۹ نفر
۲۷ فروردین ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۰
آیا داعش ساخته و پرداخته ایرانی هاست

سریال حشاشین همزمان با پخش در مصر در ایران هم دیده شد. شاید با یکی دو روز تاخیر اما استقبال از آن حیرت آور بود. تا حدودی البته این میزان از استقبال در بین مخاطبان ایرانی طبیعی بود. از قهرمان یا ضدقهرمان گرفته تا دیگر شخصیت های مشهور سریال و جغرافیای اثر همه و همه مستقیم به ما ایرانی ها مربوط می شد. اصلا این سریال را ما باید می ساختیم و حالا که نساختیم حق غر زدن نداریم که چرا داستانی تحریف شده را به اسم سریال به خورد خلق الله داده اند؟

یعنی توقع داشتیم مصری جماعت بیایند و درباره یکی از فرق شیعه و یکی از جنجالی ترین چهره های تاریخ تشیع یعنی حسن صباح حقیت را معیار قرار دهند؟ اصلا یکی از جذابیت های داستان حسن صباح همان افسانه های بسیاری است که دیگران درباره او ساخته اند. یعنی اگر قرار بود دست اندرکاران این سریال به دنبال حقیقت باشند و فقط به وقایع مستند بسنده کنند شاید این سریال این قدر جذاب از کار درنمی آمد. اما شیطنت مصری ها فقط به افسانه پردازی های مشهور پیرامون حسن صباح محدود نمی شود. آن ها با بی انصافی تمام همه چیزی را که ما امروزه به عنوان فرقه خطرناک داعش می شناسیم به حسن صباح و پیروان او نسبت داده اند. البته که فرقه سازی در همه جای دنیا شباهت های زیادی به هم دارند اما داعش یک پدیده نوظهور خاص دنیای متمدن بود که اگرچه ریشه در گذشته و سلفی گری داشت اما در نوع خودش بی نظیر و بدیل بود تا آن جا که برادران تنی اش یعنی القاعده و طالبان هم پیشش کم می آوردند و به اجبار انکارش می کردند تا مبادا توحش این فرقه ضدانسانی دامان آن ها را لکه دار کند. اصلا القاعده با همه توحشش پیش این جانوران روشنفکر محسوب می شد.

ما حق داریم معترض باشیم که چرا مصری ها جانب انصاف را فرو گذارده اند و از حسن صباح صرفا یک مستبد خونریز متوهم به تصویر کشیده اند آن هم بی هیچ اشاره ای به زمینه و زمانه او. اهل نظر نیک می دانند که هیچ جنبش اجتماعی بی دلیل نیست. آن هایی که به دار و دسته حسن صباح می پیوستند و حاضر بودند جان بر سر آرمان هایشان بگذارند از چه چیز به تنگ آمده بودند؟ در سریال بارها و بارها از زبان حسن صباح کلمه بی عدالتی را می شنویم اما نشانه ای از بی عدالتی مشاهده نمی شود. کارگردان اگرچه سعی داشته به روال معمول فیلم ها و داستان های هالیوودی شخصیتی خاکستری از قهرمان یا ضدقهرمان فیلم به ما نشان بدهد اما موفق نمی شود چرا که در همان آغاز سریال تکلیفش را با خودش و مخاطب مشخص می کند و شخصیتی فاوست گونه از حسن صباح نشان می دهد. شخصیتی که در همان کودکی برای نجات یافتن از یک گودال نه چندان عمیق به شیطان آری می گوید و در عوض دارای قدرتی افسانه ای می شود. سریال کلی گاف تاریخی دارد و سهل انگاری های بسیار در فیلمنامه و بازنمایی تاریخی و چیزهای دیگر. با همه این ها جذاب است و کمتر کسی می تواند از خیر دیدنش بگذرد. برای ما به ویژه جذابیتش مضاعف است چرا که هم خیام دارد، هم خواجه نظام و هم حسن صباح. هم شعر فارسی دارد و هم اصفهان. هم امام محمد غزالی دارد و هم درباره اعتقاداتی سخن می گوید که برای ما بسیار آشناست.

اما مهم ترین درسی که می توان از این سریالِ سراسر مغرضانه گرفت این که: جهان منتظر من و شما نمی ماند. همه دارند کار می کنند و خوب هم کار می کنند. همین ترکیه ای که ما سال ها پیش مسخره اش می کردیم کم کم دارد چیزهایی یاد می گیرد. مصری هایی که روزگاری از روی دست ما مشق می کردند حالا برای ما سریالی در سطح استانداردهای جهانی از حیث تکنیکی می سازند و ما تازه رسیده ایم به مضحکه ای به نام «هفت سر اژدها». روزگاری ما مدعی مبارزه با سلفی گری و القاعده بازی بودیم و کلا ادعایمان این بود که ما منکر تحجر و تجددمآبی هستیم و آمده ایم تا طرحی نو در عالم درافکنیم. حالا نه تنها با طالبان کنار آمده ایم بلکه در جایگاه متهم نشسته ایم و آنان که پدرجد طالبان و القاعده اند و همه این تندروی های اسلام گرایانه از گور آنان بلند می شود شده اند مدعی و علیه ما سریال می سازند و جای شاکی و متهم را عوض می کنند. این روزها جمع کثیری از هم وطنان ما به سینما و اینترنت به چشم وحی منزل نگاه می کنند. تا اطلاع ثانوی بسیاری از آن ها سریال حشاشین را بهترین و معتبرترین سندی می دانند که درباره خاستگاه داعش وجود دارد. چند سال پیش که سخن از پایان داعش به میان آمد آن هایی که عقل بیشتری داشتند گفتند داعش یک طرز تفکر است و به این راحتی ها نمی توان از پایان آن سخن گفت. و باز همان عاقل تر ها گفتند اگر می خواهید داعش را ریشه کن کنید باید کار درست ریشه ای انجام دهید. فعلا که مصری ها با یک سریال خوش ساخت و مغرضانه در این راه از همه پیش افتاده اند. آیا این اتفاق باعث بیداری اهل غفلت خواهد شد؟

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1895287

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۷
    5 3
    حشاشین نزاری شیعه اسماعیلی بودند شما بواسطه حساسیتهای موجود از کلمه شیعه اسماعیلی در این نوشته استفاده نکردی .چگونه آنها را به جعل تاریخ متهم میکنی؟
  • مبارز ..... IR ۱۱:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۷
    4 6
    آقای موسوی باز هم کلی مطلب نوشته و آسمان و ریسمان بهم بافته تا کارهای آنور آبی !!و یا اینور آبی !! را به رخ سازندگان محترم هفت سر اژدها برسد و آنها را مسخره کند !! آقای موسوی اجازه بدهید هرچه قدر دوست دارند کار کنند و بد جوری هم کار کنند و برعلیه ما فیلم و سریال درست کنند . این جماعت مصری و امثال آنها با کدام پیشینه فرهنگی و مبارزاتی می خواهد به جنگ فرهنگ ایرانی بیایند ؟ اذهان فرار مردم جهان مگر می تواند این همه داده های وارونه را حلاجی کند ؟در فرهنگ ایرانی عمل گرایان درست و درمانی مثل فردوسی و سعدی بودند که نتیجه خروجی این بزرگان جان برکفان ایرانی هستند که در کارزارهایی که هیچ کس جرات ورود به آنها را ندارد وارد شده و معادلات منطقه را تغییر داده اند و خواهند داد . با هزاران عرض معذرت که از دیوآر ظاهر ! عبور کردم !! آینده متعلق به عمل گرایان صاحب اراده پولادین هست نه متوهمان .
    • IR ۱۴:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۷
      2 3
      جان کری در جواب وزرای خارجه کشورهای حوزه خلیج فارس که انتقاد کرده بودند که چرا امریکا از ایران حساب می برد ؟ گفته بود کشورهای عربی اگر یک فردی مثل قاسم سلیمانی داشتند از آنها هم حساب می بردیم . عباراتی که نقل قول کردم شاید دقیق نباشد ولی منظور وزیرخارجه آمریکا کاملا واضح است . اگر شخص مورد اشاره کامنت مبارز ایشان باشد کاملا موافقم . عرب های خودفروخته و عادی شوندگان با اسرائیل نمی توانند گلی به سر خودشان بزنند
  • چای دبش IR ۱۳:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۷
    6 2
    جناب موسوی تا اینقدر سوژه هست برای گمراه کردن عوام وخواص مانند آقای ک.ص ودبش و غزه و پسر آقای شمخانی و ارومیه وسکه ودلار و ....چه کسی به فکر رصد مرزهای فرهنگی است.بقول عطار در قحطی نیشابور چند ماه کسی اذان نگفت فهمیدم خدای مردم نان است.باتشکر
    • پدرام IR ۱۷:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۷
      3 0
      ما در طبقه پایین هرم مازلو هستیم ومشکلات فرهنگی راسته کار ملت،فعلا نیست.مثل دوره قبل نیست که این همه لشکر فرهنگی از شهریار تا خانم فروغ وخانم پروین تا فردین تا فیلسوفان بزرگ تا جناب شفیعی کدکنی تا شجریان تا نیما یوشیج تا جلال آل احمد تا سهراب و...تحویل این فلات مظلوم بدهد.باشد تا سده های دیگر اگر مجالی یافت این خاک برکشیده.
  • علی IR ۱۵:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۷
    8 2
    مدعیان ایران قوی رو اصلا نمیشه درک کرد،با اسامی ایرانی بشدت مشکل دارند،اخبار حوادث و ببینید همه قاتلها اسامی ایرانی دارند،تقریبا هیج جشن و مناسبت ایرانی رو برسمیت نمیشناسند با با اکراه و از روی اجبار تحملشون میکنند،تقریبا هیچ فیلمی در مورد هزاران سال تاریخ ایران ساخته نمیشه مگر 1 برش از 1 قسمت از این تاریخ طولانی ،با کمک احتمالی و مدارای بیش از حد الان با طالبان ضد فارسی در افغانستان دارن ریشه این زبون و تو افغانستان خشک میکنن ،تا صبح میتونم نمونه بیارم ،بعد میگن ایران قوی جهت اطلاع این دوستان طبق امار واقعی در خاورمیانه نه آسیا نه جهان در خاورمیانه با 15 16 تا کشور ایران کشور هفتم از نظر اقتصادی و نظامی هست و یکی از پایینترین سطح دستمزدها و به طبع اون سطح زندگیها رو داره جای موضع گرفتن 1 سرچ ساده به زبون فارسی بزنید ببینید وخودتون ببینید کاش واقعا قوی بودیم تو هر زمینه ای استفاده میکردیم از مزایای زندکی در همچون کشوری کاش واقعا دنیا بزرگتر از چیزیه ک ما میبینیم
    • IR ۱۵:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۷
      4 1
      تاریخ تمدن جهان با ایران آغاز شده است این جمله فردیش هگل است . ایران بنا به گواهی تاریخ و در طول تاریخ بد همسایه ترین کشور جهان است . دشمنی بدخواهان با کشورمان در تاریخ همیشه بوده و خواهد بود . نوع عملکرد و تقابل هوشمندانه ما با دشمنان تعیین کننده خواهد بود .
  • علی IR ۱۲:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۲۸
    0 1
    افرین بر شما اقای موسوی بخاطر تحلیل منطقی تان