یک کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه قانون اساسی ترکیه جدایی دین از سیاست را به رسمیت می‌شناسد و هنوز اشعار می‌دارد که نظام سیاسی در ترکیه هنوز یک نظام لاییک است به این نکته اشاره کرد که بعید است که در اصلاح قانون اساسی این مسئله مورد بازنگری قرار گیرد.

دکتر رحمان قهرمان پور در پاسخ به این سوال که آیا می توان بله گفتن مردم ترکیه به اصلاح قانون اساسی را یک پیروزی برای اسلامگرایان ترکیه ارزیابی کرد گفت:اول باید بدانیم منظور از اسلامگرایی در ترکیه چیست.اسلامگرایی در ترکیه در مقایسه با سایر کشورهای اسلامی تفاوت بسیار زیادی دارد.به عبارت روشن تر اسلامگراها در ترکیه پذیرفتند که در چهارچوب یک نظام سکولار قرار دارند و تا الان هم در اهداف اعلانی آنها نبوده که قصد از میان برداشتن این چهارچوب سکولار را داشته باشند.

 این پژوهشگر مرکز تحقیقات استراتژیک خاورمیانه در مصاحبه اختصاصی خود با خبر به این نکته اشاره کرد که شرایط ترکیه نشان می‌دهد که امکان تحقق این سناریو در ترکیه وجود ندارد.ترکیه اتصالات فراوانی درزمینه‌های مختلف با اتحادیه اروپا دارد. لذا وقتی می‌گوییم پیروزی اردوغان، به عبارتی پیروزی اسلامگرایان است در متن ترکیه.

متن کامل مصاحبه اختصاصی دکتر رحمان قهرمان پور با خبررا اینجا  بخوانید.

کد خبر 105103

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین