دکتر دینانی در همایش روز فلسفه گفت: تغییر جهان توسط علم و اندیشه انسان صورت می‌گیرد اما انسان پیش از اینکه جهان را تغییر دهد باید خودش تغییر کند.

به گزارش خبرآنلاین، دکتر غلامحسین دینانی استاد فلسفه و عضو هیئت علمی موسسه حکمت و فلسفه ایران در اولین روز از همایش بین المللی روز بزرگداشت فلسفه سخنرانی کرد.

استاد فلسفه که با موضوع "فلسفه: بهترین راه برای گفتگو" سخن می گفت به نکات مهم زیر اشاره کرد:

• فلسفه بر پایه گفت ‌و گو و دیالوگ استوار است. راه گفت ‌و گوی درست این است که فیلسوفان بنشینند و با یکدیگر راه نجات و سعادت را کشف کنند و به دیگران بیاموزند.

• فلسفه دارای یک و تنها یک عالم است، چون پرسش از حقیقت است و در همه جا یک حقیقت واحد وجود دارد. البته حقیقت جلوه‌های بسیاری دارد که این جلوه‌ها لایتناهی هستند.

• اگر برای فلسفه تعیین تکلیف کنیم و به آن دستور دهیم آن را ذبح کرده‌ایم. فلسفه جزم‌گرا نیست. این موضوع شامل حال همه حتی مذهبی‌ها و پوزیتیویست‌ها نیز می‌شود و آنها هم حق دستور دادن به فلسفه را ندارند.

• تغییر جهان توسط علم و انسان صورت می‌گیرد اما انسان پیش از اینکه جهان را تغییر دهد باید خودش تغییر کند. فلسفه یک ارتباط فکری مرکب است یعنی فیلسوف هم با خودش و هم با جمع در ارتباط است بنابراین اگر خودش تغییر کند جهان را نیز به صورت انسانی تغییر می‌دهد. تفاوت انسان با حیوان نیز در همین قابلیت تغییر نهفته است.

• ایران همواره مهد حکمت و تفکر بوده است و پیشینه گفت ‌و گوی ما ایرانیان با یونانیان به 2500 سال پیش بازمی‌گردد. بنابراین چنین همایشی باید در ایران برگزار شود و نه در برخی کشورهایی که اصلا فلسفه را نمی‌فهمند، هرچند که اینکه عده‌ای با غرض ورزی سیاسی، روز جهانی فلسفه در ایران را تحریم کردند.

کد خبر 110112

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام US ۱۰:۱۳ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۳
    0 0
    سخنرانی زیبایی بود.

آخرین اخبار