در ادامه بررسی فصل علم و فناوری لایحه برنامه پنجم، نمایندگان دولت را مکلف به حمایت‎های مادی و معنوی از نخبگان کردند.

به گزارش خبرآنلاین، بر اساس ماده 22لایحه برنامه پنجم، دولت مکلف شد به منظور گسترش حمایت‌های هدفمند، مادی و معنوی از نخبگان و نوآوران علمی و فرهنگی، اقداماتی همچون حمایت از تجاری‌سازی دستاوردهای آنان، رفع دغدغه خطرپذیری مالی، برقراری بیمه تامین اجتماعی برای آنان و اعطای حمایت‌های مالی و بورس تحصیلی را به عمل آورد.

ارتقای منزلت اجتماعی نخبگان از طریق فرهنگ‌سازی و همچنین تسهیل در ارتقای تحصیلی و ورود به رشته‌های تحصیلی مورد علاقه در دوره‌های قبل از دانشگاه و پس از ورود به دانشگاه از جمله این مصوبات بود که با انتقاد علی مطهری مواجه شد. نماینده تهران بر این باور بود که نخبگان باید از شرایط برابر با دیگر مردم برای ورود به دانشگاه برخوردار باشند و اگر نخبه هستند، خودشان در رشته‏ای که لیاقتش را دارند، در کنکور شرکت کرده و پذیرفته شوند.

حمایت‌های مالی و بورس تحصیلی را از طریق وزارتخانه‌های علوم، بهداشت و بنیاد ملی نخبگان و نوآوران علمی و فناوری نیز از جمله مصوبات مجلس بود. بر این اساس حمایت از تجاری‌سازی دستاوردهای آنان و رفع دغدغه خطرپذیری مالی در انجام مراحل پژوهشی و امور نوآورانه از دیگر مصوباتی بود که دولت را مکلف کرد موارد گفته شده را در دستور کار خود قرار دهد.

برقراری بیمه تامین اجتماعی و بیمه پایه سلامت فرد و خانواده وی نیز از دیگر حمایت‌های هدفمند مادی بود که دولت مکلف شد آن را برای نخبگان و نوآوران علمی و فناوری عملی سازد.

در ادامه ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب برای نخبگان، ایجاد و تقویت مراکز علمی، تحقیقاتی و فناوری توانمند در تراز بین‌المللی و با امکانات خاص در شاخه‌های مختلف علوم، ایجاد ساز‌و‌کارهای مناسب برای افزایش سهم مشارکت انجمن‌های علمی نخبگان از دیگر موارد ترسیم شده‌ای بود که نمایندگان دولت را مکلف به ارائه انجام آن کردند.

کد خبر 104957

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 7 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین