یک خبرگزاری عراقی از سفر احمد چلبی به تهران خبرداده و ادعا کرده است که او احتمالا حامل پیامی سری برای ایران است. این سیاستمدار سرشناس عراق پیشتر به اعضای ائتلاف ملی اطلاع داده که امریکا از حمایت خود از مالکی منصرف شده است.

دکتر احمد چلبی، رئیس جریان کنگره ملی و یکی از اعضای بارز ائتلاف ملی عراق به دیگر اعضای ائتلاف ملی ابلاغ کرده است که ایالات متحده امریکا به دلیل حمایت جریان صدر از مالکی و وعده‌هایی که مالکی به جریان صدر داده از حمایت خود از نخست‌وزیری وی منصرف شده است.

به گزارش خبرگزاری الوسط، چلبی این خبر را پس از سفر مخفیانه اش به واشنگتن که چندی پیش انجام داد به اطلاع اعضای ائتلاف ملی رسانده است و گفته می شود احتمالا در سفر به تهران نیز قرار است همین پیام را به مقامات ایرانی برساند.

براساس این گزارش در خبرها آمده بود که مالکی در ازای واگذاری وزارت‌خانه‌های امنیتی به جریان صدر و لغو تحت پیگرد قرار دادن مقتدی صدر، رهبر این جریان حمایت آنها را که 40 کرسی در پارلمان دارند، جلب کرده است. خبر این توافق باعث نگرانی امریکایی‌ها شده و گویا سبب شده تا آنها در حمایت خود از مالکی تجدید نظر کنند.

در همین رابطه گفته می‌شود، توصیه‌های امریکایی‌ها به پیمان کردستانی برای هم‌پیمانی با نوری مالکی نیز متوقف شده و اکنون آنها توصیه‌های عکسی به کردها می‌کنند. با این حال جریان صدر تاکید کرده است که هم‌پیمانی‌اش با دولت قانون هم‌پیمانی‌ای استراتژیک است و امکان شکست آن وجود ندارد.

برغم فشار امریکایی‌ها به مالکی برای شکست هم‌پیمانی با جریان صدر، نوری مالکی به آنها اطلاع داده به هیچ وجه مایل نیست هم‌پیمانی‌اش با صدری‌ها را بشکند. نصار الربیعی، یکی از رهبران فراکسیون جریان صدر در پارلمان عراق در این باره گفت: «به هیچ وجه از حمایت خود از مالکی منصرف نمی‌شویم و با قدرت از نخست‌وزیری مجدد او حمایت می‌کنیم.»

این درحالی است که خبرگزاری نخل نیوز نیز گزارش داد که منابع نزدیک به مجلس اعلای اسلامی عراق اعلام کرده‌اند، سید عمار حکیم از موضع مخالف خود با نخست‌وزیری نوری مالکی کوتاه آمده است.

فهرست العراقیه نیز که دیروز موضعی سرسختانه برای مشارکت در دولت نوری مالکی داشت، اکنون موضع خود را تعدیل کرده و به گفته برخی منابع خبری قصد دارد که در دولتی به ریاست نوری مالکی شرکت کند. ظاهرا العراقیه پذیرفته است که بر سر پست ریاست جمهوری با دولت قانون به مذاکره بنشیند.   

کد خبر 100598

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین