پایان هفته کم نوسان دلار/ آرامش پس از طوفان!

دلار در حالی هفته را به پایان رساند که در طول این هفت روز، همواره نرخ آن در کانال ۱۴۵ هزار تومانی قرار داشت.

به گزارش خبرآنلاین قیمت دلار در آخرین ساعات روز کاری پنج‌شنبه به ۱۴۵ هزار و ۵۳۰ تومان رسید. در طول روز، نوسان قیمت دلار تنها ۴۰ بود به نحوی که در بالاترین نرخ به ۱۴۵ هزار و ۵۴۰ تومان رسید و در کمترین قیمت ۱۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان.

در نخستین روز کاری هفته، یعنی در روز شنبه ۲۷ دی ماه نرخ هر دلار آمریکا ۱۴۵ هزار و ۵۱۰ تومان بود که در مقایسه با نرخ پایانی هفته به شکل بسیار ناچیزی افزایش یافت. در هفته جاری نرخ دلار اغلب ثبات خود را حفظ کرده بود و در میانه کانال ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تومانی قرار داشت.

ثبات قیمت دلار در هفته‌ای که رو به اتمام است بیش از هر چیز ناشی از نوسانات چشمگیری است که در ماههای گذشته تجربه کرد. قیمت هر دلار آمریکا سه ماه پیش یعنی در نخستین روز آبان ماه ۱۰۸ هزار تومان بود و در طول ۹۰ روز ۳۸ هزار تومان بر قیمت آن افزوده شده است.

بالاترین نرخی که دلار در ایران تجربه کرده مربوط به ۱۸ دی ماه است. درست در میانه ناآرامی‌هایی که کشور را فرا گرفته بود نرخ هر دلار آمریکا به حوالی ۱۴۸ هزار تومان نیز رسید.

پس از شوک ارزی اخیر که با حذف ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی انجام شد، مدافعان این سیاست انتظار ثباتی نسبی و میان مدت در بازار را دارند. چرا که به باور آنها با افزایش نرخ، صاحبان دلار که از پس دادن ارز خود به بخش رسمی اقتصاد خودداری می‌کردند، این بار با انگیزه بیشتری به این اقدام دست بزنند. به این ترتیب عرضه ارز بالا خواهد رفت و مدیریت بهینه‌ای بر بازار حاکم خواهد شد.

با این حال منتقدان نسبتا پرشمار این سیاست با یادآوری شکست‌های متعددی که اقدام به تحمیل شوک ارزی در سالهای گذشته داشته، چنین انتظاراتی را غیرواقعی می‌دانند. آنها با یادآوری شکست این سیاست در دولت سیزدهم که منجر به ثبت رسیدن بالاترین تورم سالهای پس از انقلاب شد، انتظار جهش بالای تورم را دارند. برخی دیگر هم فکر می‌کنند در نهایت دولت مجبور می‌شود دوباره اقدام به تعیین یک نرخ ارز ترجیحی البته این بار با قیمتی چند برابر پیش کند.

۲۲۳۲۲۹

کد مطلب 2172000

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین