۰ نفر
۲۷ مهر ۱۳۸۹ - ۱۰:۳۶

محمد بهزاد

وزارت نیرو اکنون عزم خود را جزم کرده است تا تلفات شبکه برق کشور را کاهش داده و از سوی دیگر، راندمان را نیز بالا برد.براساس هدف گذاری های انجام شده،همه دست اندرکاران در وزارت نیرو و ذی نفعان در بخش خصوصی، دست به دست هم خواهند داد تا هدررفت شبکه برق کشور را تقلیل دهند.

حتی برنامه ریزی ها به نحوی صورت گرفته است که بتوان با ارایه سهام به پیمانکاران، آنها را به سمت انجام اصلاحات در شبکه و در نهایت کاهش تلفات سوق داد و آنها را به نحوی به این سمت و سو هدایت کرد که به جای پرداخت مبلغ سهام خریداری شده،به کمک وزارت نیرو بیایند تا هدر رفت را به میزان قابل قبول و استانداردی برسانند.

سال گذشته وزارت نیرو بیش از یک درصد راندمان را بالا برده است.در مورد شبکه نیز در سال گذشته موفق شده ایم که مجموع انتقال و توزیع را کاهش دهیم.

این در حالی است که آخرین راندمان شبکه 8/17 درصد در پایان سال 88 بوده است.ضمن اینکه در دو سال اخیر، اقدامات جدی برای کاهش تلفات به عمل آمده است.

هم اکنون هدررفت شبکه برق کشور حدود 5/17 درصد است که ظرف 5 سال آتی باید به 14 درصد برسد.البته استاندارد افت شبکه در شبکه ای مثل ایران،10 تا 11 درصد است و باید اقدامات اساسی در این زمینه صورت گیرد،البته برنامه ریزی های جدی در این زمینه صورت گرفته است.

از سوی دیگر، شاید بالا بردن راندمان نیروگاه ها را نیز بتوان به نوعی کاهش هدررفت عنوان کرد.بحث راندمان در نیروگاه ها،یکی از مسائل مهم است.

خوشبختانه با اقدامات خوبی که انجام ده است،راندمان نیروگاه های حرارتی کشور در پایان سال گذشته به 6/37 درصد رسیده است و در کل، متوسط راندمان نیروگاه ها از مرز 38 درصد عبور کرده است.این عدد خوبی در دنیا است و حتی نشان می دهد که راندمان نیروگاه ها در ایران بیش از برخی کشورهای پیشرفته از جمله ژاپن است.

در این میان همچنین وزارت نیرو متعهد شده ظرف 5 سال آینده ،راندمان نیروگاه ها را به 45 درصد برساند.

براین اساس باید برای تمام نیروگاه های گازی بخش بخار را نصب کنیم،ضمن اینکه احداث 17 هزار مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی و 3 هزار مگاوات نیروگاه های دی جی به روش تولید همزمان برق و حرارت نیز در دستور کار است.

از سویی دیگر،تمامی نیروگاه هایی که وارد مدار می شود نیز باید به روش سیکل ترکیبی احداث شود.

این در حالی است که نیروگاه های CHP حتی راندمانی بالاتر از 80 درصد دارد و البته کار بسیار سنگینی است و سرمایه گذاری بالایی می خواهد؛ به هر حال وزارت نیرو امیدوار است که به این برنامه عمل شود.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی

کد خبر 101668

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین