۴ نفر
۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۵
۶۳ درصدت کو آقای احمدی‌نژاد؟

احمدی‌نژاد تغییر کرده است؟ خودش می‌گوید نه. به نظر درست هم می‌گوید. تنها کافی است گفت‌وگوی ۹۰ دقیقه‌ای جدید او با اعتمادآنلاین‌ را مشاهده کنید تا با خودش در این باره هم نظر شوید.

مصاحبه محمود احمدی نژاد با اعتمادآنلاین طولانی است اما ارزش شنیدن دارد. باید به دقت به آن گوش کرد . قرار است بحث درباره تبیین منشور دولت بهار باشد . منشوری که احمدی‌نژاد و دوستانش آن را به تازگی برای مدیریت عالی جهانی و نه فقط کشورداری در ایران به نگارش در آورده اند.

رئیس جمهور پیشین در طول این گفت و گو سعی کرده خود را در مقام ناجی به نمایش بگذارد . در طول مصاحبه البته خیلی مسلط به آنچه نوشته اند سعی می‌کند از مثال‌ها و کلامی که به کار می برد در برابر عدم تسلط کافی مجری به چنین نقدی تخصصی استفاده کند.

او بحث تعریف از انسان در علوم انسانی را به خوبی پیش می کشد و اساس چالش های امروزی کشور را متوجه تفسیر اشتباه در استراتژی تعریف از انسان در علوم اسلامی تشکیل دهنده زیرپایه‌های فکری مان در انقلاب می‌داند.

مصداقش هم شرایط اقتصادی امروز کشور است. اینکه غرب یا شرق بر اساس تعریف دقیق از انسان یک مدل زندگی و اقتصادی برایش تعریف کرده اند که وضعیت امروزشان شباهت به آن تعریف دارد اما احمدی نژاد با دستمایه قرار دادن تعریف انسان و پیچ های تند اقتصادی این روزهای کشور می‌گوید آیا این انسان ایده آل ماست؟ 

احمدی نژاد در حرف‌هایش دومثال مصداقی جالب می‌زند از شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوران ریاستش که ارزش بارها شنیدن را دارد:«رفتیم شورای عالی انقلاب فرهنگی، یک گروهی آمدند که شورایی تشکیل داده بودند به اسم شورای اسلامی کردن علوم انسانی. آمدند و بعد از ۵ سال گفتند نیاز است یک پژوهشکده بزنیم و بودجه نیاز است. من هم گفتم ۵ سال بودجه گرفتید که بروید همین را تحقیق کنید. اقلا بیست سال هم هست که کلی مرکز تحقیقی در تهران و قم به همین دلیل دارند بودجه می‌گیرند...»

و دومی که باز محل حادث شدن خاطره همان شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده است:«می خواستیم تعطیلات عید فطر را زیاد کنیم، گفتند تعطیلات ایران زیاد است و باید همین هم کم شود. گفتیم بابا این طور نیست، یک گروهی را انتخاب کردند که بشوند کارگروه و رفتند دو سال تحقیق کردند و جواب آوردند درحالی که با نیم ساعت سرچ گوگلی می شد اطلاعاتش را بدست آورد. دیدند یمن با ۶۴ روز کمترین تعطیلات را در دنیا دارد و ایران با ۷۷ روز کشور دوم است و باقی دنیا همه بالای ۱۰۵ روز تعطیلی دارند. دیدند این نگرفت، ۸ نفر درباره این سخنرانی کردند که تعطیلات را زیاد کنیم مردم می‌روند گناه می‌کنند. گفتند یک ماه ملت عبادت کردند با این تعطیلات می روند گناه می کنند تمامش دود می شود.به انسانیتم بر خورد و گفتم مگر شما خودت گناه می‌کنی که مردم را این طوری می بینی؟ به چه حقی این حرف را می زنی و قضاوت می‌کنی اگر این در ذات خودت نیست؟ تازه این مردم بیچاره ما اگر تعطیلی داشته باشند چه کار می‌کنند؟ یک چادر می‌گذارند پشت پراید می روند لب یک رودخانه و نهایت چهار تالقمه ساندویچ کوکو می خورند که خانم خانه تا پای سفر در آشپزخانه برایش پای گاز بوده است.»

سراسر مصاحبه پر است از این نوع گفته ها. او خود را ور مردم و باقی مدیران کشور در تمام این ۴۰ سال ، بر مردم توصیف می کند. از این می گوید که اشتباه داشته و برایش عذر خواسته اما مصداق نمی آورد. مدام بحث اختیار و مسئولیت را وسط می کشد و می گوید اگر مشکلی بوده این است که در زمان ریاست جمهوری اش اختیاری نداشته، مسئولیت مشکلات را گردنش انداختند اما اصلا اختیاری نداشته متوازن با آنچه باید برایش پاسخگو می شده است.

ولی درباره دولت‌های بعد از خود چون این مدیران را بخشی از حاکمیت می‌داند اعتقاد دارد که در گناه‌ها مقصر هستند.

سینه ستبر کرده و از گشت ارشاد انتقاد می‌کند درحالی که در زمان خودش این گشت‌ها راه افتادند و در مقام رئیس جمهور هیچ تلاش مشخصی برای برچیدن‌ یا کمرنگ شدن شان نکرد. 

تندترین انتقادات را به ساختار قضایی کشور دارد و می‌گوید هیچ کس غیر از او چنین شهامتی را ندارد و مدام از حق تصمیم گیری مردم می گوید. از اینکه هر قانونی را که مردم نخواهند و حتی هر حکومتی را که نخواهند، باید عوض شود . از نیاز برای تغییرات در بخش‌هایی از قانون اساسی می‌گوید.

حرف‌های قشنگی که البته او روی حافظه تاریخی کوتاه مردم برای‌شان حساب باز کرده. جایی می‌گوید ما زورمان به ارکان موازی قدرت نرسید و به مشکل خوردیم. مدام می گوید از همان روز نخست حضور ۸ ساله اش با انتقاد دو گروه سیاسی کار برایش سخت بوده. به مجلس اصولگرای هشتم می تازد، به علی لاریجانی و به اصلاح طلبان و رسانه‌های‌شان!

کاملا یادش رفته تک قطبی کردن مدیریت کشور در سال ۸۴ را که چطور همه مدیران قبلی را کنار گذاشت!

وقتی گاف‌های حرفهایش بیرون می‌زند که ورود به مصادیق پیدا می‌کند. 

می گوید انتقاداتش به قوه قضاییه برای امروز نیست که رفقایش را گرفته اند و دردش آمده . می‌گوید انتخاب مرتضوی برای حضور در دولت کار خودشان نبوده و از مدیران تحمیلی بوده است. با محمدعلی رامین امروز زاویه دارد و می‌گوید دیدم تند می‌رود گفتم عزلش کنند ولی نمی‌گوید او چطور اصلا معاون مطبوعاتی دولتش شد و آن طور خصمانه با رسانه‌ها برخورد کرد؟

کلیدی ترین بحث درحرف‌هایش اما بر می‌گردد به سال ۸۸ . او که مدام از آزادی و اختیار حرف می‌زند در پاسخ به اینکه آنجا چرا سکوت کرده نی‌گوید:«در آن سال که کلا دوگروه داشتیم . یک گروه که در زندان داشتند می نوشتند که ما اشتباه کردیم. یک گروه هم که در خیابان به من فحش می‌دادند. من چه کار بایدمی‌کردم غیر از اینکه به قوه قضاییه بگویم برخورد شدید نداشته باشد؟ که این کار را هم کردم!»

او اصلا از این نمی‌گوید که چقدر در آن قطبی سازی نقش داشته. از اهمیت نظر مردم می‌گوید و از این نمی‌گوید که اگر اصولگرایان منتقدش بودند و به او رای ندادند، اصلاح‌طلبان هم که خودش اعتراف می‌کند رایی برایش به صندوق‌ها نریختند و داشتند در خیابان به او اعتراض می‌کردند پس دقیقا سبد رای خودش کجا بوده است؟

بر اساس آنچه در این مصاحبه از محمود احمدی‌نژاد نقل شده، او خود را مبری از جمعیت سبزهای آن سال و جمعیت پرشمار تجمعاتی مثل مصلی تهران که در حمایت از انتخابات به میدان آمدند یا جمعیت پرشمار روز نهم دی می‌داند . اگر هر دو گروه را از سبد آرای رئیس‌جمهور پیشین کنار بگذاریم ، این بار واقعا باید از او بپرسیم : آقای احمدی‌نژاد۶۳ درصدت کو؟

ایشان که در تمام طول این مصاحبه طولانی دم از اخلاق و انسانیت می‌زند،هیچ نمی‌گوید از جنجال‌هایی که با کلامش راه انداخت و مردم را تحریک کرد 

او امروز چه زیبا ژست من مصلح و من بهترین می‌گیرد و چه افسوس که او دقیقا روی حافظه ضعیف تاریخی ما مردم سرمایه‌گذاری کرده است تا امروز اینچنین نیشخند بزند و بگوید فقط من یکی خوبم!

۴۱۴۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1234252

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۲
    29 33
    روانش خوبه؟
  • IR ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۲
    49 56
    واقعا 63 درصدش كو؟ ما كه سال 88 اين را گفتيم
  • IR ۱۳:۲۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۲
    45 72
    منفور و دیگر هیچ
  • IR ۱۳:۲۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۲
    73 34
    نویسنده محترم اینقدر در بازی سیاسی گرفتار شدی که فکر میکنی همه مردم اصول گرایان و اصلاح طلبان هستند رای احمدی نژاد روی افرادی دادند که این گروه ها هیچ وقت حسابشون نمی کردند قشر فراموش شده تمام نقاط روستایی و سطح پایین شهری از لحاظ اقتصادی و هنوز هم طرفدار داره
  • IR ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۲
    55 68
    یادش رفته که تا دیروز به ما می گفت خس و خاشاک. ما که سال 88 و به شکل مسالمت آمیز به خیابان آمدیم و گفتیم ، چرا کنار نرفتی و ...؟ کنار رفتن خوبه جز برای احمدی نژاد؟
  • IR ۱۳:۳۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۲
    41 10
    اینا همه شون از یک قماشند
  • IR ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۲
    25 54
    درودبراحمدی نژاد ناجی مستضعفین مرگ برگیرندگان حقوق های نجومی مرگ برفرهاد عشوندی مزدورگیرندگان حقوق های نجومی
  • ناشناس IR ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۲
    73 17
    با وضعیت موجود میبینیم که حق با اوست در دولت نهم در کل اصلاح طلبان به سرپرستی خانواده ای خاص طوری تبلیغات منفی کرده بودند که هیچ نیروی انسانی کارگشا نتواند با این دولت کار کند و مدام مانع ایجاد میکردند اینطور موج سازی کرده بودند او اگر وفاق ملی تمام جامعه را داشت حتمآ اوضاع ما مثل امروز نمی شد بزرگترین فریبی که رقبای تنبل او خوردند دلخوش به حمایتهای پیامکی همراهان بود ذات ملت همراه شدن با رییس جمهوری بودکه محرومیت زدایی در شعار و عمل داشت و مردم در کف و سوت و شادمانی با رقیب همراهی میکردند ولی در پای صندوق به عقل رجوع میکردند این63درصدی بود که رقیب خودش را به بوق تبلیغاتی دلخوش کرده بود و در سال88به او شوک وارد شد این که احمدی نژاد در خیلی جاها مدافع آزادی بود شکی نیست محدودیتهای مطبوعاتی و فضای مجازی حداقل بود اما تبلیغات تخریبی رقیب چون لیبرال بود و جذاب بیشتر به چشم می آمد فقط گذشت زمان بود که زحمات او را نمایان ساخت رقبای او تصور میکردند مملکت یک خانواده ای است که اگر هیچ کس کاری هم انجام ندهد خانواده گرسنه نمی ماند و وقتی خودشان سکان را به دست گرفتند تا یک دوره فقط فرا فکنی کردند
  • ناشناس IR ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۲
    78 10
    و در دور دوم مشکلات عدم کارکرد آنها دهان باز کرد کسانی که دولت قبلی را در ایجاد تحریم مقصر میدانستند و از این شعار رای جمع کردند اکنون خودشان یک پای تحریم دارند مقاومت میکنند و هر چه تلاش میکنند نمی توانند اوضاع به همان دوران سیاه باز گردانند در کل فهمیدند که در8سال گذشته تلاش شبانه روزی یک تیم که تمام نیروهای رقیب و در آخر نیروی اصولگرا در برابرش ایستادند اما انها مصمم بودند که کار جامعه را نباید با لج و لج بازی سیاسی مصدود کرد زیرا نخبگان سیاسی باید همیشه عاقلانه تر از نیروهای عوام جامعه رفتار کنند اگر همه آحاد جامعه ایمان داشتند که هدف آسایش و رفاه جامعه است بیشتر با نیروهای خدوم خود همکاری میکردند
  • IR ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۲
    43 9
    جناب عشوندی تو که تا دیروز نونت را از کیروش و گروهش درمیاوردی حالا اومدی سراغ احمدی نژاد و دارودسته اش! بیخیال سیاست شو برو دنبال همون فوتبال برات بهتره از احمدی نژادی ها چیزی عایدت نمیشه!
  • IR ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۲
    37 8
    احمدی نژاد رفته و در محل قضاوت خیلی ها قرار گرفته ..... ولی روحانی هست و کارنامه روشنی برجای نگذاشته و آینده حتما قضاوت خواهد کرد و خواهد گفت آنچه نا گفتنی است .
  • IR ۱۶:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۲
    29 49
    در زمان ریاست جمهوری اش روزی به یکی از شهرستانهای خراسان رضوی رفت و در حین سخنرانی وعده داد که اب خلیج فارس را به شهرتان می اوریم یکی از حضار به ارامی گفت حتما با افتابه نشان به ان نشان که شبانه ان بدبخت را بردند وپس از توجیه حسابی رهایش کردند