۰ نفر
۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۶

جام جم آنلاین نوشت: رگه‌های سفید رنگ در گوجه فرنگی ناشی از رسوب نیترات و فلزات سنگین نیست و مردم می‌توانند این محصولات را با اطمینان خاطر مصرف کنند.

دکتر محمد مهدی رزمجو افزود: ۱۸ محصول عمده کشاورزی تحت پایش مداوم سنجش سموم و کودهای شیمیایی و فلزات است و گوجه فرنگی یکی از این محصولات است.

وی اظهار کرد: رگه‌های سفید رنگ در گوجه فرنگی می‌تواند ناشی از کم و یا زیاد شدن نور، آبدهی نامناسب، تاخیر یا تعجیل در برداشت و موارد اینچنین باشد، نیترات و فلزات سنگین در گوجه و سایر محصولات کشاورزی در آزمایشگاه‌های معتبر علوم پزشکی کنترل و پایش می‌شود و اگر نموهای فراتر از حدود مجاز دیده شود قطعا تذکر داده می‌شود.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه عامه مردم تصور درستی از این موضوع ندارند از آن‌ها خواست تا به فضا سازی‌های مجازی و آنچه در شبکه‌های اجتماعی در این زمینه گفته می‌شود توجه نکنند.

وی اضافه کرد: این مباحث در باره تزریق رنگ به هندوانه هم گفته می‌شود، اگر هندوانه پوک است یا رنگ غیر متناسب دارد ناشی از تزریق رنگ به درون آن نیست و مباحث مطرح شده در این زمینه هیچ پایه و اساس درستی ندارد.

رزمجو اضافه کرد: در آزمایشگاه‌های معتبر و معتمد دانشگاه علوم پزشکی شیراز نمونه گیری از یک هزار و ۸۰۰ نوع فراورده کشاورزی انجام شده است که ۱۰ درصد از آن عدم انطباق با استاندارد داشته و مابقی استاندارد بوده است، این پایش‌ها مستمر و همیشگی است و برای ۱۸ نوع محصول کشاورزی به صورت اجباری انجام می‌شود.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین گفت: از جمله محصولات تولید شده در کشورمان که عدم انطباق بیشتری با استانداردها داشته در این بررسی‌ها مربوط به پیاز و سیب زمینی است، این محصولات در ۲ سال قبل عدم انطباق بیشتر و پارسال عدم انطباق کمتر داشته اند و امیدواریم امسال این عدم انطباق‌ها به صفر رسیده باشد.

۴۲۴۲

کد خبر 1229026

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • US ۲۰:۲۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۵
    0 0
    یکی از طنز ترین اخبار بود. شما همین الان بگید چند نفر دارن توی ایران چه محصولی تولید می کنند؟ هیچ آماری نیست! بگید از کجا می دونید چه محصولی از کجا به بازار اومده؟ هیچ آماری نیست! بگید با چه بودجه ای و با چه تجهیزاتی این حجم از محصول رو چک می کنید؟ بفرمایید تا حالا دیدید چه سم و کودهایی وارد ایران میشن و کشاورز کدوم رو داره با چه دوزی با چه دوره کارنسی استفاده می کنه و هر کدوم چه مواد ثانویه ای رو توی گیاه ایجاد می کنه؟ نه عزیزم هیچ آماری درستی نیست. این ها ژست هستند. به زمین های کشاورزی و میدان های تره بار برید متوجه میشید چی می گم.