۰ نفر
۲۷ مهر ۱۳۸۹ - ۰۵:۲۶

فارس: پایگاه خبری حرمین عربستان در مقاله‌ای به شکاف روزافزون و آشکار بین حاکمان آل سعود پرداخته و نوشت: کشورهای قدرتمند و ثروتمند از این چند حزبی در نظام حاکم بهره برده و کشور را به تاراج می‌برند.

به گزارش پایگاه خبری "حرمین " در مقاله‌ای به قلم "حسناوی " کارشناس مسائل سیاسی عربستان نوشت: شکاف میان حاکمان سعودی روز به روز بیشتر و آشکارتر می‌شود، حکومت آل‌سعود که حقوق مردم جامعه و تشکیل احزاب سیاسی را به رسمیت نمی‌شناسد خود به دلیل عوامل داخلی خاصی یا عواملی خارجی برخاسته از شرایط و فشارهای جهانی به دو حزب منفک شده است.


مرکز حرمین در ادامه نوشت: یکی از دو حزب نظام حاکم تلاش می‌کند خود را نماد پیشرفت و توسعه نشان دهد چون الفبای اصلاحات را پایه‌ریزی کرده اگر چه که این اصلاحات را به طور دقیق و شفافی اجرا نکرده است و حزبی دیگر گفتمان ارتجاعی، کهن و سنتی را تصویب کرده و بر آن تاکید دارد.

حزب نخست چهره‌های بزرگ و ارشدی را در خود جای داده است که برخی از آنها بر میراثی تاریخی تکیه دارند و مشتاقند با این اعتبار نشان دهند که به روز و پیشرفته هستند و عده‌ای از این حزب که اعتبار و سابقه‌ای مترقی ندارند اما با این مجموعه وصلت کرده‌اند و خود را به دلیل با تجربه بودن و سن بالا از رهبران این حزب می‌دانند.


در ادامه این مقاله آمده است: حزب مترقی نظام حاکم بیشتر از اینکه در داخل خود را نشان دهد در خارج ابراز وجود می‌کند گویی در مبارزه‌ای انتخاباتی وارد شده و به دنبال به دست آوردن آرای خوانندگان یک مجله است و اعضای این حزب به حساب خود گفتمان میانه‌رو را تایید دارند و قصد ایجاد اصلاحات مسالمت آمیز و مناسب با جامعه سعودی را دارند.


به نوشته نویسنده این مقاله، مناقشه بین حزب مترقی و حزب ارتجاعی مهم‌ترین تحولاتی است که آینده عربستان را در چند سال آتی رقم می‌زند.


پایگاه حرمین تاکید کرد راهبرد حزب به اصطلاح مترقی جلب توجه افکار عمومی جهان به سوی خود برای حمایت از این طیف مشخص در داخل است به گونه‌ای که با سر دادن شعارهای آزادی و دموکراسی کشورهای غربی را فریب می‌دهند اما حزب دیگر به دنبال جذب طیف‌های سنتی داخل به سمت خود است که سرنوشت آنها به سرنوشت این حزب مرتبط است و این حزب هر زمان که نسیم تغییر وزیدن بگیرد به استفاده از تجربیات تاریخی آل سعود پناه می‌برد.


چند حزبی بودن حاکمان آل سعود تاثیرات منفی بسیاری بر جامعه سعودی داشته و خواهد داشت و متاسفانه به دلیل اینکه نهادهای مهمی برای تشکیل فراکسیون و حزب و ارائه نظرات در این جامعه وجود ندارد مردم درگیر مسائل متفرقه می‌شوند و جامعه‌ منزوی باقی می‌ماند و کشورهای قدرتمند و ثروتمند از طریق نظامی و اقتصادی آن را به تاراج می‌برد به همین جهت است که حزب نخست تهدید می‌کند هشدار می‌دهد و به زندان می‌افکند و شکنجه می‌کند و دوم رشوه‌های بسیار می‌دهد تا به آن وفادار باشند.

کد خبر 101608

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • نبی IR ۰۶:۰۸ - ۱۳۸۹/۰۷/۲۷
    0 0
    دیروزودداره اما سوخت و سوز نداره

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین