استقلال بانک مرکزی که در قالب لایحه برنامه پنجم رقم خورد به یکی از مواد چالش برانگیز این لایحه بدل شد.

اما کمیسیون تلفیق به دستور هیات رئیسه مجلس از بررسی مجدد این مصوبه بازماند تا تکلیف آن را شورای نگهبان مشخص کند.

به گزارش خبرآنلاین، بر اساس تغییری که نمایندگان در ماده 80 لایحه برنامه پنجم، اعمال کردند، بانک مرکزی از دولت منتزع شده و نه تنها ریاست رئیس‏جمهور بر مجمع عمومی بانک مرکزی لغو شد بلکه حتی او را از عضویت در این مجمع نیز خارج نمود.

مصوبه نمایندگان حتی اختیار انتخاب رئیس این بانک را نیز از رئیس جمهور گرفت. به این ترتیب رئیس‏جمهور از این پس تنها حق تنفیذ حکم ریاست بانک مرکزی را خواهد داشت در حالی که تا پیش از این راسا او را انتخاب و عزل می‏کرد.

البته این مصوبه ابهاماتی هم داشت. ابهاماتی که در غالب تذکراتی در جلسه علنی روز 23 آبان مطرح شد و محمدحسن ابوترابی‎فرد به عنوان رئیس جلسه وعده حل آنها در جلسات کمیسیون تلفیق را داد. اما این ایرادات نه تنها در جلسه صبح امروز کمیسیون تلفیق بررسی نشد بلکه هیات رئیسه اعلام کرد که کمیسیون تلفیق نمی‎تواند در این زمینه وارد عمل شود.

به گفته علی اکبر اولیاء، محمدحسن ابوترابی فرد به عنوان نایب رئیس کمیسیون تلفیق در جلسه صبح امروز مطرح کرده است که چون نایندگان به این مصوبه رای داده‎اند، کمیسیون تلفیق دیگر نمی‎تواند به بررسی آن بپردازد. از این رو تنها راه برای رفع این ابهامات آن است که شورای نگهبان به این مصوبه ایراد بگیرد و آن را به مجلس بازگرداند.

گفتنی است نخستین ایراد به این مصوبه آن بود که اعضای مجمع عمومی بانک مرکزی بر اساس مصوبه مجلس برای 10 سال و رئیس کل نیز برای 7 سال انتخاب می‏شوند و در طول این مدت تنها یکبار حق تغییر رئیس بانک مرکزی وجود دارد. انتقاد نمایندگان به این بود که پس از پایان دوره ریاست جمهوری چهار ساله، تکلیف وزرای عضو این مجمع عمومی از یکسو و رئیس بانک مرکزی از سوی دیگر چه می‏شود و رئیس جمهور جدید چطور می‏تواند آنها را تغییر دهد.

دومین ایراد هم نسبت به عدم تعیین تکلیف در مورد نحوه عزل رئیس بانک مرکزی در مصوبه مجلس بود که با چه مکانیزمی و در چه شرایطی این امکان وجود دارد.

/111ف

کد خبر 113260

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین