افشانی: من‌ فشار ناپذیرم / دوره ما، دوره مبارزه با فساد است

شهردار تهران در اولین نشست خبری خود با تشریح اولویت‌های مدیریتی خود، در مورد برنامه‌های خود برای اداره تهران توضیحاتی را ارائه کرد.

امید سلیمی بنی: پس از 75 روز، محمدعلی افشانی، شهردار تهران به قولی که به خبرنگاران داده بود تا ظرف یکی دو روز نشست خبری برگزار کند، عمل کرد و با رسانه ها به پرسش و پاسخ پرداخت.
بر خلاف محمدعلی نجفی، شهردار سابق تهران که در اولین و آخرین نشست خبری خود حدود 300 نفر را در نشست خبری خود گردآورده بود، نشست خبری افشانی، خلوت تر از شهردار سابق بود. حتی سالن رودکی برج میلاد تهران که میزبان این نشست بود، به طور کامل پر نشد و آنطور که مجری برنامه اعلام کرد تنها 80 تن از اهالی رسانه از خبرنگار گرفته تا عکاس و فیلمبردار به این نشست دعوت شده بودند.
شهردار تهران در ابتدای نشست خبری خود درباره رئوس برنامه های خود از جمله عدالت شهری، شفافیت در شهرداری و پاسخگویی توضیح داد و گفت: تمام مدیران شهرداری موظف به پاسخگویی به همه شهروندان به خصوص رسانه ها هستند و باید پذیرفت نقد اصحاب رسانه برای ما نعمت است.
او همچنین به دوگانه محلات محروم-برخوردار اشاره کرد و گفت: در برنامه من، تبعیض مثبت برای اولویت در تخصیص منابع برای محلات محروم در نظر گرفته شده است. همچنین کاهش آسیبهای اجتماعی از جمله تکدی گری را در دستور کار داریم و امیدواریم تا سال آینده در شهر، گدا و متکدی نداشته باشیم. خوشبختانه استانداری هم پای کار آمده و نهادهای خدمات رسان مانند بهزیستی و کمیته امداد در این باره نقش آفرین هستند. از مجموع متکدیان سطح شهر تهران، 70 درصد خارجی هستند و از کشورهای مختلف مانند پاکستان آمده اند. از متکدیان ایرانی هم تنها 10 درصد اهل تهران هستند. 90 درصد متکدیان، از سایر کشورها و استانها به تهران می آیند.
شهردار تهران درباره معتادان متجاهر هم توضیح داد و گفت: ساماندهی معتادان و سکونتگاه های غیر رسمی از جمله برنامه های دیگر شهردار است. همچنین مدیریت بحران و اورژانس هوایی هم از نیازهای شهر تهران است.

دوره من، دوره مبارزه با فساد است
خبرنگاری پرسید چرا شاخص های فساد در دوره شهرداری شما افزایش یافته؟ افشانی گفت: چنین چیزی نیست. در دوره من، دوره اصلی، مبارزه با فساد است. وارد شدن در این عرصه هزینه سنگینی دارد و من با کمال میل، هزینه مبارزه با فساد را می پردازم.
خبرنگاری درباره اینکه شنیده شده شهردار با تحقیق و تفحص از شهرداری تهران مخالف است، گفت: از تحقیق و تفحص در دوره خودم حمایت می کنم و به جد استقبال می کنم و مبنای من حاکمیت قانون است. کسانی که چنین مسایلی را گفته اند، حداقل تماس بگیرند و بپرسند.
افشانی درباره اجرای قانون منع اشتغال بازنشستگان گفت: این قانون در شهرداری از دیروز اجرایی شده است و شخصا 3 بار با نمایندگان تماس گرفته و از آنها خواسته ام از این قانون حمایت کنند چون قانون خوبی است و باعث چرخش نخبگان می شود. از فردا شروع به اجرای این قانون می کنم. سه شاخص برای انتصابات داریم. دانش فرد در حوزه تحصیلات دانشگاهی و عملی بودن این دانش، تجربه مرتبط با حوزه کاری و توان انجام ماموریت سازمانی و سلامتی وی در حوزه های مالی از اصلی ترین شاخصهای انتصابات مدیران در شهرداری است. به معاون نیروی انسانی دستور داده ام تمام رزومه کسانی که من منصوب کرده ام را روی سایت بگذار و قبلی ها را هم کنار آن قرار بده تا مردم قضاوت کنند.



اولویت اول؛ کاهش آسیب‌های اجتماعی

افشانی با اشاره به اینکه اصول مدیریتی که من مبنای عملم است بر چهار اصل استوار است، گفت: «مشارکت به عنوان مهمترین اصل. معتقدم تا زمانی که مردم در امور زندگی خود مشارکت نداشته باشند امکان موفقیت برنامه ها و خدمت رسانی به مردم وجود نخواهد داشت. بنابراین لازمه هر گونه توسعه این مشارکت است. این مشارکت با اعتماد مردم به مدیران شهری حاصل می شود. مساله بعدی حاکمیت قانون و اجرای بدون تبعیض آن برای همه است. همه مسئولان به این امر باید پایبند باشند. عدالت باید برای طبقات ضعیف جامعه نفع داشته باشد چرا که طبقات فرادست از ظرفیت هایی استفاده می کنند که عدالت را ممکن است زیر سوال ببرد. مساله بعدی شفافیت است یعنی دسترسی همه مردم به اطلاعات حوزه شهرداری. همه مردم باید اطلاعات دقیقی داشته باشند تا بدانند منابع در شهرداری چگونه هزینه می وشد و چه تصمیماتی گرفته می شود.»


او با اشاره به مسئله بعدی گفت: «مساله چهارم پاسخگویی است همه مدیران مختلف شهرداری موظف به پاسخگویی به همه شهروندان به خصوص رسانه ها هستند و باید بپذیریم که نقد اصحاب رسانه برای ما نعمت است و باید از آن استقبال کنیم. مساله بعدی که بسیار اهیمت دارد این است که ما در شهری زندیگ می کنیم که در آن زیست دو گانه وجود دارد محلات محروم و محلات برخوردار. یکی از برنامه های من کاهش فاصله بین محلات محروم و برخوردار است و این را به عنوان تبعیض مثبت می بینم. یعنی ما به مناطق محروم اولویت بدهیم در تخصیص منابع و پروژه هایی که تعریف می کنیم تا این فاصله کمتر شود. یکی از مهمترین برنامه ها کاهش آسیب های اجتماعی در این راستا است رهبر معظم انقلاب روی این مساله تاکید فراوانی دارند و ریاست محترم جمهور هم همین طور.»

۷۰ درصد متکدیان خارجی هستند

افشانی در ادامه با اشاره به اینکه در سطح شهر تهران متاسفانه تکدی گری عارضه ای است که هر بیننده ای را ناراحت می کنند و اگر مسافران آن را ببینند چهره ‏ای از شهر می بینند که برازنده شهر تهران نیست، گفت: «من امیدوارم با کمک هم این مشکل را بتوانیم حل کنیم و تا سال بعد این مساله ‏در سطح شهرمان به جایی برسیم که تکدی گری نداشته باشیم.‏ در این زمینه هماهنگی شده و خوشبختانه استانداری هم پای کار هستند و نهادهای خدمات رسان مانند بهزیستی و کمیته امداد نقش ‏خود را ایفا می کنند نیروی انتظامی و دادگستری هم در تقسیم کارها هستند تا به این هدف برسیم. از مجموع متکدیان سطح شهر تهران 70 درصد خارجی و 30 درصد ایرانی هستند و ده درصد آنها تهرانی هستند در واقع ‌‏90 درصد متکدیان تهرانی نیستند اینها از کشورهای دیگر هم آمده اند.‏»

