کتشافهای باستانشناسی در ماههای سپتامبر و اکتبر سال ۲۰۱۸ در منطقهی جنوبی به نام Peloponnese شواهدی از وجود شهری قدیمی را آشکار کرد. در این اکتشاف دیوارها و کفیهای ساخته شده از خاک رس، مرمر و سنگهای معمول پیدا شدند.
در این اکشتاف علاوه بر دیوارها و خانهها، مواردی مثل سفالهای خانگی، استخوان و ۲۰۰ سکه متعلق به قرن ۴ پیش از میلاد و دورانهای بعد از آن یعنی امپراتوری روم کشف شد. سکههای کشف شده به طور دقیقتر متعلق به دوران امپراتور رومی سپتیموس سوروس است که بین سالهای ۱۹۳ تا ۲۱۱ حکومت میکرد.
اکتشافهای قبلی در مناطق اطراف انجام شده بود و در آنها سرنخهایی را پیدا کرده بودند اما در اکتشاف اخیر سازههای شهری مثل دیوار، در و کف ساختمانها کشف شد. یکی از موارد کشف شده که جالب و البته ناراحت کننده است، کوزهای حاوی باقیماندهی دو جنین انسان در زیر یکی از ساختمانها بود.
در افسانهها و داستانهای اساطیری آمده است که این شهر تاریخی تا اواخر امپراتوری روم پابرجا بوده است اما در یک مقطع تاریخی در اثر تهاجم گروههای وحشی از بین میرود. طبق اظهارات وزارت فرهنگ یونان، این شهر تا قرن ششم بعد از میلاد دارای سکنه بود اما بعد از حمله اسلاوها و آوارها، تخلیه و رها شد.
سرپرست گروه اکتشاف، النا کورکا در مصاحبهای دربارهی این اکتشاف توضیح داد که شواهد کشف شده نشان میدهد اهالی شهر قدیمی تینیا به شکل قابل توجهی غنی بودند. به احتمال قوی این شهر یک راه تجاری بین شهرهای کورنیتوس و آرگوس در شمال پلوپونز بوده است. کوزهها و سفالهای پیدا شده طرحهایی تاثیر گرفته از شرق دارند که نشان میدهد ارتباط با شرق و غرب برقرار بوده است.
در کل تاریخ، به جز منابعی اساطیری که به جنگ تروآ اشاره میکنند، حرف زیادی از شهر تینیا به میان نیامده است و فقط از طریق اکتشافات باستانشناسی میتوان دربارهی اتفاقات این شهر نظری قطعی داد.