      8 2
      گفتید سرپرست خانوار و یک سئوال فنی برام پیش اومد شما تضمین میکنید که مردان هرگز نمیمیرند؟ این زنی که شما بهش میگید سرپرست خانوار و دلتون براش میسوزه اگر ازهمون روزی که شوهر داشت خودش هم سرکار میرفت و درآمد و تخصص و سابقه کار به هم میزد، بعد از فوت همسرش احتمنال بیشتری بودکه بتونه شغل بهتری پیدا کنه. یعنی چی که یه آدم سالهای جوونیش رو بیکار باشه و سرپیری بره دنبال کار فقط باین دلیل که شوهرش مرده؟ بهتر نیست در جوانی کار کنیم و در پیری استراحت؟
  • بی نام A1 ۰۷:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
    6 1
    به عنوان یه زن، دیگه نگران اسخدام نشدن نیستم. به نظرم این قضیه بیشتر ازاینکه تهدید برای زنان باشه تهدید برای آینده ی کشوره. اینکه شایسته سالاری در اولویت نیست و کم کم وضعیت سازمانها بدتر میشه. معلوم نیست هدف دولت از استخدام کردن چیه؟همه جای دنیا هدف از استخدام نیروی کار، افزایش تولید و بهره وریه ولی بنظر میاد توو ایران مهم نیست کی خوبتر کار میکنه مهم اینه که مردها باید پول در بیارن و متاهل ها هم بیشتر پول دربیارن. حتی اگر به قیمت نابود شدن اقتصاد کشور باشه توصیه م به کسانیکه واقعا شایسته هستند و دارن ناامید میشن اینه که دست از تلاش برندارند. بالاخره یه جای دنیا برای ما کار پیدا میشه اونجایی که لیاقتشو داریم و قدرمونو میدونن و به تخصص و پشتکارمون نگاه میکنن نه به جنسیت و تاهل و عقایدمون.
  • بی نام IR ۰۷:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
    11 1
    آقایون قانونگذار، دولت و استخدام دراون ، منابع و امکانات اون ، درواقع متعلق به همه ی مردمه و موضوع ازدواج و بچه دار شدن کاملا شخصی و خصوصیه و به هیچ کسی ارتباطی نداره ،به جای این حرفا بشینید چهارتا قانون تصویب کنید که اثر اقتصادیش تو زندگی مردم بیاد اونوقت هرکسی خودش میدونه باید چکار کنه
  • بی نام IR ۰۷:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
    7 1
    البته اگر استخدامی باشه
  • بی نام IR ۰۷:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
    16 1
    اگه یه جو مغز تو کله پوک این کسانی که هی مرتب حرف از فرزندآوری میزنند بود، میفهمیدن برای زندگی کسی نمیشه برنامه داد. شما به کار اصلیتون که رونق اقتصادی و امنیت و رفاه اجتماعیه برسید. مردم خودشون برای فرزند بیشتر تصمیم میگیرن
  • بی نام IR ۰۷:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
    6 1
    رزق و روزیه آدما دست خداست ، هروقت دلم بخواد ازدواج میکنم ،
  • بی نام A1 ۰۷:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
    8 1
    هزار بار گفته شده این هم برای هزار و یکمین بار: اگه دولت می خواد مردم رو به داشتن فرزند بیشتر تشویق کنه باید در ازاء هر فرزند هزینه روزانه، ماهانه یا سالانه یک انسان کامل رو به والدین پرداخت کنه تشویق هایی که پایه و اساس ندارند و اصولاً تضمینی برای اجراشون نیست بدرد عمه خدابیامرز بنده و دیگران هم نمی خوره الان اختلاف درآمد کارمندی که فرزند نداره با کارمندی که 6 تا فرزند داره در فیش حقوقی شاید حداکثر 200 تا 300 هزار تومن باشه، در حالیکه فرزندان در بعضی سنین مثل مدرسه هزینه های میلیونی دارند و خرجشون از والدین هم بمراتب بیشتره قابل توجه مسئولین: سیستم آلمان یک الگو برای تشویق به فرزندآوریه ...
  • فمینیست A1 ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
    5 3
    آخه مسئله اینجاست که من اگه چهارپنجتا هم بزائم احتمالا همشون یا مهاجرت میکنن یا در تصادفات جاده ای کشته میشن یا در زندان سرمامیخورن میمیرن. درنهایت بازم چیزی دست شما رو نمیگیره. توجهتون رو جلب میکنم به کشورهایی که دراونا هرکس همونجوری که دلش میخواد زندگی میکنه و اتفاقا ازنظر جمعیتی هم توازن برقرار میشه مثلا در ازای هر سه خانمی که نمیخوان بچه داشته باشن، دوتاخانم هست که باطیب خاطر هفت هشت تا بچه به دنیا میاره والبته ازنظر مالی و تربیتی هم همه چیز خوب پیش میره یعنی از پوشک بگیر تا ثبت نام مدرسه و دانشگاه. درنهایت هرپنج تای این خانمها سبک زندگی دلخواهشون رو انتخاب کردند، خوشحالند و جمعیت هم به سمت بیشتر شدن کی و کیفی پیش میره. واقعا درکش انقدر سخته یا فکرکردین همه چیز باید زوری باشه؟