به گفته شهردار تهران، موضوع بعدی اعتیاد است که یکی از آسیب های جدی جامعه ماست و این جزو اولویت های ماست که با توجه به نقش وزارت ‏کشور و وزیر کشور و استانداری های شهرهای مختلف این را جدی دنبال خواهیم کرد. 56 درصد از معتادان تهران از ‏شهرهای دیگری هستند و قرار است اینها را به شهرهای خود برگردانیم تا در این زمینه چهره شهر بهتر از قبل شود. ‌‏مردم ما به شادی نیازمندند و مردم باید احساس کنند که می توانند با هزینه اندک شاد زندگی کنند و این از وظایف ماست. در واقع ساماندهی سکونت گاهی های غیررسمی از اولویت های ماست. ‏همان طور که می دانید بخش قابل ملاحظه ای از ساختمان های شهر با زلزله بالای 6 ریشتر فرو می ریزد به همین دلیل ما ‏برنامه داریم که مدیریت بحران را ساماندهی کنیم تا اگر حادثه ای روی داد آمادگی لازم باشد و بعد تلاش کنیم رای مقاوم سازی و ‏نوسازی بافت های فرسوده که در طول برنامه به آن خواهیم پرداخت. ‏


ضرورت استفاده از امکانات هوایی در مواقع بحرانی

او با اشاره به اینکه باید بتواینم شناسنامه ساختمان ها را داشته باشیم تا بتوانیم در مواقع بحرانی از آن استفاده کنیم، گفت: «باید از امکانات هوایی در شرایط بحرانی استفاده کنیم. مساله دیگر سیل است با توجه به تغییر شرایط اقلیمی ممکن با سیل های ‏مهمی رو برو بشویم و بارندگی بالای 200 میلیمتر داشته باشیم در شهر تهران دچار آسیب جدی خواهیم شد به همین دلیل به ‏معاونین مربوطه دستور داده ام که وضعیت شهر را در مقابل بحران های حاصل از سیلاب بررسی کنند. ‏موضوع بعدی که بسیار حائز اهمیت است آلودگی هوا و حمل و نقل و عمومی است که همه با آن رو برو هستیم به همین دلیل ‏جزو اولویت های ماست و قدم های اصلی را در این زمینه بر می داریم که یکی از آنها توسعه خطوط مترو است تا هفته دولت ‏بیش از 50 کیلومتر از مسیر های مترو بهره برداری شود و 70 واگن هم اضافه خواهد شد و مهمترین برنامه ما ساخت و تولید ‌‏630 واگن است که کار بسیار خوبی در این زمینه انجام شده است و مراحل مختلف آن انجام شده است در مناقصه 11 شرکت ‏اروپایی هم حضور داشتند. البته نهایتا سه شرکت اسناد را تحویل دادند وبرنده شدند و شرکت واگن سازی تهران با مشارکت یک ‏شرکت چینی برنده شده و به زودی تولید آنها شروع شده است.»


افشانی گفت: «فرق این قرارداد با قرارداد قبلی این است که قیمت امروز محصولات بهتر از قبلی است در قرارداد قبلی هم 25 درصد به 55 ‏درصد داخلی سازی رسید. ما به طور کامل در آینده خواهیم توانست واگن ها را در داخل بسازیم. موضوع بعدی که به شخصه پیگیر آن هستم. این است که در دوره مدیریت من هیچ جایی تغییر کاربری داده نخواهد شد و آن ‏مصوبه شورای شهر درباره برج باغ ها را اجرا می کنیم با توجه به نیاز مبرم شهر به فضای سبز هیچ تغییر کاربری رخ نخواهد ‏داد. ‏جلسه ای با بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام داشتم تا باغ های تحت اداره آنها در اختیار ما باشد تا از ساخت و ساز در ‏آن جلوگیری شویم و تعدادی از این باغ ها تبدیل به فضای سبز برای مردم شود. ‏در بخش حمل و نقل عمومی نوسازی یکی از برنامه های مهم است. یکی نوسازی اتوبوس رانی است که 3 هزار اتوبوس در ‏تهران باید نوسازی شوند این اتوبوس ها تعدادی نوسازی می شوند و مساله بعدی موتورسیکلت ها ست که با مشارکت برخی ‏نهادها و مالکان موتورها برقی شوند.‏»

