پس از انتشار خبری در خبرگزاری فارس درباره انتقاد حجت الاسلام رحیمیان از محمد علی زم و ساخت فیلم دموکراسی تو روز روشن، محمد علی زم با انتشار یادداشتی به این سخنان واکنش نشان داد.

به گزارش فارس، بخشی از یادداشت زم که برای رسانه‌ها ارسال شده، به شرح زیر است:

مدیر عامل محترم خبرگزاری فارس

با سلام؛ نظر باین که مطالبی به نقل از آقای رحیمیان نماینده مقام معظم رهبری در بنیاد شهید و امور ایثارگران در رابطه با فیلم دموکراسی تو (در) روز روشن و علیه این جانب طی خبر شماره8907160075 در مورخ 17/7/89 در گروه فرهنگی آن خبرگزاری درج گردیده است، حسب قانون مطبوعات دستور فرمائید پاسخ بنیان فرهنگ و هنر ایرانیان نسبت به فرموده مشارالیه را در همان صفحات و همان گروه مربوطه درج نمایند.

محمد علی زم

این که روحانی در فضل و قامت حجت الاسلام آقای رحیمیان متصف به نمایندگی مقام معظم رهبری "مدظله العالی" و با سابقة دو دهه افتخار خدمت در بنیاد شهید، زبان سینما را نفهمد و فیلم و سینما را نشناسد و از هنر و ادبیات چیزی نداند، جای نقد، ایراد و عجبی نیست و امثال ایشان در کسوت روحانیت فراوان بوده و هستند که یا چون سینما را از اساس ملعبه شیطان دانسته و یا آن که شأن علمی و حرمت لباس پیامبری خود را اجلی از ورود به عرصه های سخیف و کثیفی! چون سینما می دانند، عامداً از ورود به عرصه سینما و هنر دور مانده باشند اما اگر روحانی خصوصاً در قد مدعای ایشان به دلیل کثرت مشاغل دنیوی یا اخروی!

این مقدار از روح قرآن و روایات حضرات معصومین علیهم السلام دور مانده باشد جای شگفتی و تّعجب دارد .حجت الاسلام رحیمیان در سخنرانی خود چنین بیان داشته اند: " در این سالها به نام دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت فجایعی رخ داده است ، آن شیخ که نمی دانم چه صفتی را باید برای او به کار برد - آقای زم را می گویم که مسئول سابق حوزه هنری سازمان تبلیغات بود- در سال گذشته فیلمی ارائه داد به نام "دموکراسی در روز روشن "که به صراحت مسئله ایثار و شهادت را زیر سئوال برد و لجن پراکنی کرد، این فیلم یکی از کثیف ترین و زشت ترین فیلم هایی بود که به اساس بنیاد شهید و امور ایثارگران توهین کرد " هر کس که از اندک معرفت دینی بر خودار، حامل عقل، بهره مند از اندیشه و دارای فکر باشد وقتی فیلم "دموکراسی تو روز روشن " را ببیند ژانر فیلم را مذهبی دانسته و منکر قدرت تأثیرگذاری بینش و مضمون دینی حاکم بر فیلم نخواهد بود و من در شگفت از این که چرا باید روحانی چون ایشان از حداقل فهم موضوعات مذهبی در یک فیلم عاجز باشد!

اگر قضاوت و گفته های ایشان راجع به این فیلم برآمده از شنیده هایشان باشد ( از این جهت که اکران سینمایی و انتشار نسخة نمایش خانگی در همین سه، چهار ماه اخیر بوده است و نه آن چنان که ایشان گفته اند سال گذشته پس احتمالاً فیلم را ندیده اند، آن چنان که گفته هایشان در همان سخنرانی دربارة برخی فیلم های دیگر و جشن خانه سینما را نمی توان بر آمده از شنیده هایشان ندانست) نباید این سخنان را بر آمده از اندیشه و علم دینی، فکر صائب اجتماعی، ایمان جانسوز انقلابی و بینش صحیح سیاسی ایشان دانست و در شرایطی که هنوز گرد سخنان معطر رهبر معظم انقلاب مبنی بر حفظ وحدت به عنوان ضروری ترین نیاز ملی و اجتماعی امروز ما ایرانیان بر زمین ننشسته است چگونه کسی در جلوت نمایندگی ایشان، باید به چنین تحریکات و ایجاد اشوب های اجتماعی مبادرت ورزد و چرا باید از خانوادة معظم شهدا و ایثارگران که به فرموده امام راحل گل سر سبد ملت ما بوده و هستند در جهت نا یافته های علمی و نافهمیده های عقلانی و یا هوس های سیاسی خود استفاده چماقی و کلنگی کند و آنان را به "حرکت و تجمع و تخریب خانه فساد (خانه سینما) بر سر افراد آن" دعوت کند!

آقای رحیمیان! که فیلم دموکراسی تو روز روشن را دیده و یا ندیده اید و اگر دیده اید ، آنرا نفهمیده و یا بد فهمیده اید و حتی اسم فیلم و زمان ارائه آن را درست نگفته اید! به اشاره می گویم که یک سوم آیات قرآن ، مربوط به جهان پس از مرگ آدمی و طبیعت است در این فیلم از روح و مضمون حدود 170 آیه از آیات کریمه الهی مربوط به معاد و نیز حدود 400 حدیث از گفتار پیامبر و معصومین علیهم السلام استفاده شده است.

