ایلنا نوشت:

یک فعال حقوق کودک با اشاره به ازدواج زودهنگام دختران و پسران در کشور گفت: ازدواج زودهنگام در کشور نتیجه‌ای جز افزایش خیانت و طلاق و نیز افزایش آسیب‌های اجتماعی درکشور ندارد.

مریم شیخ درمورد اظهارات اخیر رئیس‌جمهور که سن مناسب ازدواج دخترها را 16 تا 18 سال و 19 تا 21 سال را سنی مناسب برای ازدواج پسران اعلام کرده بود یادآور شد: فارغ از اینکه به نظر رئیس‌جمهور احترام می‌گذاریم اما جای سوال است که آیا شخص ایشان حاضر هستند دختر16 ساله خود را در اوج سنین اشتیاق به درس، وارد یک زندگی پر مسئولیت کنند؟

او ازدواج را نیازمند بلوغ جسمی، عاطفی ـ اجتماعی و جنسی دانست و ادامه داد: در شرایطی که 35 درصد از طلاق‌‌های کشور به علت ناآگاهی ونارضایتی از مسایل جنسی بوده، دختر 16 ساله و پسر 19 سال با وجود ضعف اطلاع‌رسانی در مورد مسایل جنسی و عاطفی چه‌طور قرار است یک زندگی مشترک را آغاز کند؟

شیخ با بیان اینکه ازدواج زودهنگام دختر و پسر تبعات روحی و روانی جبران‌ناپذیری به دنبال دارد که زندگی فرد را تا پایان عمر تحت تاثیر قرار می‌دهد تصریح کرد: با توجه به تعاریف جهانی،کار در سنین زیر 18 سال ممنوع بوده و فرد را از دنیای کودکی محروم و دچار تبعیضاتی می‌کند در حالیکه ازدواج دختران در این سنین کودکی هم نوعی کار به حساب می‌آید که او را دچار تبعیض‌‌های متعددی می‌کند.

عضو کانون فرهنگی ـ حمایت کودکان کار ادامه داد: در حال حاضر آمارهایی وجود دارد که در کشور 900 هزار کودک ازدواج کرده وجود دارد که اگر پای صحبت‌های تک‌تک آنها بنشینم متوجه نارضایتی و مشکلات متعدد آنها در زندگی می‌شویم.

مریم شیخ با ابراز نگرانی از اینکه نباید کودکان را با ترغیب به ازدواج از دنیای کودکی محروم کرد گفت: واقعیت آن است که ازدواج زودهنگام دختران آنها را وارد یک دنیای پر مشغله و زنانگی می‌کند که در دنیای مدرنیته فعلی چندان توجیهی برای آن وجود ندارد.

او با اعلام اینکه منکر ازدواج‌های زودهنگام و موفق دختران و پسران هم نیستیم خاطر نشان‌کرد: با این وجود افزایش طلاق در سطح کشور و بی‌توجهی به همسر نیز غیر قابل چشم‌پوشی و کتمان است.

این فعال حقوق کودک افزود: دختری که در سن 18 سالگی پذیرای مسئولیت‌های زندگی می‌شود یا پسری که علی‌رغم داشتن آمادگی، ازدواج می‌کند، با دیدن فعالیت‌های اجتماعی یا شخصی سایر هم سن و سالان خود، به مرور زمان سرخورده شده و از زندگی خود و احساس نارضایتی یا شکست می‌کنند.

کد خبر 110213

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۲:۵۶ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۱
    2 0
    این فعال حقوق کودک اگر از قدرت تحلیل کافی برای درک مسایل نظری هم برخوردار نباشد حداقل باید قدرت درک مسایل عینی را داشته باشد. اگر ایشان یک آماری از طلاق های واقع شده میان زوجها می گرفتند متوجه می شدند زوجهایی که طلاق گرفته اند زوجهایی بودهاند که در ابتدای جوانی ازدواج کرده اند یا زوجهایی در سنین بالاتر. فقط آدمهای جوزذه بی اندیشه لب به سخن باز میکنند که حاصل آن هم ریختن آبرو است.
  • احمد IR ۱۳:۳۲ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۱
    0 0
    باتشکر از مقاله رئیس جمهور معمولا حرفهای میزند که اصلا کارشناسی و عملی نیست .
  • بی نام IR ۱۹:۰۱ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۱
    0 0
    آقای رییس جمهورر بفرمایند در جامعه ای که پسر 25 تا 30 ساله دارای تحصیلات بی کار مانده پسر 19 ساله که هنوز دانشگاه را تمام نکرده با کدام شغل و در آمد تشکیل زندگی بدهد؟
  • بدون نام IR ۰۶:۰۵ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۲
    0 0
    با نظر اين فعال حقوق بشر موافق هستم كودك در اوج نوجواني در مسير زندگي قرار مي گيرد و بار مسئوليت مي پذيرد
  • بدون نام IR ۰۶:۰۶ - ۱۳۸۹/۰۹/۰۲
    0 0
    با نظر اين فعال حقوق بشر موافق هستم كودك در اوج نوجواني در مسير زندگي قرار مي گيرد و بار مسئوليت مي پذيرد
  • بابک A1 ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۹
    0 0
    چرا نظر من و نمایش نمیدی؟؟؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین