علی حق: مسعود میرکاظمی که تا همین پانزده ماه پیش مهمترین دغدغهاش ارزانی بود، این روزها حتی در مجامع بینالمللی هم از گرانی دفاع میکند. وزیر سابق بازرگانی که از یک ماه بعد در قامت وزیر نفت، ریاست دورهای کنفرانسهای اوپک را نیز بر عهده خواهد گرفت، تمام تلاش خود را با یارگیری ونزوئلا، لیبی و الجزایر به کار بست تا یکصد و پنجاه و هشتمین نشست وزرای نفت اوپک به عرصه احیای نوستالژی نفت 100 دلاری بدل شود. او فراتر از نفت، خواستار گرانی گاز هم شد.
هرچند همسو با خواست ایران، در پایان نشست اکوادور وزرای نفت اوپک برای هفتمین بار پیاپی بر سر حفظ سقف تولید خود در سطح 24.8 میلیون بشکه در روز به اجماع رسیدند ولی در بیانیه پایانی اوپک، دلیل این تصمیم احساس خطر از شکنندگی رشد اقتصاد جهانی اعلام شد. دلیلی که بیشتر ریشه در نگرانی از افت قیمتها دارد تا افزایش آنها.
البته پیشتر نیز پرنفوذترین وزیر نفت اوپک یعنی علی النعیمی عربستانی بهای بهینه نفت را 70 تا 80 دلار اعلام کرده بود. اما در مقابل رئیس شرکت نفتی توتال فرانسه نیز همچون میرکاظمی مدعی شد که قیمت 70 تا 80 دلار در هر بشکه به هیچ وجه برای سرمایه گذاریهای جدید کافی نیست.
ظاهر امر این است که موضع ایران و غولهای نفتی همسو شده ولی رئیس توتال تأکید کرده که در صورت افزایش قیمت جهانی نفت به 100 دلار اوپک ظرفیت مازاد تولید کافی برای کمک به کاهش قیمت نفت را در اختیار دارد. ابزاری که بیش از همه در دست عربستان است.
نظر شما