این فیلم برای همة اقشار سنی و خانواده هایی که علاقمند به رعایت آموزه های اخلاقی و پایبند به معارف دینی هستند و دنیا را مقدمه و ذخیرة آخرت خود می پندارند و برای اعمال ، نیّات و گفتار دنیایی خود حساب و کتاب اخروی قائلند و در تلاش برای دست یابی به روشنی های تازه ای برای خوب زندگی کردن و زندگی خوب داشتن می باشند و خود را نیازمند رهایی از تاریکی های نفسانی خود می دانند و برای آنانی که ، برای دانستن راز غریبه ها و رمز آشناها در دربار حضرت ربوبی راهی جز "توسل به ظاهر شریعت" و "توصل به باطن حقیقت" و سیر و صیرورت در مسیر کمال معنوی نمی جویند و بالاخره برای آنان که در لوای کسوت مذهب ، ظاهر سازی دینی و شعار معنویت خواهی در پی تکسب امور دنیوی و اکتساب سهمیه های مادی نیستند ... ساخته شده است برای آنان که با دیدن فیلم، رهایی را در رها شدن از چشمان بسته ، قلب های خسته و عقلهای نشسته در جهل ، خرافه و عصیّبت های مذهبی و سیاسی و ارتجاع و انجماد و انسداد دینی ... جستجو می کنند . جناب رحیمیان !1- فحش و ناسزا گویی حتی نسبت به کفّار هم در نزد خداوند تبارک و تعالی همواره مذموم و در خلق او هم هیچگاه محبوب و محبوبیت آور نبوده است ، شما (مؤمنان ) دشنام به آن که غیر خدا را می خوانند ندهید ... انعام آیه 108

مضاف بر آن که مردم از روحانیت خصوصاً آنها که خود را شبیه بزرگان می نمایانند و ذیل ساحت ایشان بودن را همة وجیزة و افتخارخود می پندارند انتظار ادبیات فاخر ، متین ، مزّین به حقیقت و آمیختة با عدالت دارند ، راستی به تفاوت ادبیات عصیبت آلود خود با مردم ، با شیوة خدای رحمان که رسولش را موظف به اجرای آن کرده است تاکنون تأملی داشته اید؟ آنجا که می فرماید: ای رسول ما ، خلق را به حکمت و برهان و موعظة نیکو به راه خدا دعوت کن و با بهترین طریق و استدلال -با اهل جدل- مناظره کن -وظیفة تو بیش از این نیست- که البته خدا - عاقبت حال- کسی که از راه او گمراه شده و آنکه هدایت یافته است را بهتر می داند -سورة نحل آیه 125-

جناب عالی در دو دهه گذشته همواره نسبت به آثار فرهنگی و هنری حتی نسبت به نمونه های انقلابی و اسلامی آن برخورد تند داشته اید ، آیا بهتر نبود با بودجه های هزار میلیاردی ، موقعیت ، قدرت و مزیت های قانونی که در اختیار و با احساس رسالت فرهنگی که نسبت به اعلای مقام شهادت ، ایثارگری و جانبازی در راه دین داشته اید ، حداقل های مطلوب خویش در عرصه های سینما ، تئاتر ، موسیقی ، نقاشی ، ... را تولید کرده و بجای مبهم گویی و برخورد افراطی با نیروهای انقلاب در عرصة فرهنگ و نفی و طرد آثار هنری و شخصیت ایشان که عمدتاً خوشامد دشمنان فرهنگ و دین و ملت را درپی داشته است ، به ایجاب توان ، اثبات تقوا و احسان فرهنگی خود مبادرت می کردید؟ آیا باور ندارید که :همانا خداوند یار و یاور متقیان و نیکوکاران جهان است (سورة نحل 128) در مقام کار ایجابی ، آیا جناب عالی همان آقای رحیمیان سردبیر مجله پاسدار اسلام که این مجله را از تیراژ یک میلیونی به تعطیلی کشانده است نیستید؟

راستی در بخش های هنری ، سینمایی ، انتشارات ، مطبوعات ، موزه داری ... با آن همه امکانات مادی و مالی و فرصت های قانونی بنیاد شهید در زمان مدیریت بیست ساله شما چه اتفاق مثبت و تأثیر گذاری افتاده است ؟

 

کد خبر 101132

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد مهدی زارع IR ۱۴:۱۶ - ۱۳۸۹/۰۷/۲۵
    0 0
    درود بر زم بزرگ
  • بدون نام IR ۰۵:۱۸ - ۱۳۸۹/۰۷/۲۶
    0 0
    آقاي زم درود به شرفت . حرف دل خانواده شهدا و جانبازان را زديد .اقاي رحيميان لطفا بروند به مشكلات اساسي ديگري بپردازند !!
  • سیا فلفلی IR ۰۵:۲۲ - ۱۳۸۹/۰۷/۲۶
    0 0
    زم زم دوست داریم
  • بدون نام IR ۰۶:۰۷ - ۱۳۸۹/۰۷/۲۶
    0 0
    و خداوند توجیه را آفرید؟؟ چرا شخصیتی که مسلمان و سپاهی محسوب می شود را برای تمسخر انتخاب کردید با این انتخاب می خواستید چه بگویید؟؟ جز اینکه مسلمانی نایاب است؟؟ چیز نایاب را چرا باید دنبالش رفت؟؟ وقتی کسانی که روز و شب قرآن می خوانند نمی توانند مسلمان باشند پس چرا از جوان انتظار دارید که به سمت هنر انحرافی غرب نرود؟؟ چرا به سمت گناه نرود؟؟ این فیلم شما چند نفر را به سمت تدین کشاند؟؟ چند نفر را از متدینین بی زار کرد؟؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین