نخستین همایش و نمایشگاه بینالمللی محصولات حلال که سال گذشته با توجه به شدت یافتن اهمیت محصولات حلال در جهان و سهم عمدهای که این قبیل کالاها در تجارت جهانی به خود اختصاص دادهاند، برگزار شد؛ بهمنماه امسال نیز برای دومین بار تکرار خواهد شد.
در واقع اهمیت درج نشان حلال بر روی محصولات امروزه دیگر تنها شامل کشورهای مسلمان نمیشود؛ بلکه حتی بسیاری کشورهای غیرمسلمان، درج این نشان را بهعنوان عامل موفقیت فروش محصولات خود در سطح جهانی میدانند.
در یک جمع بندی کلی تجارت حلال شامل عدد بزرگی است که برای نقشآفرینی در آن، باید میان تولیدکنندگان، ارائهدهندگان خدمات و تجار با دولت، همگرایی خوبی وجودداشته باشد و در همین راستا برگزاری نمایشگاه حلال نقطه عطفی برای ایجاد این همگرایی در کشور می تواند باشد؛ زیرا فرصتی برای به چالش کشیدن مشکلات حضور در تجارت جهانی، رفع مشکلات و تهیه برنامههای کاری را برای همه دستاندرکاران دولتی و خصوصی کشور ایجاد میکند.
باتوجه به توسعه روزافزون تجارت غذای حلال در جهان و باتوجه به پتانسیلهای کشور باید بتوانیم نقش کلیدی در آن بازی کنیم، بنابراین برای ارائه توانمندیهای خود در عرصه تولید محصولات حلال، حضور در نمایشگاههای خارجی و برگزاری نمایشگاههای داخلی یک ضرورت است؛ زیرا باتوجه به گستردگی تجارت حلال در زمینههای مختلف غذا، دارو، حملونقل، گردشگری، بانک، هتلداری و غیره در جامعه بزرگ مسلمانان، ما در بیشتر حوزهها از مزیتهای بسیار خوبی برخوردار هستیم و نمایشگاه حلال موقعیت مناسبی برای نشان دادن این پتانسیلها است.
ایجاد حساسیت و جلب توجه ویژه در میان تولیدکنندگان داخلی، ارائهدهندگان خدمات و تجار به سوی این مسأله از شاخصههای قوی برگزاری این نمایشگا در داخل کشور محسوب میشود.
به شخصه اعتقاد دارم که نخستین نمایشگاه حلال را که سال گذشته برگزار شد، نقطه شروع فعالیت در این زمینه است و در همین رابطه باید تاکید کنم بر این نکته که «هر کاری در ابتدا با مشکلهایی روبهرو است. نمایشگاه حلال سال گذشته را نخستین گام به سمت رفع مشکلات ایجاد همگرایی و حرکت به سمت سازماندهی واحد برای حضور در بازارهای جهانی باید توصیف کرد.
نکته دیگری که باید در این میان به آن اشاره کرد این است که 26 درصد جمعیت جهان را مسلمانان تشکیل میدهند که علاقهمند به استفاده از محصولات حلال هستند و براساس آمارها تعداد مسلمانان در دنیا در حال افزایش است و در سالهای آینده با شمار بیشتری از مسلمانها روبهرو خواهیم شد.
از سوی دیگر موضوع حائژ اهمیت دیگر اینکه تجارت امروز جامعه حلال حجم بالایی است و باتوجه به افزایش آن در آینده باید بتوانیم با برنامهریزی مناسب از بازار و تجارت حلال سهم عمدهای را نصیب خود کنیم.
در حال حاضر مرکزی برای دادن نشان حلال ایجاد شده و این حساسیت در بخش دولتی و خصوصی و بسیاری از شرکتها ایجاد شده که محصولات با نشان حلال صادر شود، که همین از دستور کار قرار گرفتن این مسأله بسیار مفید است.
وی نمایشگاه حلال امسال را قویتر از سال گذشته برآورد میکند، زیرا انتظار میرود که بخشخصوصی حساسیت بیشتری نشان داده و حضور پررنگتری داشته باشد؛ ضمن اینکه با توجه به فراگیر بودن موضوع حلال اگر دولتها حمایت خاصی در این خصوص انجام دهند، علاوه بر اینکه سهم ایران افزایش خواهد یافت، بهعنوان تولیدکننده این محصولات فضای کار بهتری پیدا خواهیم کرد که به ایجاد اشتغال در کشور نیز کمک فراوانی خواهد کرد.
*دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی
/36
نظر شما