واحدمرکزی خبر: سه تن از رهبران طالبان دو هفته پیش در تلاش برای تضعیف یک شبکه مرتبط با القاعده که در منطقه مرزی با پاکستان مستقر است به صورت محرمانه با رئیس جمهور افغانستان دیدار کردند.

 یکی از مقامات سابق افغانستان اعلام کرد در این نشست که در کابل برگزار شد استاندار سابق تحت پیگرد طالبان و یکی از جنگجویان دربند طالبان که از پیشاور به کابل منتقل شد حضور داشتند. این مقام افغان گفت این مذاکرات مستقیما به تلاش های دولت افغانستان برای میانجی گری صلح با طالبان و یافتن راه حلی سیاسی برای این ستیزه جویی ارتباط نداشت بلکه بخشی از تلاش ها برای تضعیف شبکه حقانی بود. یکی از مقامات غربی که خواست نامش فاش نشود برگزاری نشستی میان کرزای و جنگجویان طالبان را تایید کرد اما از جزئیات کامل آن یا اسامی همه شرکت کنندگان در این نشست اطلاعی نداشت. گفته می شود شبکه حقانی تحت رهبری جلال الدین حقانی مسئول اکثر حملات علیه نیروهای آمریکایی در شرق افغانستان است.

این شبکه به دلیل بیماری رهبرش تحت کنترل سراج الدین پسر وی فعالیت می کند.

این شبکه یکی از اهداف نظامی مهم آمریکا است.

شبکه حقانی با القاعده ارتباط دارد و گمان می رود ایمن الظواهری فرد دوم القاعده در مخفی گاههای این شبکه پنهان شده باشد.

تضعیف این شبکه فشارها را از نیروهای آمریکایی بر می دارد و تلاش های کرزای را برای میانجی گری صلح با طالبان در بخش هایی از این کشور تقویت می کند. این مقام افغان اعلام کرد رهبران طالبان که با کرزای ملاقات کرده اند عبارتند از: مولوی عبدالکبیر، استاندار استان ننگرهار در شرق افغانستان در دوران حکومت طالبان و رئیس کنونی شورای پیشاور طالبان، صدر اعظم معاون وی در رژیم طالبان و انور الحق مجاهد رهبر جنگجوی شرق افغانستان که به دلیل کمک به فرار اسامه بن لادن رهبر شبکه القاعده پس از حمله آمریکا در سال دو هزار و یک برای خود اعتباری کسب کرد. به گزارش اسوشیتدپرس از کابل، آنها دو شب در کابل بودند.

کبیر در فهرست افراد مهم تحت پیگرد آمریکا قرار دارد.

کبیر و مجاهد پیش از بازگشت به پیشاور در هتلی در کابل که تحت تدابیر شدید امنیتی بود اقامت کردند.

آمریکا اوائل این ماه از اقداماتی برای تسهیل سفر برخی از مقامات طالبان به کابل خبر داده اما جزئیاتی را در این خصوص بیان نکرده بود.

ارتش پاکستان هنوز هیچ اظهار نظری درباره این گزارش ها نکرده است. این مقام سابق افغان که به دلیل رابطه اش با دولت و طالبان خواست نامش فاش نشود ملاقات کبیر و دستیاران وی را با کرزای تماس هایی در سطح متوسط توصیف کرد چرا که آنها نفوذ چندانی بر شوراهای وزیرستان و کویته ندارند. این شوراها رهبر اکثریت جنگجویان طالبان را در افغانستان برمی گزینند و ملا محمد عمر رهبر یک چشم متعصب طالبان بر کار این دو شورا نظارت دارد. شبکه حقانی در منطقه قبیله ای وزیرستان شمالی پاکستان، خوست، پکتیا و پکتیکا استان های شرقی افغانستان مستقرند.

اکثریت ساکنان این استان ها پشتون هستند که گروه نژادی اکثریت در افغانستان به شمار می روند.

این گروه جبهه اصلی طالبان را تشکیل می دهد.

اما در افغانستان که قدرت و توان بر اساس نفوذ قبیله ای سنجیده می شود واشنگتن و کابل به دنبال تحکیم موضع کبیر در قبیله قدرتمند و حاکم زادران در شرق افغانستان هستند.

کبیر و حقانی هردو متعلق به این قبیله هستند. این مقام افغان گفت واشنگتن و کرزای در تلاش برای تضعیف قدرت حقانی در این قبیله از طریق مطرح کردن نام کبیر و ایجاد دو دستگی در وفاداری قبیله ای هستند. کرزای در تلاش برای آشتی با طالبان شورای عالی صلح هفتاد نفره ای را تشکیل داده است و به دنبال راه حل سیاسی برای این ستیزه جویی است.

طالبان مشارکت نمایندگانش را در این گفتگوها تکذیب می کند. به رغم انکار کبیر از شرکت در این گفتگوها در پایگاه اینترنتی طالبان، اسوشیتدپرس به استناد تاییده چهار مقام مستقل غرب و مقامات افغان اعلام کرد کبیر در نشست ها با دولت کابل شرکت کرده است. این مقام سابق افغان تاکید کرد با اینکه کبیر در سلسله مراتب فرماندهی طالبان به عنوان استاندار ننگرهار و معاون نخست وزیر فردی قدرتمند به حساب می آید اما شورای پیشاور نفوذ کمی بر شوراهای قوی تر جنوب افغانستان دارد که تصمیم های نظامی را اتخاذ می کنند.

مجاهد پسر مولوی یونس خالص است که سازمان حزب الاسلامی خالص، شاخه ای از سازمان حزب الاسلامی تحت رهبری گلبدالدین حکمتیار بنیان نهاد اما ملا صدر اعظم یک نقش آفرین مهم در جنبش طالبان به حساب نمی آید. ارسلان رحمانی یکی از اعضای سابق طالبان که هم اکنون در کمیسیون صلح تازه تاسیس شده کرزای حضور دارد گفت دولت افغانستان از پاکستان خواسته است سی و یک مظنون طالبان را از بازداشتگاههای این کشور به افغانستان منتقل کند.

کد خبر 104659

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین