بر اساس گزارشی که روزنامه الجریده چاپ کویت منتشر کرده، مصر فهرستی از آنچه متهمان امنیتی تحت تعقیب خوانده را آماده کرده که مدعی است این افراد به ایران فرار کرده و در این کشور مستقر هستند.
مصر با ارائه این فهرست به ایران، بازگرداندن آنها را به مصر، شرط آغاز گفت وگوها با ایران برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک میان تهران و قاهره می داند.
خبرآنلاین به منظور بررسی این موضوع به سراغ سرپرست سابق نمایندگی ایران در مصر رفت.
سید هادی خسروشاهی که در اوایل دهه هشتاد در مصر مسئولیت داشته در مدت سه ساله ریاست نمایندگی ایران در قاهره اقداماتی برای اعزام چند تن از مقامات امنیتی مصر به ایران انجام داده است.
او در این خصوص به خبرآنلاین گفت: از طریق وزارت امور خارجه سه تن از مقامات امنیتی مصر را به ایران فرستادیم و آنها با رایزنی در تهران بر بهبود فضای روابط و نگرانی های امنیتی مصر تاکید کردند.
وی از بردن نام این افراد به دلایل عدم اطلاع از کم و کیف موضوع خودداری کرد و گفت: مشخص نیست که این افراد در ایران باشند و اگر هم موضوع صحت داشته باشد مسئولین امنیتی باید در این خصوص اظهار نظر کنند. اما تهیه لیستی شامل 66 نفر از متهمان امنیتی از سوی قاهره بی معناست چراکه امکان پناهنده شدن این تعداد افراد در ایران وجود ندارد. آنها تنها می توانند از طریق افغانستان یا پاکستان به ایران سفر کرده باشند و این بسیار ناممکن است که این تعداد از مصر به آن دو کشور بروند و از این طریق به ایران بیایند.
خسروشاهی ادامه داد: از سوی دیگر سازمان یا گروه این افراد با شیعه مخالفند یعنی این ها از گروهی هستند که شیعه را کافر می دانند. گروه جماعت اسلامی نیز متاسفانه از سلفی های تکفیری هستند که شیعه را کافر می دانند.
این مسئول سابق دفتر حافظ منافعایران در مصر مشکلات برقراری رابطه مصر و ایران را از ابتدا امنیتی دانست و گفت: از ابتدا نیز قاهره برای برقراری ارتباط با ایران به موضوع امنیتی اشاره می کرد و تغییر نام خیابان یا دیگر مسائلی که میان دو کشور در سال های اخیر موجب اختلاف شده بود، بهانه ای بیش نبود.
خسروشاهی با تاکید بر اینکه تا زمانی که آقای مبارک در مصر بر مسند قدرت باشد روابطی میان تهران و قاهره برقرار نخواهد شد، افزود: در هر بار مذاکره میان ایران و مصر، طرف مصری بر نگرانی های امنیتی خود تاکید داشت و خواهان تحویل متهمان امنیتی شد.
وی ادامه داد: اصل موضوع جدید برای برقراری ارتباط میان تهران و قاهره نیز بهانه است چراکه تا رژیِم صهیونیستی و سیا به مصر برای ایجاد هر نوع ارتباط با ایران اجازه ندهد به هیچ وجه نمی توان انتظار رابطه ای میان دو کشور را داشت.
مسئول سابق نمایندگی ایران در مصر اظهار کرد: در واقع تا اجازه سیا و امریکا در میان نباشد رابطه با ایران بی معناست. در این خصوص تفاهم برای برقراری خط پرواز میان تهران و قاهره و داشتن هفته ای 22 پرواز در این خط معقول نیست چراکه هنوز مصر به چند تن از نمایندگان مجلس ایران که قصد سفر به غزه را داشتند روادید نداده است چه برسد به اینکه هر هفته به حدود پنج هزار نفر برای سفر به مصر ویزا دهند.
خسروشاهی گفت: بهانه های مصر برای برقراری هر نوع ارتباط با ایران به وابستگی هایش به امریکا و کمک های مالی این کشور بازمی گردد. سالانه حدود 14 میلیارد دلار کمک مالی و نظامی از امریکا دریافت می کند اما ایران چه کمکی برای مصر خواهد کرد؟
نظر شما