پاسخ شهردار به طلبکاران
شهردار در ادامه سخنانش از بدهی بیش از 50 هزار میلیارد تومانی شهرداری به بانکها، پیمانکاران، مالکان و سایر همکاران شهرداری خبر داد و گفت: درآمد ما در ماه حدود 650 میلیارد تومان است که فقط به حقوق و نگهداشت و خدمات شهری می رسد. در روز تحلیف در شورای شهر، دیدم عده ای مشغول تظاهرات هستند افشانی حمایت حمایت! پرسیدم اینها کی هستند؟ گفتند پیمانکاران شهرداری هستند. گفتم با آنها جلسه بگذارید وبگویید اگر قرار بود کسی درشهرداری سرمایه گذاری کند، وقتی می بیند طلبکاران جلوی در تظاهرات می کنند، از سرمایه گذاری پشیمان میشود. البته مطالبات برخی از پیمانکاران جزء را پرداختیم ولی باید برای سایر پیمانکاران اصلی فکری کنند.
او در ادامه به مطالبات شهرداری از دولت اشاره کرد و گفت: دولت روی مطالبات شهرداری، نظر موافق ندارد. یک جلسه هفته پیش با آقای دکتر نوبخت درباره میزان طلبهای ما از دولت گذاشتیم و قرار شد کارگروهی بنشینند و میزان مطالبات ما را نهایی کنند. امسال در قانون بودجه 100 هزار میلیارد تومان برای تهاتر طلبها، پیش بینی شد. امسال بانکها این را می پذیرند.

تفاهم جدید شهرداری با قرارگاه خاتم الانبیا
خبرنگاری درباره تفاهم نامه جدید شهرداری با قرارگاه خاتم الانبیا سوال کرد، افشانی گفت: این نشست برای ادامه قرارداد قبل بوده است و از سردار عبدلهی درخواست کردم قراردادشان را ادامه دهند.
خبرنگاری پرسید شما طبق قانون جدید بازنشسته می شوید؟ شهردار گفت: البته پس از تصویب قانون در مجلس و تایید شورای نگهبان، تفسیر قانون بر عهده رئیس سازمان اداری و استخدامی دولت و شورای شهر است و آنها باید تصمیم بگیرند، ولی من همچنان شهردار هستم و به سئوالات شما پاسخ می دهم.
خبرنگاری با کنایه به شهردار، از برگزاری نشست خبری او پس از 75 روز، تعبیر به شجاعت کرد و پرسید کدام مراکز قدرت، اجازه نمی دهد شما کار کنید؟ افشانی گفت: من فشارناپذیرم. آقای شیرازی (رئیس بازرسی سابق شهرداری تهران) نامه ای منتشر کرد که صداقت در آن نبود. اخلاص و صداقت، بالاترین مراتب کمال آدمی است. خوب نیست به نامه آقای شیرازی بپردازیم. اینطور وانمود شد که فشاری وجود داشت. من با توجه به اینکه ایشان هیچ تجربه ای در حوزه شهرسازی نداشت و اصلا امور شهری را نمی شناخت و نمی توانست بازرسی دقیقی از شهرداری انجام دهد، نمی شود کسی در این حوزه ای نه دانش داشته باشد و نه تجربه و بعد بخواهد بازرسی کند. من کسی را منصوب کردم تمام عمر در این حوزه ها مدیر بوده است و در وزارت کشور، مدیرکل بازرسی بود و هم در خارج از کشور دوره های مختلف دیده بود و رشته اش هم مرتبط بود. وقتی من آقای شیرازی را صدا زدم و گفتم بنا دارم شما را تعویض کنم، ولی چون آدم سالمی هستید جای دیگر از شما استفاده می کنم. گفت چند روز به من فرصت بده. گفتم کسی که می آید اطلاعات را به او بدهید. رفت و نامه ای را نوشت و تاریخ را دو روز قبل، پای استعفا خود نوشت و گفت شما تحت فشار دارید استعفا می دهید. تاریخ نامه اش مال 3 روز قبل از صحبت من است. هیچ کس نمی تواند به من برای عزل و نصب مدیران، فشار بیاورد.


