رویایی صادق در آستانه خیمه فاطمه

برنامه «روز از نو» در ادامه مباحث خود در بخش معرفی کتاب، امروز چهارشنبه به معرفی کتاب «سقای آب و ادب» نوشته سید مهدی شجاعی پرداخت.

مختارپور در ابتدای این برنامه به شخصیت حضرت ابوالفضل­العباس(ع) پرداخته و گفت: در میان شخصیت­های بزرگ دینی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی؛ برخی شخصیت­ها به منطقه، سرزمین، دوره تاریخی و یا حتی پیروان مکتب خاصی اختصاص دارند. اما در این میان هستند شخصیت­هایی که آوازه نیک نامی، اخلاق، شجاعت، فداکاری و جانبازی­شان از چنین دایره­های محدودی می­گذرد و سرزمین­ها، تاریخ و حتی پیروان ادیان دیگر را در بر می گیرند. عباس بن­علی­حضرت­ابوالفضل(ع) از زمره این شخصیت-هاست.

وی با تاسف ادامه داد: در بزرگترین لغت نامه­ای که به زبان فارسی نوشته شده فقط سه سطر کوتاه در باره این شخصیت آمده و در بزرگترین دایرة­المعارف فارسی هیچ مدخلی به ایشان اختصاص ندارد و فقط ذیل موضوع کربلا اشاره شده که از شهدای آن واقعه، عباس­بن­علی(ع) بود. در بزرگترین فرهنگ لغت فارسی فقط دو سطر در مورد ایشان آمده است و این وضعی است که بعضی از آثار فرهنگی و ادبی ما دارند.

وی در ادامه با گذر از این تاسف و دادن بشارتی نو به مخاطبان عنوان کرد: در روزهای اخیر کتابی به نام «سقای آب و ادب» منتشر شده که نویسنده این کتاب سید مهدی شجاعی است که تا کنون بیش از صد و بیست جلد کتاب از این نویسنده توانا، هنرمند، خوش قلم و دقیق منتشر شده است.

مختارپور در ادامه به فهرستی از کتاب­های منتشر شده شجاعی اشاره کرد: «کشتی پهلو گرفته»، «کتاب دست دعا، چشم امید» و «پدر عشق پسر».

وی همچنین با اشاره به آمار بالای چاپ آثار شجاعی، افزود: این کتاب­ها با دقت، تحقیق، علاقه، اخلاص و با قلمی هنرمندانه و مطابق با خواستهٔ نسل جوان نگاشته شده­اند.

وی در ادامه به مقایسه این کتاب و سایر کتاب­های این حوزه پرداخت و در مورد کتاب توضیح داد: «سقای آب و ادب» توسط انتشارات نیستان، در 264 صفحه و به زبان داشتانی نوشته شده است.

همچنین مختارپور درخصوص تم داستانی کتاب گفت: این به این معنا نسیت که کتاب مبتنی بر منابع نیست. آنچه از منابع و مراجع در اختیار نویسنده بوده به آن­ها اشاره کرده و در آخر داستان آورده است. چون در داستان رسم نیست در همان صفحه پا ورقی بزنند.

وی درباره محتوای کتاب نیز گفت: این کتاب ده فصل است و هر فصل به یک موضوع اختصاص دارد. تمام فصول، با نام مبارک عباس(ع) همراه است: «عباس علی»، «عباس ام­البنین»، «عباس زینب»، «عباس ادب»، «عباس عباس» و مهمترین و طولانی ترین فصل این کتاب «عباس فرشتگان» که بیش از 100 صفحه است و در آن راوی داستان، فرشتگان آسمانی هستند.

مختارپور در ادامه گفت: همان طور که در مقدمه و انتهای کتاب اشاره شده، بخشی از این کتاب بر اساس تخیل نویسنده که البته مبتنی بر منابع می­باشد.

وی در ادامه با ارائه شرحی اجمالی از زندگی آن حضرت، به خوانش سطرهایی از کتاب مذکور پرداخت:

«راستی مادر چه وسواس و عتاب و خطابی داشت برای وظیفه در قبال حسین. سی سال پیش بود یا بیست و نه سال؟ من پنج ساله بودم یا چهار ساله؟ می­خواستم بخوابم و مادر در کنار بسترم نشسته بود مثل همیشه برایم شعر می­خواند. من بی­مقدمه پرسیدم: مادر! چطور شد شما همسر پدر شدید؟ پدری که امیرالمؤمنین است و وصی خاتم­المرسلین است؟ مادر شروع کرد به قصه گفتن؛ قصهٔ وصلت با پدر. و من به جای اینکه بخوابم لحظه لحظه بیدارتر می­شدم. باغی سرسبز و خرم و با طراوت بود با درختانی انبوه و سرشار از میوه و شاخه­هایی تو به تو.»

«ام البنین خوابی دیده قبل از ازدواج. جایی که من نشسته بودم از کنارم نهری زیبا و زلال و گوارا می­گذشت. به آسمان نگاه کردم. چقدر زیبا و دوست­داشتنی در کار درخشش بود و انبوهی از ستارگان در اطرافش پرتوافشانی می­کردند و من به آسمان می­اندیشیدم که چگونه بدون ستون افراشته شده است و به قدرت و عظمت خداوند که این زیبایی را خلق کرده است. ناگهان دیدم که ماه از آسمان جدا شد. آرام و خرامان فرود آمد و در دامان من نشست و به دنبال آن سه ستاره از آسمان جدا شدند و فرود آمدند و در دامان من، به دور ماه حلقه زدند و من غرق در حیرت و شگفتی بودم که از هاتفی شنیدم:

بشارت باد بر تو ای فاطمه! که یک ماه و سه ستاره از دامان تو پدید می­آیند که پدرشان سرور و مولای خلایق، بعد از رسول الله است.

وقتی که من این رؤیا را برای مادرم می­گفتم، پدر در آستانه خیمه ایستاده بود و ما او را نمی­دیدیم. مادرم موهای مرا شانه می­کرد و در اندیشه بود که چه می­تواند باشد تعبیر این رؤیای شیرین.

بر دلش گذشت و گفت: تو با برترین خلق عالم امکان، بعد از رسول الله، ازدواج می­کنی و حاصلش چهار پسر خواهد بود: اولی همچو ماه و سه دیگر چون ستاره و نمی­دانم که مادر، خود چقدر یقین داشت به این تعبیر.

پدر گفت: حرف­هایتان را شنیدم. رؤیای تو صادق است دخترم! و شاهدش اکنون در خیمه من نشسته است.

سه روز بود که عقیل، برادر علی­بن­ابیطالب مهمان پدر بود و ما که رسم نداریم تا سه روز از مهمان بپرسیم که به چه منظور آمده است، پدر هیچ سؤالی از او نکرده بود».

در پایان مختارپور ضمن ابراز امیدواری گفت: با خواندن آن علاوه بر خواندن یک متن داستانی زیبا به معرفتی گسترده و عمیق از شخصیت گرانقدر و محبوب مردم دنیا یعنی حضرت ابوالفضل، عباس­بن­علی(ع)، آشنا شویم.

کد خبر 103728

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار