در زمان سلسلهی هخامنشی و همزمان با پادشاهی داریوش، به موجب کمبود آب در منطقه مرودشت، وی تصمیم گرفت که بر روی رودخانهی کُر با همت و مهندسی ایرانیان، سدی بسازد، سدی که بقایای آن امروز هم باقی است و نه تنها بیانگر شکوه و درایت این سلسله می باشد، بلکه این سد امروز هم یکی از اصلی ترین منابع تامین آب منطقه است.
رود کُر از اقلید سرچشمه گرفته و در نهایت، مسیرش به دریاچهی بختگان ورود میکند. این رودخانه بدین جهت کُر نامیده می شود که در گذشته رشته کوههای زاگرس به نام کُر خوانده میشد و در نتیجه مهترین رودخانه این رشته کوه عظیم نام کُر را به خود گرفته است.
بعدها در دوران پهلوی و در حدود سال 1351، در فاصلهی 3 کیلومتری بقایای سد داریوش، سدی به نام درودزن که نام روستایی در آن منطقه است بنا شد که امروزه موجب تامین آب آشامیدنی شیراز و مرودشت و آب کشاورزی کامفیروز شده و توانسته صاحب عنوان یکی از قدیمی ترین سدهای خاورمیانه شود جالب است بدانید که این جاذبهی تاریخی – طبیعی در سال 1388 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
سد درودزن همچون دریاچهای زیبا، زیستگاه بسیاری از گونههای آبزیان است و حوالیاش منطقهای دل انگیز و روح نواز برای تفرج می باشد. آیا هموطنان ما در استان فارس از این منطقه دیدن کردهاند؟ آیا شما از وجود چنین سد کهنی در استان فارس خبر داشتید؟
منبع : لست سکند
2121
نظر شما