پس از ماه ها اظهارنظرهای متفاوت غرب در خصوص از سرگیری مذاکره با ایران بر سر فعالیت هسته ای کشورمان بالاخره مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا زمانی دقیق را برای مذاکراتی سه روزه پیشنهاد داد.

دو روز پس از آنکه سخنگوی وزارت خارجه کشورمان ضمن تاکید بر آمادگی ایران برای گفت و گو با 1+5 از مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا انتقاد و سولانا را فعال تر خواند، سخنگوی کاترین اشتون در گفت و گو با رسانه ها اعلام کرد که به ایران پیشنهاد داده تا مذاکرات هسته ای را در اواسط ماه نوامبر (اواخر آبان ماه) به مدت سه روز در وین از سر بگیرد.

اشتون که پس از دیدار و مذاکره با هیلاری کیلینتون وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا این تصمیم را رسانه ای کرد از سعید جلیلی دبیر شورای امنیت ملی و رییس هیات مذاکره کننده هسته ای کشورمان خواست تا به این پیشنهاد پاسخ مثبت دهد.

خوش بینی متکی به نتیجه رسیدن مذاکرات
پیش از این منوچهر متکی وزیر امور خارجه کشورمان بارها از آمادگی ایران برای گفت و گو با 1+5 سخن گفته بود. متکی در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه کوبا در پاسخ به خبرنگاران اواخر اکتبر و اوایل نوامبر را زمان مناسبی برای گفتگوهای اتمی با نمایندگان گروه1+5 عنوان کرد و گفت: طرفین در حال رایزنی برای تعیین تاریخ دقیق، سطح و محل این گفتگوها هستند.

وزیر خارجه کشورمان همچنین در حاشیه نشست «دوستان پاکستان» در بروکسل مقر اتحادیه اروپا یک بار دیگر از آمادگی ایران برای از سرگیری گفت و گو بر سر برنامه صلح آمیز هسته ای تاکید کرد.

وی که از لبنان یک راست به بروکسل رفته بود با اشاره به تاریخ اعلام شده از سوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد: به نتیجه بخش بودن مذاکرات آتی جمهوری اسلامی ایران با گروه 1+5 بر سر موضوع هسته ای ایران که قرار است نوامبر سال جاری میلادی در وین برگزار شود خوشبین ام.

واکنش سعید جلیلی به اظهارات اشتون
اما سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی در حاشیه نماز جمعه با بیان اینکه «گفت وگو برای همکاری با ایران تنها گزینه مناسب برای 1+5 است» خاطرنشان کرد :ما همیشه گفته بودیم تنها گزینه مناسب برای 1+5 گفت وگو برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران است. ظرفیت ها و موقعیت ممتاز جمهوری اسلامی ایران که امروز در سطح بین المللی و منطقه غیر قابل انکار است غلط بودن و بی فرجام بودن هر گزینه دیگر را در برابر جمهوری اسلامی ایران رقم می زند.

وی در واکنش به تاخیر غرب برای از سر گیری مذاکره با ایران تصریح کرد: آن ها این امر را در 30 سال گذشته به خوبی تجربه کرده اند و می توانستند حداقل در یک سال گذشته این تجربه را تکرار نکنند و این هزینه را نپردازند. به هر حال هر گزینه ای به جز اعتراف به حقوق و ظرفیت های جمهوری اسلامی ایران و گفت وگو، برای آنان بی فرجام خواهد بود.

دبیر شورای عالی امنیت ملی در ادامه به نامه ای اشاره کرد که خطاب به مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشت و گفت: ما در نامه ای که برای خانم اشتون فرستادیم، گفتیم بحث هایی مثل راهبرد دو مسیره غلط و بی فرجام است و از آنها خواسته بودیم به جای مسیرهای بی نتیجه به گفت وگو بر مبنای منطق برگردند.

جلیلی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران برمبنای مفاد نامه ای که برای اشتون فرستاده است از بازگشت آنها به گفت وگو و رها کردن گزینه های بی فرجام دیگر استقبال می کند.

وی افزود: روند پر هزینه و بی نتیجه گذشته باید برای آنها تجربه ای باشد که با احترام به حقوق ملت ایران و اعتراف به ظرفیت های ممتاز جمهوری اسلامی ایران، درک کنند گفت وگو برای همکاری تنها گزینه ممکن و یک فرصت برای آنهاست.

محور گفت و گو با 1+5 بسته پیشنهادی ایران
رامین مهمانپرست در نشت خبری هفته گذشته خود با رسانه ها از تاریخ «اواخر اکتبر یا اوایل نوامبر» به عنوان زمان مناسب مذاکره اشاره و گفته بود: اگر طرف مقابل ما علاقه‌مند به مذاکرات باشد باید تحرک و جدیت بیش‌تری داشته باشد تا این مساله به مرحله‌ی اجرایی شدن برسد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران در این نشست خبری از محور مذاکره احتمالی ایران با کشورهای عضو گروه 1+5 سخن گفت و تاکید کرد: موضوع مذاکرات با گروه 1+5 که در نشست ژنو 2 مطرح شد، بسته‌ی پیشنهادی ایران خواهد بود.

وی گفته بود: در نشست‌های ژنو دو بسته پیشنهاد شد؛ یک بسته را طرف مقابل پیشنهاد کرد و بسته‌ای را نیز ایران. معتقدیم بسته‌ی پیشنهادی ایران می‌تواند محور مذاکرات قرار گیرد یا حداقل از مشترکات دو بسته‌ پیشنهادی می‌توان مذاکرات را آغاز کرد.

کد خبر 100628

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • قانع IR ۰۵:۴۱ - ۱۳۸۹/۰۷/۲۵
    0 0
    خداوكيلي كاري كنيد اين بسته ها فشار اقتصاديش روي سر مردم فهيم وبي توقع وصبور وزحمتكش سراسر ايران نباشه.هرچي انتظارات اين مردم رو برآورده كنيد دولتي مستحكم تر و پويا تر خواهيم داشت ومردم ما خوب ميفهمند.