تابناک:روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» در شماره دو روز پیش خود طی گزارشی به تناقض های موجود در سیاست های ایالات متحده آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.

به گزارش صفحه عربی «تابناک»، این روزنامه در گزارش خود نوشت: به رغم تحریم های اقتصادی مختلفی که آمریکا طی یک دهه گذشته علیه ایران اعمال کرده، اما مقامات آمریکایی به ده ها شرکت آمریکایی اجازه داده تا قراردادهای مختلفی به ارزش میلیون ها دلار با ایران ببندد.

«نیویورک تایمز» در ادامه می افزاید: وزارت بازرگانی ایالات متحده آمریکا برای بیش از ده هزار شرکت آمریکایی مجوز رسمی صادر کرده تا بتوانند به طور مستقیم و غیرمستقیم با ایران قراردادهای مختلف بازرگانی امضا کنند. برای نمونه می توان به شرکت «Kraft Food» و «Pepsi» و تعداد زیادی از بانک ها و دیگر شرکت ها اشاره کرد.

مقامات آمریکایی با هدف توجیه و سرپوش گذاشتن بر این تناقض خود در قبال ایران، مجوز امضای قراردادها را برای شرکت های آمریکایی، زیر پوشش قانون صادر شده در سال 2000 میلادی تحت عنوان «کمک های انسانی و بشردوستانه» صادر می کنند.

این روزنامه همچنین در گزارش خود افزود: گفته می شود شرکت های مختلف کشاورزی، پزشکی، دخانیات، تولید آدامس و شکلات، دستگاه های ورزشی و غیره نیز تلاش کرده اند برای دریافت مجوز از وزارت بازرگانی آمریکا، محصولات خود را در راستای کمک های بشردوستانه نشان بدهند.

در همین حال کارشناسان مسائل سیاسی آمریکا نیز با هدف توجیه این تناقض در سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران، اعلام کرده اند که این قراردادها در مجموع سود بسیار زیادی را برای کشور آمریکا در بر دارد از همین رو بودن آن از نبودنش بسیار مفید تر است. البته این قراردادها برای ایران نیز در زمینه های مختلف سود زیادی در بر داشته است. برای مثال مسیر صادرات گاز ایران به اروپا هموار تر شد.

«نیویورک تایمز» همچنین گفتگویی کوتاه با «استوارت أی لیوی»، نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا برای پیگیری پرونده مجازات ها، انجام داده و در آن نظر وی در مورد بررسی هایی که در این باره انجام داده را چنین آورده است؛ "مجازات علیه کشورهای مختلف اعمال می شود اما استثناء های زیادی نیز وجود دارد که جدی نبودن ما (آمریکا) در اعمال این مجازات ها را نشان می دهد."161

کد خبر 118402

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بیگانه در وطن IR ۱۲:۲۰ - ۱۳۸۹/۱۰/۰۵
    0 0
    قرارداد میبندی پدر سوخته بدم پدر پدر پدر........