خبرنگاری پرسید با توجه به وضعیت فعلی شهر، چه اقداماتی برای افزایش عمران شهری خواهید داشت؟ شهردار تهران در پاسخ گفت: الان در بین پیمانکاران، رغبت برای همکاری با شهرداری کمتر است چون سطح نقدینگی پایین آمده است. با پیمانکاران عمده شهرداری جلسه گذاشته ایم و انشالله در آینده وضعیت بهتر از الان خواهد شد. همچنین اولویت بندی در پروژه ها با در نظر گرفتن میزان پیشرفت آنها صورت می گیرد. هر فصل از الان افتتاحیه هایی را خواهیم داشت ولی با توجه به محدودیت منابع، کار کمی کند خواهد بود. تا سال آینده بیش از 50 کیلومتر خط مترو افتتاح خواهد شد.

توضیحات افشانی، درباره تلاش فرد به ظاهر امنیتی برای سوء استفاده و نفوذ به دفتر او

 در ادامه نشست خبری شهرداری تهران، خبرنگار خبرآنلاین از محمد‌علی افشانی پرسید، چرا شهرداری در مقابل شایعاتی که در فضای مجازی منتشر می شود از جمله مسایلی درباره نفوذ یک فرد در دفتر شهرداری تهران، انتشار لیست انتصابات فامیلی و فیش های حقوقی نجومی با اضافه کاریهای 5-6 میلیونی و تعطیل کاریهای 1 میلیونی و در کل با مبالغ 13-14 میلیون تومانی واکنش درخوری نشان نمی دهد.

افشانی ضمن ارائه توضیح مفصل درباره نفوذ یک فرد در دفتر شهردار گفت: فردی از آبان ماه سال گذشته در شهرداری حضور می یافت و پس از حضور من در شهرداری با تقلید صدای سردار سیف الهی به من زنگ زد که ایشان سردار محمودی است و او را تحویل بگیر. گفتم من محافظ دارم و نیاز به محافظ جدید نیست. حتی در یک نشست مشترک با ناجا، به آنها گفته بود از طرف من آمده و به من هم اینطور نمایاند که از طرف ناجاست، یک ساعت بعد از این نشست، دوباره خود را به نام سردار سیف الهی معرفی کرد و گفت سردار محمودی را تحویل بگیر. به سرتیم حفاظت سردار سیف الهی زنگ زدم گفتم شما با من تماس گرفتید؟ گفتند نه، از زمانی که شما شهردار شدید دیگر با شما حرف نزدیم. همانجا او را به حراست شهرداری معرفی کردم و پس از مدتی بازداشت شد.
شهردار تهران در پاسخ به سئوالات دیگر خبرآنلاین گفت: بارها گفته ام که انتصاب افراد با توجه به شایستگی و توانایی های آنها صورت می گیرد. من شایعات را در فضای مجازی می بینم و به مدیران مربوطه ارجاع می کنم تا پیگیری کنند. مسئله انتصابات اخیر هم در دست پیگیری است.


خبرنگاری پرسید: چرا در دوره شما کارشناسان و مدیران باتجربه شهرداری برکنار و خانه نشین شده اند؟ شهردار تهران گفت: اگر مدیری بیاید و بگوید هر کسی قبل از او آمده، باید تعویض شود، این پذیرفته شده نیست ولی چرخش مدیران را باید در نظر داشت که اگر او دانش، ابتکار عمل و خلاقیت داشت، به کار گرفته بود. مبنا را در تعویض باید سلامتی و توانایی اشخاص بگذاریم. نفرت، همیشه نفرت تولید می کند و محبت، محبت می آورد. مثلا آقای دکتر حناچی سرجای خود نشست.


افشانی درباره سرنوشت بانک شهر هم گفت: من و شهرداران کلانشهرها، اعضای هیات مدیره بانک شهر را به بانک مرکزی معرفی کرده ایم. بانک شهر دارای بحران نیست، البته می توانیم بحرانی و نابودش کنیم ولی می شود آن را اصلاح کرد. اجازه دهید هیات مدیره مستقر شده و مدیرعامل را انتخاب کنند تا به توسعه شهری کمک شود.



4542

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 792807

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 8 =