هیچ وجه و در هیچ حالتی به اسرائیل اجازه نخواهیم داد از طریق خاک یا هوای عربستان به ایران حمله کند.

ترکی فیصل، سرپرست وزارت امور خارجه عربستان که قرار است به زودی ریاست این وزارت‌خانه را به دست گیرد، انتشار اسناد ویکی‌لیکس را زیانی فاجعه‌بار برای ایالات متحده دانست ولی تاکید کرد که روابط ریاض با واشنگتن تحت تاثیر این اسناد قرار نخواهد گرفت. وی در این باره گفت: «قبل از این ما قضایای خطرناک‌تری داشتیم ولی روابطمان را با امریکا به هم نزدیم این اسناد هم قطعا بر روابط ما با امریکا اثر نخواهد گذاشت. ولی ویکی‌لیکس امانت‌داری و صداقت امریکا را زیر سئوال برد. بی‌شک از حالا به بعد دیپلمات‌ها با امریکایی‌ها به صراحت صحبت نخواهند کرد.»

وی در گفتگو با مجله کویتی "المجله" گفت: «عربستان حمایتی را که ایالات متحده از آن در جنگ با صدام حسین در سال 1990 انجام داد را هیچ گاه فراموش نخواهد کرد.»

او درباره مذاکرات صلح خاورمیانه و زیاده‌خواهی‌های رژیم صهیونیستی نیز گفت: «امریکا تنها کشور دنیاست که قدرت نه گفتن به اسرائیل را دارد.»

ترکی فیصل در این مصاحبه همچنین از ایالات متحده خواست که بار دیگر جستجو برای یافتن بن لادن را که از زمان حمله امریکا به عراق متوقف شده، از سر بگیرد و گفت: «ایالات متحده و دنیا نمی‌توانند پیروزی خود را علیه تروریسم اعلام کنند تا زمانی که بن لادن به دادگاه کشیده نشود. در آن موقع است که دنیا می‌تواند بگوید پیروز شده و نیروهایش را می‌خواهد به صورت قانونی از افغانستان خارج کند.»

وی درباره پرونده هسته‌ای ایران گفت: «به ایران تا زمانی که برنامه‌های هسته‌ای‌اش را تعقیب می‌کند، نمی‌توان اعتماد کرد. من به ایرانی‌ها همیشه گفته‌ام بر سر این پرونده تعقل بیشتری به خرج دهید.»

وی درباره احتمال حمله اسرائیل به ایران با استفاده از خاک عربستان سعودی گفت: «به هیچ وجه و در هیچ حالتی به اسرائیل اجازه نخواهیم داد از طریق خاک یا هوای عربستان به ایران حمله کند.»

سرپرست وزارت امور خارجه عربستان درباره مذاکره با ایران نیز گفت: «نتیجه بخش بودن مذاکره با ایران زمانی امکان‌پذیر است که تحریم‌ها و برخوردهای دیپلماتیک با ایران به صورت منسجم انجام شود و از سوی دیگر همگان برای ایجاد منطقه‌ای عاری از سلاح‌های کشتار جمعی همکاری کنند.»

وی درباره پیشنهاد ایجاد سپر دفاع هسته‌ای در خاورمیانه نیز گفت: «پنج عضو دائم شورای امنیت نمی‌توانند صرفا برای حمایت از اسرائیل اقدام به تاسیس سپر دفاع هسته‌ای کنند.»/162/ن

کد خبر 114944

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • توهم US ۱۱:۴۷ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۰
    0 0
    ببر بابا گلابي!شما رو هم ادب ميكنيم تا دفعه ديگه هوس عوض كردن اسم خليج هميشه فارس رو هم نداشته باشيد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین